Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Politiek discussieert over maximumprijzen voor gas en elektriciteit

In Den Haag is een stevige discussie gaande over een eventuele maximumprijs voor gas en elektriciteit voor consumenten.

Met name het CDA en de linkse partijen PvdA, Groen Links en SP willen deze discussie graag aanhalen. Zij zijn bang dat de energieprijzen explosief zullen stijgen als per 1 juli 2004 de markt voor zowel elektriciteit als gas word vrijgegeven. Tot op heden werd het prijsniveau voor consumenten in deze markt nog bepaald door de overheid.

De bezorgdheid komt o.a. voort uit het feit dat de prijs op de markt voor grootzakelijke bedrijven sinds de liberalisering in 2002 met tientallen procenten is gestegen. Om dergelijke praktijken voor de consument te vermijden onderzoekt men de mogelijkheid tot het instellen van een maximumprijs of wellicht een maximale procentuele stijging t.o.v. de oorspronkelijke prijzen.

Dit voornemen stuit op verzet van Minister Brinkhorst die van mening is dat een dergelijke regeling de vrijheid van de markt beperkt waardoor nieuwe investeerders niet snel zullen toetreden. Op deze manier kan er nooit sprake zijn van veel concurrentie en dus lagere prijzen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie