De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Oxxio scoort opnieuw boven norm toezichthouder

4 reacties Leestijd: 3 minuten

Voor de tweede opeenvolgende keer heeft Oxxio op alle tien criteria van de DTe Scorecard boven de norm gescoord. Hiermee zet het groene energiebedrijf de stijgende lijn van het afgelopen jaar door. Naar eigen zeggen een bewijs dat administratieve problemen definitief tot het verleden horen.  

De DTe Scorecard wordt elk kwartaal gepubliceerd door de DTe, de toezichthouder op de Nederlandse energiemarkt, en geeft inzicht in de tijdigheid waarmee energieleveranciers hun rekeningen versturen voor gas en elektriciteit, ook bij verhuizingen, switchen en jaarafrekeningen. De norm die de DTe voor de diverse onderdelen hanteert is een score van minimaal 98%.

Samen met vier van de andere dertien betrokken energiebedrijven heeft de vierde energieleverancier van Nederland op alle tien criteria boven de norm gescoord in het eerste kwartaal van 2007.

Erik de Heus, directeur van Oxxio, geeft als commentaar: ”Deze zeer goede scores laten zien dat wij onze administratieve processen goed op orde hebben. Wij zijn dan ook erg blij met deze resultaten. Wij waarderen het toenemende vertrouwen dat de klant in onze dienstverlening heeft. Wij presteren nu al 2 kwartalen achter elkaar conform de criteria die de DTe heeft opgesteld. Nu is het zaak onze processen te optimaliseren om de klanttevredenheid nog verder te vergroten.” 

Scorecard ook op Gaslicht.com en Energiewereld
Terwille van een betere vergelijking is de scorecard op Gaslicht.com en Energiewereld opgenomen.  In één oogopslag ziet u in de detailinformatie hoe de energieleveranciers scoren wat betreft het op tijd versturen van rekeningen. Wanneer u in de vergelijking klikt op de naam van de leverancier, ziet u de prestatiebeoordeling weergegeven d.m.v. sterren. Beoordeeld wordt het op tijd versturen van voorschotnota's na verhuizing, eindnota's na verhuizing, voorschotnota's na switchen, eindnota's na switchen en jaarafrekeningen voor gas en stroom.

Presteert de energieleverancier op alle vijf onderdelen boven de norm, dan zijn alle sterren rood gekleurd:  , zoals dat nu Oxxio maar ook bij Essent, Eneco, Greenchoice en Westland Energie het geval is. bij  Zijn er géén sterren rood gekleurd, dan presteert het energiebedrijf op alle onderdelen onder de norm. De tekst 'geen  beoordeling' betekent dat de leverancier minder dan 10.000 klanten heeft. Alleen leveranciers met meer dan 10.000 klanten zijn namelijk verplicht om mee te werken aan het onderzoek, hoewel het kleinere bedrijven vrij staat om hun scores te laten opnemen. Elektran is zo'n voorbeeld van een klein bedrijf dat niet beoordeeld is.

Zie ook:
Meeste energiebedrijven sturen nota`s op tijd
8-2-2007 Oxxio scoort boven DTe normen 

Klik hier voor online aanmelden voor Oxxio

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 1 mei 2007

Reacties (4)

Geplaatst door: simon ()

Hoe is het mogelijk dat Oxxio boven norm scoort. Een grotere puinhoop heb ik nog nooit meegemaakt. Zorg dat je daar nooit klant wordt!!!

Geplaatst door: J.S Zeeland ()

Net het voorstel van OXXIO binnengekregen, scheelt 17% bij hetzelfde verbruik per jaar t.o.v. Delta.
Kreeg, na benaderd te zijn via de telefoon door een van hun verkopers, keurig alle informatie per post, uitgebreide info hetgeen ik moet doen bij een eventuele annulatie.
Overigens ben ik pas akkoord gegaan met de overstap naar Oxxio na diverse mensen te hebben gesproken die ook zijn overgestapt van Delta naar Oxxio.
Geen van hen heeft het soort negatieve ervaringen gehad die hier en elders op dit forum te lezen zijn.

Geplaatst door: harry ()

ja voor mij nooit van mijn leven meer oxxio. ben al een halfjaar bezig geld van mijn eindafrekening terug te krijgen maar ze willen het daar niet begrijpen. onvoorstelbaar dat ze `goed`scoren klopt niks van die uitslag daar is voor betaald met onze centen.

Geplaatst door: Peter ()

Oxxio dit zal je waarschijnlijk veel geld gekost hebben.
Van mij en vele anderen krijg je de koude douche.
Kijk maar eens naar de ervaringen van mensen bij Oxxio.
Voor mij nooit geen Oxxio meer.
Komt alleen maar je gezondheid ten goede.
P.S,Oxxio,waar blijft mijn eindafrekening?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie