De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

Velen kiezen van ander stroombedrijf

door Jeanet Woldring 5 reacties

Het overstappen naar een andere energieleverancier is dit jaar ongekend populair. Dat stellen de prijsvergelijkers op internet vast.

Het aantal Nederlanders dat via Gaslicht.com en Energiewereld.nl een ander energiebedrijf koos, lag dit jaar 35 procent hoger dan in dezelfde periode in 2007, zegt eigenaar Ben Woldring van deze sites. Ook Arjin van As van Energieprijzen.nl ziet een stijging die volgens hem ‘zeker boven de tien procent uitkomt’.

Eén van de oorzaken is volgens Woldring de stijging van de nota die op 1 januari 2009 wordt voorzien. Nuon gaf als eerste leverancier een indicatie van haar nieuwe tarieven. Deze resulteren voor een gemiddeld gezin in een plus van 160 euro op jaarbasis. ,,Ik durf absoluut te stellen dat andere energiebedrijven niet veel van die stijging zullen afwijken,’’ zegt Woldring. Arjin van As is daarvan overigens nog níet overtuigd.

Mensen gaan kennelijk nu al kijken of het goedkoper kan, zegt Woldring. En het mooie is, volgens hem, dat het kán. Het verschil tussen de vijf goedkoopste leveranciers en de standaardproducten bij de drie traditionele energiebedrijven ligt volgens Woldring tussen de 230 en 280 euro op jaarbasis.
 
Bron: Algemeen Dagblad

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 4 december 2008
Geactualiseerd: donderdag 19 juli 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: G. van der Stoop ()

Het is te gek voor woorden dat de prijzen, gezien de huidige energieprijs, omhoog gaan. Maar de mensen hebben dat zoch zelf aangedaan. Indien iedereen variabele contracten zou hebben afgesloten, ou de noodzaak van het op lange termijn vastleggen van de energie door de energiebedrijven niet nodig zijn.
Dus: omdat iedereen te bang was voor de toekomst, heeft men zichzelf feitelijk in de eigen voet geschoten.

Geplaatst door: Hans ()

Nu kan iedereen dit wel crimineel vinden, maar hier problemen mee hebben is je ogen gesloten houden voor de werkelijkheid. Het is algemeen bekend dat de prijzen een half jaar van te voren worden vastgelegd op basis van de dan geldende olie/gas prijzen. En die waren hood afgelopen zomer.

Iedereen il dat de bedrijven de prijzen naar beneden bijstellen wanneer de olieprijs lager is. Dit betekent dat ze ook naar boven bijgesteld kunnen worden wanneer de olieprijs hoog is.

Dit heet economie. Natuurlijk heb je zelf in de hand hoe je afrekening er over een jaar uitziet. Zelf minder verbruiken.

Geplaatst door: C.Darshoen ()

Ik vind het belachelijk in deze tijd dat de olie prijs om laag gaat en de energiebedrijven hun prijzen verhogen.Wat doet Den Haag niets.Burgers moeten het gelach weer betalen.De Gemeenten zijn ook de boosdoeners,want die zijn ook aandeelhouders, die hebben baat bij een hoge energierekening.Komt er meer geld in kas.

Geplaatst door: koers ()

Volgens B.w is het een fluitje van een cent om over te stappen.zonder omkijken.dus zou het zo moeten zijn?
Alleen die verrekte staat en provincie willen hun verkwanselde geld weer terug stelen. alles moet zuiniger en minder energy verkopen voor hogere kosten.uiteindelijk zou het midden volgend jaar weer omlaag moeten?? want de olie prijs is zeer laag en zal komende tijd wel zo blijven want economische herstel is ver weg.en het ergste moet nog komen.

Grtz/..

Geplaatst door: E. Derksen ()

Ik vind het crimineel om de energieprijzen nu te verhogen. Ik heb er geen goed woord voor over hoe dit berekent word. Provincies zijn groot aandeelhouders en potten alles op (al dan niet bij Ice-save) geef de burgers dit geld terug, goed voor de economie

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie