De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Oxxio en toezichthouder sluiten vrede

Het energiebedrijf Oxxio, dat ontstaan is uit Energiebedrijf.com, Durion en Evolta, heeft zich niet schuldig gemaakt aan misleiding van consumenten. Dat schrijft de toezichthouder DTe in een deze week uitgebracht persbericht.

Vorige week lanceerde het energiebedrijf de nieuwe naam Oxxio middels een uitgebreide advertentiecampagne. De energiewaakhond zei toen dat het bedrijf duidelijker had moeten vermelden dat het hier om de voormalige bedrijven Energiebedrijf.com, Durion en Evolta ging, aangezien Oxxio nog geen leveringsvergunning had.

Oxxio eiste een rectificatie van de DTe en dreigde met een kort geding als dat niet gebeurde. Nu maakte de toezichthouder het volgende bekend:

'Naar aanleiding van de wervingscampagne waarmee de nieuwe naam werd geïntroduceerd bij het publiek ontstond via berichtgeving in de media de indruk dat DTe meende dat Oxxio zich schuldig zou maken aan bewuste misleiding van consumenten. Energiebedrijf.com beschikte bij de start van de wervingscampagne nog niet over een leveringsvergunning op naam van Oxxio. Van misleiding is naar de mening van DTe geen sprake geweest.'

De discussie zou volgens de toezichthouder alleen het tijdstip betreffen waarop de oude vergunning van Energiebedrijf.com, Durion en Evolta op naam van Oxxio gesteld moest zijn. Na overleg is besloten deze discussie praktisch op te lossen door de tenaamstelling binnen enkele dagen af te handelen waardoor Oxxio over de juiste leveringsvergunning beschikt.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 14 april 2005
Geactualiseerd: maandag 1 november 2021
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie