De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Overstappen verloopt goed

De afhandeling van de overstap door de leveranciers en netbeheerders verloopt tot dusver goed. Dit heeft EnergieNed laten weten.

Er hebben zich nauwelijks problemen voorgedaan.  Minstens zo belangrijk is echter hoe bedrijven omgaan met niet goed verwerkte overstappers. Bijvoorbeeld als de door de leverancier ingediende klantgegevens niet overeenkomen met de geregistreerde klantgegevens van de netbeheerder. In dat geval moet de netbeheerder uitzoeken wat er aan de hand is. De netbeheerders hebben hiervoor speciale 'uitvalteams' in het leven geroepen. Hiervoor zijn zo'n 500 tot 1.000 medewerkers tijdelijk extra beschikbaar. In de maand juli is beperkt van deze extra medewerkers gebruik gemaakt.

Daarnaast zijn de leveranciers per 1 juli overgegaan tot geautomatiseerde verwerking van verhuizingen. Nieuw daarbij is dat het energiecontract met de leverancier blijft doorlopen, net zoals bijvoorbeeld de ziektekostenpolis. Achter de schermen moet echter wel veel meer informatie dan vroeger worden uitgewisseld. In verband met een goede verwerking moeten klanten verhuizingen minimaal twee weken van te voren aan de leverancier doorgeven. Deze informeert de huidige en de toekomstige netbeheerder. In dit proces zijn bij enkele bedrijven aanloopproblemen geconstateerd die nu met behulp van uitvalteams worden opgelost.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 12 augustus 2004

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie