Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Nuon 10 euro en Essent 11 euro duurder

Leestijd: 2 minuten

Nuon verbruikers zijn vanaf 1 juli gemiddeld een tientje per maand meer kwijt  aan hun maandelijkse stroom- en gasrekening. Essent klanten krijgen te maken met een stijging van 11 euro per maand bij gemiddeld gebruik. Hierdoor zal Essent voor het eerst sinds begin 2007 weer duurder zijn dan Nuon voor wat betreft stroom.

Nuon maakte de nieuwe tarieven woensdag bekend. Essent kwam een dag later met de exacte prijsstijging op de proppen. De verhoging van de tarieven wordt veroorzaakt door de gestegen inkoopprijzen op de internationale brandstoffenmarkt, die weer een gevolg zijn van de gestegen olieprijs.

Stroomtarief Nuon met 3% omhoog; Essent met 6% 
Zowel Nuon als Essent verhogen het variabele gastarief voor huishoudens met 15%.  Het variabele stroomtarief van Nuon gaat met 3% omhoog, terwijl Essent dit met 6% laat stijgen. Van de tien of elf euro kostenstijging zit het grootste deel in het gasgedeelte van de rekening van de klant.
 
Vanaf 1 juli betaalt een Nuon klant met een enkele meter en een variabel contract 9,55 cent per kWh, eenzelfde klant van Essent is per kWh 9,68 eurocent kwijt. Het gastarief van Nuon is voor de regio Amsterdam 40,69 cent per kuub, na verhoging 46,79 cent. Essent vraagt in deze regio nu 40,08 en per 1 juli 46,09 cent.
 
Essent: Groen voor Grijs verlengd tot 2010 
Essent maakt verder bekend dat klanten tot 1 januari 2010 Groene Stroom krijgen voor dezelfde prijs als gewone stroom, ondanks de hogere productiekosten van groene energie. Eerder gold deze ‘Groen voor Grijs’ regeling tot 1 januari 2009. Zo kan iedereen kiezen voor Groene Stroom zonder extra te betalen. Dit past in het duurzaamheidsbeleid van Essent en is een belangrijke stap op weg naar een duurzame energievoorziening. Essent is de grootste leverancier van duurzame energie in Nederland.

Meer informatie en online overstappen naar Nuon (exclusieve actie met speciale korting) of Essent

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.