De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Vuile luiers leveren groene stroom en compost op

Leestijd: 1 minuut

Poep- en pisluiers mogen in Almere bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft) om er compost van te maken. Het vele biogas dat bij die verwerking vrijkomt, wordt gebruikt bij het opwekken van groene stroom.

Aldus H. van den Boomen,manager van afvalverwerkingsbedrijf Orgaworld. Orgaworld verzorgt de verwerking van gft-afval in Flevoland en heeft zijn vergistingsinstallatie al aangepast voor het luierproject.

Doel is de hoeveelheid restafval te verminderen wat weer goed is voor het milieu. ,,Bovendien zijn de absorptiekorrels in luiers een uitstekende grondverbeteraar voor in de landbouw'', weet de manager.

Het project met de luiers is een proef en duurt twee jaar. Als het aanslaat, kunnen luiers in de rest van Nederland ook in de gft-bak worden gedeponeerd . "Wij hebben voor Almere gekozen omdat de gemeente altijd erg vooruitstrevend is op het gebied van nieuwe ontwikkelingen'', legt Van den Boomen uit. In totaal produceert Almere zo'n acht miljoen luiers per jaar.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 25 juni 2003
Geactualiseerd: donderdag 17 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie