De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Vlog: Wacht niet met overstappen tot 1 januari

door Jeanet Woldring 5 reacties

Het is bijna 1 januari en dat betekent dat de variabele energietarieven gaan veranderen. Marion legt uit waarom je niet -en soms wel- moet wachten met overstappen tot het nieuwe jaar. 

Let in ieder geval goed op de afloopdatum van het energiecontract. Bij contractbreuk mag uw huidige energieleverancier een opzegvergoeding in rekening brengen en loopt u uw eventuele welkomstpremie mis. Wat is het juiste overstapmoment en wanneer stapt u veilig over?
Circa 2 maanden voor de einddatum van uw contract. 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 6 december 2016
Geactualiseerd: woensdag 7 december 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (5)

Geplaatst door: caston van gent ()

Hallo,

Mijn contract met Essent loopt per 1-3-2017 af. Nu is volgens jullie site nu NUON de goedkoopste en met de hoogste welkomstpremie. Nu ben ik alleen van 1-3-2015 tot 1-3-2016 al klant geweest bij NUON. En ik lees in de informatie dat de welkomstpremie alleen geld als je 12 maanden geen klant geweest bent. Dus mijn vraag is eigenlijk krijg ik wel de welkomstpremie als ik nu alweer klant word bij NUON???

Groetjes en gelukkig nieuwjaar,

C.van Gent

Opmerking van de redactie op 02-01-2017
Wij wensen u ook de beste wensen voor 2017. U wordt inderdaad bij Nuon weer gezien als nieuwe klant als u 12 maanden lang niet beleverd bent door hen. Als uw huidige contract bij Essent afloopt per 1 maart 2017 en u bent sinds 1 maart 2016 geen klant meer bij Nuon, zou u recht moeten hebben op de welkomstpremie. Wij raden u aan om de contractbevestiging van Nuon te controleren. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen via 0342-411350.
Geplaatst door: Jan ()

Mijn contract loopt af 1-4-2017 (budget energie) met cashback.
Is het handig om voor 1-1-2017 over te stappen omdat per 2017 de tarieven omhoog gaan ?

Opmerking van de redactie op 21-12-2016
Als u ruime keuze wilt hebben uit alle leveranciers, dan raden wij u aan ongeveer 2 maanden voor uw einddatum nogmaals te vergelijken aangezien uw huidige contract niet binnen alle switchtermijnen van de leveranciers afloopt. Een switchtermijn is een termijn waarin de leverancier wacht met leveren totdat uw huidige contract afloopt. Deze termijnen verschillen per leverancier. De overheidsheffingen die per 1 januari 2017 gaan wijzigen, staan los van uw contract en zullen altijd aan u worden doorberekend (ook als u nu nog snel een overstap in gang zet).
Geplaatst door: HM.J. van den Akker ()

contract bij Energie Direct loopt per 28-01-2017 af.
Kreeg nu al nieuw aanbod met cashback van € 80,-
Moet/kan ik nog tot 1 januari a.s. wachten i.v.m. eventuele andere energieprijzen?

Opmerking van de redactie op 15-12-2016
Een overstap neemt ongeveer 6 tot 8 weken in beslag. Wij raden daarom altijd aan om 2 maanden voor de einddatum een overstap in gang te zetten. Wij kijken graag voor u na welk energiecontract (naast uw nieuwe aanbod) in uw situatie het voordeligste uit komt. Onze servicedesk helpt u hier graag bij via 0342-411350.

Geplaatst door: Edwin ()

Mijn contract bij Qurrent loopt op 4/2/2017 af. Nu zit ik te kijken en zie bij sommige aanbieders staan vaste prijs tot 31/12/2017. Betekend dat in mijn geval een (11 maanden) contract tot 31/12/2017 of tot 4/2/2018 (looptijd 12 mnd)?

Opmerking van de redactie op 09-12-2016
Het klopt inderdaad dat sommige aanbieders een vaste einddatum hanteren bij het contract. Zij hanteren ongeacht de ingangsdatum een vaste einddatum. In uw geval heeft u dan geen 12 maanden contract, maar een 11 maanden contract. Ondanks dat heeft u wel recht op een volledige welkomstpremie. Na de vaste einddatum bent u ook weer vrij om te kiezen voor een nieuw contract.
Geplaatst door: Marjanne Verhoog ()

hou er wel rekening dat niet bij iedereen het contract per 1 januari verloopt, en dat men dan dus een boete moet betalen als men overstapt!!

Opmerking van de redactie op 07-12-2016
Absoluut, wij raden daarom altijd aan om 2 maanden voordat het contract afloopt over te stappen. Dan bent u nooit te vroeg met een overstap, maar ook niet te laat waardoor u tijdelijk duurdere, variabele tarieven zou gaan betalen. Bij een contract voor onbepaalde tijd kan overstappen op ieder gewenst moment.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie