De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Nuon nu 100.000 warmteklanten

Leestijd: 2 minuten

Energiebedrijf Nuon heeft met de aansluiting van een Amsterdams nieuwbouwcomplex het magische aantal van 100.000 warmteklanten bereikt. De afgelopen jaren sloot het energiebedrijf zo'n 5000 woningen per jaar aan op stadswarmte. Dat moeten er de komende jaren 9000 per jaar worden.

Vijf procent aangesloten op stadswarmte
De 100.000 stadswarmteklanten van Nuon vormen eenderde van alle woningen in Nederland die zijn aangesloten op een warmtenetwerk. Die 300.000 zijn samen 5% van alle woningen. Nuon streeft ernaar dit percentage op te krikken. De komende 10 jaar wil het bedrijf tot 200.000 aansluitingen komen. 

Voordelen stadswarmte
Volgens het energiebedrijf zijn gebruikers gebaat bij een warmteaansluiting, omdat zij geen CV-ketel in huis hebben die om onderhoud vraagt. Het ontbreken van een gasaansluiting zou de veiligheid ten goede komen. Nuon wil bij nieuwbouw het aantal warmteaansluitingen verder uitbreiden, maar richt zich zeker ook op bestaande bouw.

Partners
Woningbouwcorporaties en gemeenten zijn voor energiebedrijven partners binnen een stadswarmteproject. In het geval van de 100.000ste klant betreft het de gemeente Amsterdam en woningstichting Rochdale. De woningstichting betaalt binnen het totale project  3000 euro per woning en Nuon neemt de kosten voor de aanleg van de gehele infrastructuur op zich. Voor Amsterdam Zuid-Oost heeft Nuon met Rochdale afgesproken om 4500 woningen aan te sluiten.

Overstappen bij stadswarmte?
U kunt niet wisselen van warmteleverancier. Ook kunt u niet kiezen voor alternatieve warmtevoorziening door middel van gas. U kunt echter wel overstappen voor elektriciteit.
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 21 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie