Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nuon`s Groenstroom wordt duurder

1 reactie

De Groenstroom van Nuon wordt na 1 januari 2005 duurder. Een half miljoen klanten van Nuon die nu Groenstroom afnemen krijgen na 1 januari 2005 te maken met een prijsverhoging. Dat meldt de Gelderlander vandaag. 

De groenstroomklanten kunnen terugschakelen naar de milieuvervuilende grijze stroom. Of ze moeten kiezen voor Nuon Natuurstroom (uit zon, water- en windkracht), die gemiddeld vijf euro per maand duurder is.

Nuon geeft geen prijsgarantie af voor groene stroom. Nederlands grootste energieleverancier Essent doet dit bijvoorbeeld wel. Zoals aangekondigd vervalt per 1 januari 2005 het fiscale voordeel op groene stroom voor de consument. Vrijwel alle leveranciers van groene stroom verhogen dan hun prijzen. Essent hoeft dat niet omdat zij grootschalig groene stroom in Nederland opwekt en een deel van de subsidie voor opwekking doorschuift naar de consument.

De meeste groene stroom wordt uit het buitenland geïmporteerd en daar wordt geen productiesubsidie meer op verleend. Of de prijsverhoging de doodsteek voor Nuon Groenstroom is, zal moeten blijken.

Op Gaslicht.com wordt al enige tijd rekening gehouden met de fiscale wijzigingen op groene stroom per 1 januari aanstaande.

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: Enno Heijndermans ()

Het is niet zomaar een verhoging, maar een verhoging met 22.3% (van 0.0957 naar 0.117 Euro). Dit is toch te gek. De verklaring van NUON is nog gekker: "De prijs voor stroom is verhoogd omdat de gebruikte brandstoffen voor het opwekken hiervan (zoals olie, gas en kolen) duurder zijn geworden. Deze prijsverhoging geldt ook voor duurzaam opgewekte stroom, die verhandeld wordt op dezelfde markt. Duurzaam opgewekte stroom vormt maar een klein deel van de totale aanbod, waardoor de marktprijs vooral bepaald wordt door de prijs van brandstoffen als olie, gas en kolen". Dus uiteindelijk gaat groenstroom grijze stoom subsidieeren.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie