Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Voorwaarden gastransport kleinverbruikers aanpassen

Leestijd: 1 minuut

De regionale gastransportbedrijven moeten de voorwaarden voor gastransport voor kleinverbruikers aanpassen. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)  namens minister Brinkhorst in een besluit bepaald.

De NMa is van mening dat, met het oog op de liberalisering van de markt voor kleinverbruikers per 1 juli 2004, een aantal regelingen in de voorwaarden moet worden opgenomen. Zoals de switchprocedure (de overstap van klanten naar een andere energieleverancier). Ook moet in de voorwaarden duidelijk vermeld staan welke eisen gesteld worden aan meetbedrijven die de gasmeter controleren en aflezen bij afnemers.

Verder hebben de netbeheerders ten onrechte geëist dat een afnemer geen bezwaar mag maken tegen de aanleg van een gasleiding voor een andere afnemer over zijn terrein. Daarnaast heeft de NMa bepaald dat de netbeheerders dienen aan te geven aan welke kwaliteitseisen het gas moet voldoen. 

Hiermee onderschrijft de NMa het eerdere standpunt van de Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe). 

Zie voor het volledige bericht ACM

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 6 februari 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.