Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Jaarlijks overstappen is echt goedkoper!

door Sinie Oskam Leestijd: 3 minuten

Al zo’n 3 maanden voordat mijn contract afloopt begin ik het aanbod op onze site al wat nauwlettender in de gaten te houden. Ik doe vast eens een vergelijking met mijn eigen gegevens om te kijken welke acties op dat moment interessant voor mij zouden zijn.  Ik weet dan welke leveranciers ik in de gaten moet houden. En dan komt het wachten op het juiste moment. Wanneer zou de korting zijn piek bereiken? Wanneer zal ik overstappen?

Wanneer overstappen

Ik wil natuurlijk dat mijn contract naadloos aansluit. Ik moet dus niet te vroeg, maar ook niet te laat overstappen. En dan wil ik de beste deal. Tegelijkertijd weet ik dat € 5,- op jaarbasis vrij weinig is, maar toch maak ik er tegenwoordig een sport van om het voordeligste uit te zijn. Bijkomend voordeel is dat ik vaak zelf tariefswijzigingen en aanpassingen in de korting doorvoer, dus ik zit dicht bij het vuur!

Mijn eerste overstap

Zo’n 3 jaar geleden stapte ik voor het eerst over. Ik woonde inmiddels 2 jaar in mijn huis. Zat krap bij kas en zocht bespaarmogelijkheden. Zou mijn gas en elektriciteit niet wat goedkoper kunnen? Zo kwam ik op Gaslicht.com. Mijn eerste overstap was al snel gemaakt. Wat ik toen niet wist was dat ik er 4 maanden later zou gaan werken. Overtuigd van overstappen was ik al, maar nu is het echt een sport geworden.

Katsjing

Ook afgelopen maand was het weer zover. De korting werd op mijn rekening gestort en ook op de eindafrekening stond een te ontvangen bedrag. Al 3 jaar betaal ik hetzelfde maandbedrag en elk jaar krijg ik geld terug. Niets fijner dan geld terugkrijgen wat mij betreft! En een korting kan dusdanig oplopen dat ik daar iets heel leuks mee kan doen. Met mijn energieverbruik  is direct doorklikken vanuit de Top 5 niet verstandig. Ik voldoe namelijk niet aan het profiel van een gemiddeld huishouden waarop onze Top 5 is gebaseerd: een stroomverbruik van 3500 kWh en een gasverbruik van 1800 kubieke meter per jaar. Voor mij blijken andere acties voordeliger als ik mijn jaarverbruik invul. Daarom hou ik zelf goed mijn verbruik bij. Zo kan ik een juiste vergelijking maken als het weer tijd is om over te stappen.

Besparen

Ook ga ik spaarzaam om met mijn energie.

  • Koud? Eerst een trui aan, dan pas de verwarming aan.
  • Lekker met een fleeceplaid op de bank.
  • Kamer waar ik niet veel kom? Radiator dicht.
  • Ga ik weg? Lampen uit.
  • Standbykiller op de tv en computer.
  • Wist je dat kaarsen ook veel warmte afgeven? Ik merk dat ik echt minder hoef te stoken als ik de kaarsen aan heb. Goede reden om gezellig kaarsjes aan te doen!

Zo haal ik samen met mijn overstap elke keer weer de beste besparing! En wie geeft zijn geld niet liever uit aan leuke dingen? In december maar eens zorgverzekeringen vergelijken op Poliswijzer. De wintermaanden zijn al duur genoeg!  

Jaarlijks overstappen is echt goedkoper!
Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Sinie Oskam
Sinie Oskam Head of site information

Sinie is sinds 2013 werkzaam voor Gaslicht.com vanuit Amersfoort. Sinie heeft gewerkt als Coördinator Customer Care & tarieven, momenteel als Head of site information. Dit betekent dat zij samen met het team verantwoordelijk is voor het aanbod van de energieproducten. Hiervoor heeft zij dagelijks contact met energieleveranciers en andere marktpartijen. Ook is Sinie betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe features van de website en bij onderzoeken voor onze nieuws- en persberichten.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.