Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Slimme meter aanvragen kan via Oxxio

door Els Werkman 6 reacties Leestijd: 2 minuten

Actieve gebruikers van de slimme meter besparen tientallen euro’s per jaar op gas- en stroomverbruik. Dat blijkt uit onderzoek van Rescon in opdracht van Oxxio en AgentschapNL. Oxxio biedt de slimme meter nu aan via de netbeheerders als extra service aan haar klanten voor de prijs van 70 euro, te betalen aan de netbeheerder.

ResCon benaderde consumenten die gebruik maakten van een slimme meter van Oxxio. Uit de feedback van de gebruikers blijkt dat 99 procent ook in de toekomst behoefte heeft aan inzicht in het energieverbruik via de slimme meter.
 
Inzicht energieverbruik
De slimme meter zorgt voor inzicht in energieverbruik. Hierdoor zijn gebruikers zich meer bewust van het energieverbruik en dat leidt nagenoeg altijd tot besparingen.

EnergieMonitor
Klanten die de slimme meter gebruiken in combinatie met de EnergieMonitor, zijn helemaal handig bezig, aldus Oxxio. De slimme meter leest de meterstanden automatisch in de EnergieMonitor in, waardoor klanten in een oogopslag zien wat hun verbruik per jaar, per maand, per dag of zelfs per uur is, zonder zelf iets te hoeven invoeren.

Wetgeving slimme meters
Oxxio zette de slimme meter in 2005 op de kaart en droeg in januari 2012 de distributie ervan over aan de netbeheerders in verband met wettelijke regelgeving. Deze wetgeving is het gevolg van het besluit van de Europese Unie, dat in 2020 tachtig procent van de huishoudens binnen de EU een slimme meter moet hebben. Doel hiervan is om energiebesparing te stimuleren en de kwaliteit van dienstverlening van energiebedrijven te vergroten. 

Meer info en online overstappen naar Oxxio

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 28 juni 2022

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reacties (6)

Geplaatst door: Peter ()

Bij FlexEnergie krijg je ook een slimme meter gratis, mits je één jaar klant blijft.

Geplaatst door: R.Schuiling ()

Goedendag wij willen zonnepanelen gaan plaatsen er werd ons verteld dat we een slimme meter nodig hebben is dat zo als dat zo is kan u dan een meter komen plaatsen

Alvast bedankt

Groet Richart Schuiling

Katwijk

Opmerking van de redactie op 03-04-2013
Het is niet nodig een slimme meter te plaatsen. Een analoge meter loopt automatisch terug. Levert u meer terug dan u verbruikt, dan is een slimme meter interessanter. U kunt dit navragen bij uw netbeheerder. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Consuwijzer. http://www.consuwijzer.nl/energie/duurzame-energie/teruglevering/teruglevering-van-elektriciteit
Geplaatst door: jlnh ()

Leuk die meter..., maar dan NIET daar waar men een dual stelsel heeft, zoals wij hier in Nrd holland met Liandder en Stedin.

Bij de aanvraag van de meter werd ik van Stedin naar Liander verwezen - veel tijd verlies - Liander presteerde boven verwachting met levering van de meter en nu wij de slimmemeter hebben is Stedin al 8 maanden NIET in staat om het dagelijkse gasverbruik aan te leveren! Krijgen al 8 maanden dagelijks de cijfers voor de elektra van Liander, maar NIETS voor het gas van Stedin.

Werkelijk belachelijk zoals dat hier in Nederland met die ambtenaren gaat!!! Een aanfluiting eerste klas.

Geplaatst door: Elleke ()

Het rechtstreeks bij je netbeheerder aanvragen van een slimme meter kost €60,00 voor de prioriteitsplaatsing. Oxxio doet alsof ze iets aanbiedt maar steekt €10,00 in haar zak voor geen werk!

Geplaatst door: carla ()

ik had hem dus al sinds 2005 en ik was er blij mee, maar helaas wil onze netbeheerder de touwtjes weer in handen hebben en plaatst weer een nieuwe, ook digitaal maar kan hem helaas niet meer uitlezen, hier dus geen wedstrijd meer wie het snelst kan douchen, vind het dus erg vervelend en stom

Geplaatst door: Jan ()

Innova biedt het gratis aan aan klanten! Als mensen wachten tot ze aan de beurt zijn, krijgen ze hem ook gratis.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie