De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Nuon verandert geleidelijk naam in Vattenfall

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

vattenfall-logo.PNGnuon.svgEnergieleverancier Nuon verandert van naam. Het gaat voortaan verder als Vattenfall, de naam van het Zweedse moederbedrijf. Nuon, dat al bijna 10 jaar onderdeel is van Vattenfall, zal geleidelijk van de markt verdwijnen. Voor de herkenbaarheid worden Nuon en Vattenfall voorlopig naast elkaar gebruikt. 

Geleidelijk

vattenfall-waterval-nuon.jpgNuon en Vattenfall (Zweeds voor waterval) zullen de komende tijd naast elkaar te zien blijven en uiteindelijk blijft de naam Vattenfall over.

Waarom verandert de naam Nuon?

Als belangrijkste reden wordt genoemd dat ze onder één naam méér kunnen bereiken. Ze maken zich zorgen over de klimaatverandering. Daarom hebben ze als doel om binnen één generatie fossielvrij te kunnen leven. Door samen te gaan onder één naam, Vattenfall, geloven ze dat ze hier grotere stappen in kunnen zetten.

Wat verandert er voor klanten?

Voor klanten verandert er eigenlijk heel weinig. Klanten ontvangen gewoon hun elektriciteit, gas en warmte en dezelfde dienstverlening. Bestaande contracten en voorwaarden wijzigen niet. En bestaande kortingen blijven gehandhaafd. Met de overgang naar Vattenfall worden producten en diensten uitgebreid.

Energiemarktleider

Nuon ontstond in 1994 door de fusie van diverse energiebedrijven en is een van grootste energieleveranciers. Samen met Essent en Eneco vormen zij de traditionele 'grote drie'. Het bedrijf levert energie aan ruim 2 miljoen klanten en samen met Feenstra leveren ze aan 3 miljoen klanten 'de energieoplossingen van vandaag én morgen'.  

In 2009 en 2011 werd Nuon opgekocht door Vattenfall. Het Zweedse staatsenergiebedrijf telde in totaal 10 miljard euro neer. Vattenfall is energiemarktleider met 7 miljoen Europese klanten in onder meer Zweden, Finland, Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 21 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie