De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Stijgen tarieven per 1 juli

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De variabele tarieven van energie zullen per 1 juli 2010 stijgen. Er wordt uitgegaan van een stijging van tussen de vijf en tien procent. Dit geldt zowel voor elektra als voor gas.
 
De energieprijzen in Nederland stijgen sinds kort weer. De betere economische vooruitzichten zijn hiervan de oorzaak. Verwacht wordt dat de vraag naar gas en stroom daardoor zal stijgen, aldus Energeia.

Deze stemming onder handelaren zorgt voor een stijging van de energieprijzen. Met welk percentage de energiemaatschappijen de prijzen zullen laten stijgen is nog onbekend.

Zestig procent
De stijging van de prijs heeft als gevolg dat ruim zestig procent van de Nederlandse consumenten zijn of haar energierekening omhoog zal zien gaan.


Volgens Dennis van Druten van Vereniging de Vastelastenbond is dit te voorkomen. ''Op dit moment ligt de prijs voor een 3-jarig vaste prijs op het niveau van 2003 en is daarmee ongekend laag.”

“De gemiddelde leveringskosten voor een 3-jarig vaste prijs liggen nu nog net iets boven het gemiddelde van de variabele tarieven. Met oog op stijgende variabele tarieven doe je er verstandig nu te kiezen voor een 3-jarig vaste prijs'', zei Van Druten tegenover Energeia.
===
Een elektriciteitaansluiting voor een woning heeft meestal een aansluitwaarde van 3x25 Ampère (3*25A). Voor een bedrijf wordt doorgaans een aansluiting gemaakt van 3*80A.U betaalt capaciteitstarief voor het transport van energie.Hoeveel u betaalt hangt af van de grootte van uw aansluiting (de capaciteit) en van de netbeheerder in uw woonplaats.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2010
Geactualiseerd: woensdag 16 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie