De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Prepaid-energie zou tot lager verbruik leiden

door Sanne de Jong - Bins Leestijd: 1 minuut

Vooruitbetalen voor energie leidt tot een lager verbruik en meer grip op de kosten. Dat is de conclusie van een proef* onder 50 huishoudens van 5 partijen uit de energiewereld, waaronder Stedin, Alliander en Vattenfall.

Gemiddeld 7 procent minder verbruikt

Deelnemers betaalden een bedrag vooraf en konden via een webportal hun verbruik en hun saldo zien. Ze kregen bericht als het saldo te laag dreigde te worden en konden het zo nodig opwaarderen. De deelnemers gingen gemiddeld 7 procent minder energie verbruiken en vonden het prettig om zelf 'aan de knoppen' te kunnen zitten.

Geen betalingsachterstanden 

Voor de netbeheerders en energieleveranciers was het handig dat er op deze manier geen betalingsachterstanden optraden. Het zou daarom een uitkomst kunnen zijn voor huishoudens die moeite hebben met betalen van hun energierekening. De energiepartijen zien dan ook graag een tweede, bredere proef met prepaid-energie, waaraan ook schuldhulpverleners en maatschappelijke organisaties meedoen.

Bron: ANP

Lees meer over de proef met prepaid-energie (NOS)

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 26 april 2019

Sanne de Jong - Bins
Sanne de Jong - Bins Business Unit Manager

Sanne is als Business Unit Manager verantwoordelijk voor onze website content, onderzoeken, persberichten en de samenwerking met de energieleveranciers. Samen met het team streeft Sanne naar het meest complete energieaanbod, de beste service en de hoogste klantwaardering. Sanne wordt vanwege haar expertise regelmatig gevraagd voor media-interviews en om mee te denken over energievraagstukken binnen Nederland.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie