Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Prepaid-energie zou tot lager verbruik leiden

Leestijd: 1 minuut

Vooruitbetalen voor energie leidt tot een lager verbruik en meer grip op de kosten. Dat is de conclusie van een proef* onder 50 huishoudens van 5 partijen uit de energiewereld, waaronder Stedin, Alliander en Vattenfall.

Gemiddeld 7 procent minder verbruikt

Deelnemers betaalden een bedrag vooraf en konden via een webportal hun verbruik en hun saldo zien. Ze kregen bericht als het saldo te laag dreigde te worden en konden het zo nodig opwaarderen. De deelnemers gingen gemiddeld 7 procent minder energie verbruiken en vonden het prettig om zelf 'aan de knoppen' te kunnen zitten.

Geen betalingsachterstanden 

Voor de netbeheerders en energieleveranciers was het handig dat er op deze manier geen betalingsachterstanden optraden. Het zou daarom een uitkomst kunnen zijn voor huishoudens die moeite hebben met betalen van hun energierekening. De energiepartijen zien dan ook graag een tweede, bredere proef met prepaid-energie, waaraan ook schuldhulpverleners en maatschappelijke organisaties meedoen.

Bron: ANP

Lees meer over de proef met prepaid-energie (NOS)

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 26 april 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.