Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Waar vind ik het meternummer van stroom en gas?

Soms heeft u uw meternummer voor gas of elektriciteit nodig, bijvoorbeeld als u uw meterstanden wilt doorgeven aan uw energieleverancier. Of als u uw energieverbruik wilt bijhouden in een verbruiksapp. Maar waar vindt u dit nummer? Wij leggen het uit.

Waar vind ik het meternummer van stroom en gas?

Meternummer vinden van stroom en gas

Het meternummer staat op de meter, maar het nummer kan bij verschillende soorten energiemeters verschillen.

Meternummer slimme meter

Op een slimme en digitale meter staat het meternummer meestal onder de streepjescode. Het meternummer begint dan meestal met een E en soms met een K. Als de code met een G begint staat u bij een gasmeter. Vul de letters én cijfers in. 

Meternummers beginnen op een traditionele elektriciteitsmeter (analoge Ferraris-meter) vaak met ‘No’. Op een traditionele meter staat meestal geen streepjescode. Vul bij een traditionele meter alleen de cijfers in.


Geactualiseerd: donderdag 16 november 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie