De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nuon verandert geleidelijk naam in Vattenfall

door Jeanet Woldring

vattenfall-logo.PNGnuon.svgEnergieleverancier Nuon verandert van naam. Het gaat voortaan verder als Vattenfall, de naam van het Zweedse moederbedrijf. Nuon, dat al bijna 10 jaar onderdeel is van Vattenfall, zal geleidelijk van de markt verdwijnen. Voor de herkenbaarheid worden Nuon en Vattenfall voorlopig naast elkaar gebruikt. 

Geleidelijk

vattenfall-waterval-nuon.jpgNuon en Vattenfall (Zweeds voor waterval) zullen de komende tijd naast elkaar te zien blijven en uiteindelijk blijft de naam Vattenfall over.

Waarom verandert de naam Nuon?

Als belangrijkste reden wordt genoemd dat ze onder één naam méér kunnen bereiken. Ze maken zich zorgen over de klimaatverandering. Daarom hebben ze als doel om binnen één generatie fossielvrij te kunnen leven. Door samen te gaan onder één naam, Vattenfall, geloven ze dat ze hier grotere stappen in kunnen zetten.

Wat verandert er voor klanten?

Voor klanten verandert er eigenlijk heel weinig. Klanten ontvangen gewoon hun elektriciteit, gas en warmte en dezelfde dienstverlening. Bestaande contracten en voorwaarden wijzigen niet. En bestaande kortingen blijven gehandhaafd. Met de overgang naar Vattenfall worden producten en diensten uitgebreid.

Energiemarktleider

Nuon ontstond in 1994 door de fusie van diverse energiebedrijven en is een van grootste energieleveranciers. Samen met Essent en Eneco vormen zij de traditionele 'grote drie'. Het bedrijf levert energie aan ruim 2 miljoen klanten en samen met Feenstra leveren ze aan 3 miljoen klanten 'de energieoplossingen van vandaag én morgen'.  

In 2009 en 2011 werd Nuon opgekocht door Vattenfall. Het Zweedse staatsenergiebedrijf telde in totaal 10 miljard euro neer. Vattenfall is energiemarktleider met 7 miljoen Europese klanten in onder meer Zweden, Finland, Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. 

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie