De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Nuon verwacht hogere energierekening

Nuon verwacht dat de energierekening de komende maanden hoger zal uitvallen. Een recente stijging van de olieprijzen is nog niet verwerkt in de kosten die consumenten kwijt zijn aan energie. Dat zegt Nuon-topman Ludo van Halderen in een vraaggesprek met Het Parool van afgelopen zaterdag.

Ook Benergy zag die ontwikkeling aankomen en berichtte er een maand geleden al over. Nuon moet nog een besluit nemen over de nieuwe prijs die vanaf juli geldt, maar het is de verwachting dat de dure olie doorwerkt in de prijs. Bovendien denkt de tweede speler op de energiemarkt dat olie op de lange termijn duurder zal worden. Het bedrijf probeert al wel de afhankelijkheid van olie te verminderen, maar daar heeft de consument nu niets aan.

De energierekening is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek per 1 januari van dit jaar al met 7,5 procent gestegen ten opzichte van december 2005. Inmiddels betaalt een huishouden voor energie gemiddeld 65 procent meer dan in 2000.

Van Halderen stelt dat de hoge prijzen leiden tot maatschappelijke problemen. "Mensen hebben vaak beperkte budgetten. Dan leveren zulke grote veranderingen moeilijkheden op." Het kabinet heeft 375 miljoen euro uitgetrokken om de energierekening voor alle huishoudens met 52 euro te verlagen.

Zie ook: Nederland bij topdrie duurste stroomprijs

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 15 mei 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie