De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Opladers kosten miljoenen aan energie

2 reacties

Nederlanders laten hun opladers voor telefoons en andere apparaten vaak ongebruikt in het stopcontact zitten. Daarmee verspillen ze jaarlijks 10 miljoen euro aan energie. Dit bleek uit een onderzoek van Nuon onder zo'n duizend energiegebruikers.

Een kwart van de gevraagde personen laat één of meer opladers ongebruikt in het stopcontact zitten. Bijna de helft zegt dat het apparaat dertig uur per week 'in functie' is, gebruikt of ongebruikt. Een oplader die continu in het stopcontact zit, kost aan energie ongeveer 8 euro per jaar.

Nuon maakte het onderzoek maandag bekend. Woensdag begint het energiebedrijf met een nieuwe reclamecampagne, waarin mensen wordt gewezen op energieverspilling.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 25 juli 2005

Reacties (2)

Geplaatst door: Mijk ()

Sommige meters kunnen het kleine opgenomen vermogen van 1 adapter niet weergeven. Je zou dan 10 opladers in een stekkerdoos moeten doen en de uitslag van die meting delen door 10.

Geplaatst door: Remko ()

Vreemd. Ik heb met een energiemeter het verbruik gemeten van een aantal van mijn opladers; O watt. Dus het geldt volgens mijn niet voor alle opladers.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie