Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Winst Nuon gestegen


Nuon, na Essent Nederlands grootste energiebedrijf,  heeft haar jaarcijfers voor 2003 bekend gemaakt. Vorig jaar is de winst van het energiebedrijf t.o.v. 2002 met 55% gestegen naar 236 miljoen euro. Dit is onder andere te danken aan kostenbeheersing, hogere stroom- en gasprijzen en verbeterde marges in de zakelijke markt.

Zo daalden de operationele kosten met maar liefst 8% naar 1,2 miljard euro. De administratieve organisatie alsmede de financiële controle werden verbeterd.  Ook de ICT-uitgaven zijn beperkt.

Nuon liet tijdens het bekendmaken van de jaarcijfers weten dat het zich vorig jaar meer gericht heeft op de kleinzakelijke markt. Deze zou winstgevender zijn dan de grootverbruikersmarkt. Het aantal zakelijke klanten steeg vorig jaar met 4000, maar tegelijkertijd daalde de afzet in het zakelijke segment. Verder is de winststijging mede beïnvloed door diverse transacties met betrekking tot o.a. Reliant (elektriciteits-centrales) en Norit. De grootste winstmaker was echter de afdeling die technische diensten levert aan dochterbedrijf Continuon, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de netten.

Voorts zei het bedrijf  ervoor gekozen te hebben om niet op prijs te concurreren.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie