Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Overstappen verloopt goed

De afhandeling van de overstap door de leveranciers en netbeheerders verloopt tot dusver goed. Dit heeft EnergieNed laten weten.

Er hebben zich nauwelijks problemen voorgedaan.  Minstens zo belangrijk is echter hoe bedrijven omgaan met niet goed verwerkte overstappers. Bijvoorbeeld als de door de leverancier ingediende klantgegevens niet overeenkomen met de geregistreerde klantgegevens van de netbeheerder. In dat geval moet de netbeheerder uitzoeken wat er aan de hand is. De netbeheerders hebben hiervoor speciale 'uitvalteams' in het leven geroepen. Hiervoor zijn zo'n 500 tot 1.000 medewerkers tijdelijk extra beschikbaar. In de maand juli is beperkt van deze extra medewerkers gebruik gemaakt.

Daarnaast zijn de leveranciers per 1 juli overgegaan tot geautomatiseerde verwerking van verhuizingen. Nieuw daarbij is dat het energiecontract met de leverancier blijft doorlopen, net zoals bijvoorbeeld de ziektekostenpolis. Achter de schermen moet echter wel veel meer informatie dan vroeger worden uitgewisseld. In verband met een goede verwerking moeten klanten verhuizingen minimaal twee weken van te voren aan de leverancier doorgeven. Deze informeert de huidige en de toekomstige netbeheerder. In dit proces zijn bij enkele bedrijven aanloopproblemen geconstateerd die nu met behulp van uitvalteams worden opgelost.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie