De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Oxxio spreekt stroomrede 2005 uit

Op Prinsjesdag presenteert Oxxio de 'Stroomrede 2005'. Naast de Troonrede kunnen Nederlanders  vandaag de stroomrede beluisteren met Oxxio's visie op de verwachte stijging van de energieprijzen in 2006 en de actuele problemen in de steeds verder liberaliserende energiemarkt. Deze stroomrede wordt via de website door een computergestuurde stem aan de bezoekers voorgelezen.   

Oxxio vindt dat er wel oplossingen zijn om de consument van goedkopere stroom te voorzien. Bijvoorbeeld door de accijnzen te verlagen.  Maar volgens Oxxio is met name van belang dat de overheid knopen doorhakt met betrekking tot het zogenaamde 'leveranciersmodel'. Dit houdt in dat u als afnemer één rekening krijgt van uw leverancier, waarin niet alleen de leveringskosten zijn opgenomen, maar ook de kosten van de netbeheerder. 

Ondanks de geliberaliseerde markt zijn energieleveranciers zonder eigen netwerk, voor hun facturering nog steeds afhankelijk van de netbeheerders en de meetbedrijven. Zij krijgen hierdoor slechts indirect toegang tot de gegevens, waardoor de consument gescheiden rekeningen blijft ontvangen. Hierdoor zijn rekeningen vaak verkeerd of te laat, waarvan de consument uiteindelijk de dupe van wordt.

In de Stroomrede 2005, die op www.oxxio.nl/stroomrede te lezen en te beluisteren valt, zet Oxxio uiteen wat volgens het snelgroeiende energiebedrijf de oplossingen zijn om te komen tot een beter functionerende energiemarkt. Hierbij noemt Oxxio:

  •  de laagste prijsgarantie, meerjarige contracten met vaste stroomtarieven
  •  de samenvoeging van de energierekeningen
  •  de introductie van een nieuw digitaal meetsysteem

Oxxio investeert in dit digitale meetsysteem 130 miljoen euro uit eigen middelen. Verder heeft het bedrijf dat inmiddels 570.000 klanten heeft, onlangs als enige besloten om de tarieven voorlopig niet te verhogen. Hierdoor is de consument naar eigen zeggen bij Oxxio tot liefst 13 % goedkoper uit voor zijn groene stroom. 

U kunt dit controleren via de Stroom- en Gaswijzer op Gaslicht.com. Online aanmelden via deze site is mogelijk waarbij nu van extra voordeel geprofiteerd kan worden.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 20 september 2005
Geactualiseerd: maandag 8 februari 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie