Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Weinig aanbieders op vrije gasmarkt


Zoals het er nu uitziet zal  het aantal nieuwe aanbieders bij de opening van de gasmarkt beperkt zijn. Slechts vijf nieuwkomers hebben een leveringsvergunning aangevraagd.

De belangstelling voor de vrije gasmarkt is daarmee een stuk minder dan die voor de vrije elektriciteitsmarkt. Daar hebben negen nieuwkomers inmiddels een vergunning ontvangen om vanaf 1 juli aanstaande te mogen leveren.

Waarschijnlijk weren de meeste nieuwkomers  de gasmarkt voorlopig omdat de marges in deze markt zeer beperkt zijn. Bijna alle leveranciers moeten hun gas inkopen bij dezelfde partij, de Gasunie. Buitenlands gas is moeilijk verkrijgbaar omdat kwaliteitseisen de import beperken. Daarnaast zijn de risico’s voor nieuwkomers groot. Er staan hoge boetes voor het teveel of te weinig aanleveren van gas op het net.

De nieuwe partijen die wel de gasmarkt willen betreden, doen vaak geen zaken met de Gasunie. Alleen Energiebedrijf.com heeft rechtstreeks contact gezocht met de Gasunie.

Het gevolg van deze situatie is dat er momenteel nog weinig bekend is over het gasaanbod per 1 juli a.s. Alleen grote partijen zoals Eneco, Nuon en Essent komen nu met tarieven.

Gaslicht.com verwacht rond 1 juli a.s. een gasvergelijking te kunnen presenteren. Hierin zullen niet alleen tarieven, maar ook voorwaarden worden gewogen. Doordat energieleveranciers nu met allerlei verschillende soorten aanbiedingen en kortingen komen, lijkt een juiste vergelijking steeds meer een noodzaak te worden om een weloverwogen keuze te maken.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie