De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prepaid-energie zou tot lager verbruik leiden

door Sanne de Jong - Bins

Vooruitbetalen voor energie leidt tot een lager verbruik en meer grip op de kosten. Dat is de conclusie van een proef* onder 50 huishoudens van 5 partijen uit de energiewereld, waaronder Stedin, Alliander en Vattenfall.

Gemiddeld 7 procent minder verbruikt

Deelnemers betaalden een bedrag vooraf en konden via een webportal hun verbruik en hun saldo zien. Ze kregen bericht als het saldo te laag dreigde te worden en konden het zo nodig opwaarderen. De deelnemers gingen gemiddeld 7 procent minder energie verbruiken en vonden het prettig om zelf 'aan de knoppen' te kunnen zitten.

Geen betalingsachterstanden 

Voor de netbeheerders en energieleveranciers was het handig dat er op deze manier geen betalingsachterstanden optraden. Het zou daarom een uitkomst kunnen zijn voor huishoudens die moeite hebben met betalen van hun energierekening. De energiepartijen zien dan ook graag een tweede, bredere proef met prepaid-energie, waaraan ook schuldhulpverleners en maatschappelijke organisaties meedoen.

Bron: ANP

Lees meer over de proef met prepaid-energie (NOS)

Deel dit artikel op:

Sanne de Jong - Bins

Business Unit Manager
Sanne de Jong - Bins
Ik ben Sanne, sinds 2011 werkzaam voor Gaslicht.com. In Voorthuizen, waar Gaslicht.com gevestigd is, verzorg ik de communicatie en stuur ik het klantenserviceteam aan. Samen met alle medewerkers probeer ik te laten zien hoe gemakkelijk overstappen is. Veel mensen realiseren zich niet dat er zoveel te besparen valt op de energierekening. De enthousiaste reacties en reviews van overstappers, daar doen we het voor!

Reageren

Navigatie