De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

NMa: richtlijn betere energienota`s

Binnenkort krijgt u een betere energienota. Althans, wanneer uw energieleverancier voldoet aan de richtlijn van de   Nederlandse Mededingingsautoriteit. De NMa heeft eind maart een vrijwillige richtlijn voor betere energienota’s gepresenteerd. Doel is dat u vooral een begrijpelijke en juiste energierekening krijgt waarop u uw tarieven kunt controleren.

Vrijwillig
De richtlijn, voluit Richtlijn energierekening voor consumenten 2010, is tot stand gekomen na uitgebreid overleg met de energiebedrijven en de voorbeeldnota’s zijn getest door consumentenpanels. Energiebedrijven kunnen zelf beslissen of zij aan de richtlijn willen voldoen.

Wat houdt de richtlijn in?
Uw energiebedrijf kan voortaan zelf kiezen of het u een beknopte rekening of een uitgebreide rekening toestuurt. Wanneer u een beknopte rekening ontvangt, kunt u een uitgebreide rekening bij uw energiebedrijf opvragen. Daarna kunt u ook nog een volledige specificatie opvragen als u de bedragen op uw nota wilt narekenen. U kunt zo zelf kiezen welke informatie u wilt terugvinden op uw energienota.

De NMa verwacht dat veel energiebedrijven aan de Richtlijn energierekening voor consumenten 2010 zullen voldoen. Zij krijgen daarvoor de tijd tot 1 januari 2011. Wanneer zij hun nota’s daadwerkelijk hebben aangepast, meldt de NMa dat met ingang van 2011 op de EnergieWijzer van ConsuWijzer, de site waarop de NMa consumenteninformatie geeft.

Richtlijn maakt energierekeningen vergelijkbaar
Met de richtlijn kunnen consumenten de tarieven op hun energierekeningen vergelijken met de tarieven die energiebedrijven hebben aangeboden of met de tarieven die staan in het contract dat de consument met zijn energiebedrijf heeft afgesloten.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie