De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Politiek discussieert over maximumprijs energie

In Den Haag is een stevige discussie gaande over een eventuele maximumprijs voor gas en elektriciteit voor consumenten.

Met name het CDA en de linkse partijen PvdA, Groen Links en SP willen deze discussie graag aanhalen. Zij zijn bang dat de energieprijzen explosief zullen stijgen als per 1 juli 2004 de markt voor zowel elektriciteit als gas word vrijgegeven. Tot op heden werd het prijsniveau voor consumenten in deze markt nog bepaald door de overheid.

De bezorgdheid komt o.a. voort uit het feit dat de prijs op de markt voor grootzakelijke bedrijven sinds de liberalisering in 2002 met tientallen procenten is gestegen. Om dergelijke praktijken voor de consument te vermijden onderzoekt men de mogelijkheid tot het instellen van een maximumprijs of wellicht een maximale procentuele stijging t.o.v. de oorspronkelijke prijzen.

Dit voornemen stuit op verzet van Minister Brinkhorst die van mening is dat een dergelijke regeling de vrijheid van de markt beperkt waardoor nieuwe investeerders niet snel zullen toetreden. Op deze manier kan er nooit sprake zijn van veel concurrentie en dus lagere prijzen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 5 februari 2004
Geactualiseerd: donderdag 22 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie