De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Nieuwe vergelijkingssite: Digitelevisie.nl


Met de lancering van Digitelevisie.nl is er sinds afgelopen vrijdag een eind gekomen aan de vele onduidelijkheden op het gebied van digitale televisie. Ben Woldring’s Bencom brengt naast transparantie   in het oerwoud van verschillende telefonie-, internet- en energietarieven nu ook helderheid in de wereld van  de digitale televisie. De overweldigende hoeveelheid reacties naar aanleiding van de aankondiging van de site liet duidelijk zien dat er vanuit de consument veel behoefte bestaat aan meer duidelijkheid in deze tot op heden ondoorzichtige markt.

Op de nieuwe site www.digitelevisie.nl  kan de bezoeker zijn postcode en huisnummer intikken, waarna direct wordt weergegeven hoeveel radio- en tv-zenders er te ontvangen zijn en wat de maandelijkse kosten daarvan zijn. Ben Woldring: “Het is vrij logisch dat het grootste deel van de mensen niet precies weet wat ze betaalt voor radio- en tv-ontvangst via de kabel, omdat het abonnement vaak op de rekening wordt samengevoegd met andere kosten. Daarnaast verschillen de kosten per gemeente en zijn ze vaak onderhevig aan verhogingen.”

Naast de getoonde huidige kosten, ziet de bezoeker meteen welke andere mogelijkheden er op het desbetreffende adres aangeboden worden door de eigen kabelaar en concurrerende aanbieders zoals CANALDIGITAAL via de satelliet en door Digitenne en KPN in de Randstad via de ether. Ook is het mogelijk pakketten onderling te vergelijken en meer informatie te vinden over de aangeboden zenders en decoders. Over de kwaliteit van de aanbieders en producten kan gediscussieerd worden in het forum. Verder zijn er aardige toevoegingen voor bezoekers. Zo bestaat de mogelijkheid om radio/tv streams live via de computer te ontvangen, waardoor bijvoorbeeld op elk moment het laatste journaal bekeken kan worden. 

Woldring: “Overal in Nederland heeft de klant nu dus al keuze uit meerdere aanbieders en pakketten, waarbij het aanbod de komende tijd alleen nog maar zal worden uitgebreid. Zo heeft Versatel aangekondigd nog dit jaar televisie à la carte aan te gaan bieden via ADSL en mijn verwachting is dat andere internetproviders snel zullen volgen. Niet alleen aan de kant van de aanbieders gaan de ontwikkelingen razend snel, ook de fabrikanten van de digitale decoders timmeren goed aan de weg. Deze ‘kastjes’ om het digitale signaal weer te vertalen naar begrijpelijke taal voor de tv worden steeds slimmer en bevatten nu al vaak harde schijven om programma’s op te nemen. De volgende stap zou kunnen zijn dat de reclameblokken automatisch worden gesignaleerd, zodat de kijker 10 minuten vertraagd kijkt naar zijn of haar favoriete programma zonder reclame tussendoor, vergelijkbaar met de intrede van de pop-up killer op internet. Ik ben ervan overtuigd dat tv kijken nooit meer hetzelfde zal zijn!”

Sinds telecom- en kabelbedrijven over elkaar heen struikelen bij het introduceren van nieuwe diensten en goedkopere pakketten, profiteert de consument alleen maar. Via de kabelnetwerken van aanbieders zoals Essent, UPC en Casema kan tegenwoordig goedkoop gebeld worden, terwijl KPN begonnen is met het aanbieden van digitale tv voor lage prijzen. Doordat er meer concurrentie is ontstaan op de tv-markt, zie je ineens dat aanbieders decoders voor interessante prijzen aanbieden en tegelijkertijd het zenderpakket uitbreiden met gratis film-, voetbal- en erotiekkanalen. Hierdoor worden de eenmalige overstapkosten beperkt en kan de klant flink besparen op de maandelijkse abonnementskosten. "Eenzelfde ontwikkeling zagen we op Bellen.com de afgelopen tijd met vaste en mobiele telefonie aanbieders en op Internetten.nl met breedbandaanbieders die steeds méér voor minder zijn gaan bieden” vervolgt Woldring.

Bencom BV, gevestigd in het Noord-Groningse Usquert, is het bedrijf van internetondernemer Ben Woldring (20). Sinds de oprichting in 1998 is het aantal vergelijkingssites, het personeelsbestand en de omzet/winst ondanks de tegenvallende economie gestaag gegroeid. Inmiddels telt het bedrijf 8 medewerkers en komen er dagelijks ruim 17.500 unieke bezoekers op Bellen.com, Internetten.nl, Gaslicht.com, Energiewereld.nl, Vakantiebellen.com en Belwijzer.nl.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 14 februari 2005
Geactualiseerd: dinsdag 18 mei 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie