De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Meer stroom vanwege ijzel

door Jeanet Woldring

Stroombeheerder TenneT gaat maandagavond 4 januari iets meer stroom door de hoogspanningslijnen sturen. Daarmee worden de lijnen iets opgewarmd en moet er minder ijs op de lijnen komen. Dat zegt woordvoerder Jeroen Brouwers van TenneT tegen RTV-Noord.

'We gaan kijken of dat effect heeft, maar de garantie dat het werkt, kunnen we niet geven', aldus Brouwers. Volgens hem is de situatie op dit moment stabiel en is er geen gevaar voor doorzakkende of brekende lijnen.

Flikkerende lampen door stroomdippen

De dansende stroomlijnen die zondag zorgden voor flikkerende lampen zullen maandagavond terugkomen doordat er weer ijzel en harde wind wordt verwacht. 'We houden de hoogspanningslijnen nauwlettend in de gaten. We zien gelijk als er iets mis is', aldus de woordvoerder van TenneT. De stroomdippen zondag waren volgens hem tot in Overijssel te merken.

Bron:  RTV Noord

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 4 januari 2016
Geactualiseerd: woensdag 1 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie