De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Warme weer scheelt Nuon-klant ongeveer 50 euro

Het zachte weer en de hogere inkoopprijzen voor energie hebben vorig jaar de winst van energiebedrijf Nuon in het vierde kwartaal gedrukt. Het warme weer scheelde Nuon 100 miljoen euro aan omzet, ongeveer 50 euro per huishouden, zei bestuursvoorzitter Ludo van Halderen in een toelichting op de jaarcijfers.

Door het zachte weer was met name de gasomzet fors lager, het stroomverbruik werd niet zozeer beïnvloed. Het energiebedrijf kon de gestegen inkoopprijzen vorig jaar niet volledig doorberekenen aan de klanten. Niet elke verhoging of verlaging wordt gelijk doorgegeven, omdat het prijsverloop dan te grillig wordt volgens het energiebedrijf. Wel kondigde Nuon, in navolging van branchegenoot Essent, aan dat de Nuon-rekening dit jaar omlaag gaat door dalende groothandelsprijzen.

In het vierde kwartaal is het aantal Nuon-klanten gegroeid. Daarmee kwam een einde aan de daling. Over 2006 is het aantal huishoudelijke klanten van Nuon, zowel voor gas als licht, vrijwel gelijk gebleven. Het energiebedrijf heeft in Nederland ruim twee miljoen klanten. Het aantal bedrijven dat energie betrok bij Nuon steeg het afgelopen jaar.

In België betrekken inmiddels 400.000 consumenten energie van Nuon. In Duitsland heeft Nuon 100.000 klanten, maar kampt het met hoge aanloopkosten. Bij onze Zuiderburen ondervindt het energiebedrijf druk op de winstmarges, omdat het zijn energie grotendeels moet inkopen bij de voormalig monopolist Electrabel.  

In heel 2006 groeide de omzet van 4,74 miljard naar 5,39 miljard euro. De nettojaarwinst kwam uit op 763 miljoen euro. Daarvan hield Nuon 495 miljoen euro winst voor bijzondere posten over, een stijging van 19 procent. Van de nettowinst wordt 45 procent, 325 miljoen euro, als dividend uitgekeerd aan de aandeelhoudende provincies en gemeenten, onder meer Gelderland en Amsterdam.

Bron: www.nieuwsblad.be

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 27 februari 2007
Geactualiseerd: maandag 5 maart 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie