Genomineerd voor 2023!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
  • Playstation 5 (t.w.v. 550 euro)
  • 2x Philips XL airfyer (t.w.v. 300 euro)
  • Ninja Creami ijsmaker (t.w.v. 250 euro)
  • Skydive (t.w.v. 200 euro)
  • 5x Air up starterspakket
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Weinig aanbieders op vrije gasmarkt

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten


Zoals het er nu uitziet zal het aantal nieuwe aanbieders bij de opening van de gasmarkt beperkt zijn. Slechts vijf nieuwkomers hebben een leveringsvergunning aangevraagd.

De belangstelling voor de vrije gasmarkt is daarmee een stuk minder dan die voor de vrije elektriciteitsmarkt. Daar hebben negen nieuwkomers inmiddels een vergunning ontvangen om vanaf 1 juli aanstaande te mogen leveren.

Waarschijnlijk weren de meeste nieuwkomers  de gasmarkt voorlopig omdat de marges in deze markt zeer beperkt zijn. Bijna alle leveranciers moeten hun gas inkopen bij dezelfde partij, de Gasunie. Buitenlands gas is moeilijk verkrijgbaar omdat kwaliteitseisen de import beperken. Daarnaast zijn de risico’s voor nieuwkomers groot. Er staan hoge boetes voor het teveel of te weinig aanleveren van gas op het net.

De nieuwe partijen die wel de gasmarkt willen betreden, doen vaak geen zaken met de Gasunie. Alleen Energiebedrijf.com heeft rechtstreeks contact gezocht met de Gasunie.

Het gevolg van deze situatie is dat er momenteel nog weinig bekend is over het gasaanbod per 1 juli a.s. Alleen grote partijen zoals Eneco, Nuon en Essent komen nu met tarieven.

Gaslicht.com verwacht rond 1 juli a.s. een gasvergelijking te kunnen presenteren. Hierin zullen niet alleen tarieven, maar ook voorwaarden worden gewogen. Doordat energieleveranciers nu met allerlei verschillende soorten aanbiedingen en kortingen komen, lijkt een juiste vergelijking steeds meer een noodzaak te worden om een weloverwogen keuze te maken.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 5 mei 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie