Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
energiedirect.nl
85% van de klanten raadt energiedirect.nl aan.
13% zegt energiedirect.nl misschien aan te raden.

energiedirect.nl ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van energiedirect.nl geven. Twijfelt u nog? Lees dan de energiedirect.nl ervaringen en beoordelingen. Is energiedirect.nl uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over energiedirect.nl plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over energiedirect.nl met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van energiedirect.nl
Het voordeligste actiepakket van energiedirect.nl!
Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar PSV
Jaarprijs
€ 1876,27
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen

Archief 2009

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van energiedirect.nl zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

henk 28-12-2009 - 19:16

  • Antwoord: je hebt beinvloedbare kosten (m3-prijs gas en Kwh-kosten stroom en vastrechtkosten van ED zelf) en niet-beinvloedbare kosten die de overheid in rekening brengt en die het bedrijf moet afdragen.
  • Mijn ervaring met ED over de eerste kosten is zeer negatief. Ik zal het aantal e-mails niet tellen maar neem maar aan dat het vele zijn en dat is al aan de gang van maart 2009 af. Belangrijk is het te weten dat ED zich niet houdt aan de aanmelding die via gaslicht.com is gedaan. In mijn geval schrijft men gewoon dat het vastrechttarief verkeerd is gecommuniceerd via de site gaslicht.com. Dus wees op uw hoede. Laat men in ieder geval maar een offerte doen, MISSCHIEN hebt u dan enig houvast. Maar sluit niet uit dat u tot aan de Geschillencommissie moet proceduren als u afwijkingen van de aanbieding signaleert.
Opmerking van Gaslicht.com 29-12-2009 - 10:17
Indien u andere tarieven of vastrecht ontvangt kunt u dit kenbaar maken bij ons. Wij zullen zorgen dat u de tarieven en het vastrecht ontvangt zoals op onze site wordt weergegeven op het moment van uw aanmelding. U dient wel rekening te houden hoe het wordt weergegeven. Op onze site tonen wij de tarieven en vastrecht incl. btw De netwerkkosten zijn vast en is regio afhankelijk. Deze kosten worden vastgesteld door uw netbeheerder.
thea 22-12-2009 - 12:16

  • ik krijg deze week van ED een offerte. De dame aan de telefoon zei mij dat de netwerkkosten ook in het maandelijkse voorschot zullen zitten. Ik betaal nu 13 Euro per mnd aan Essent en heb daarnaast mijn nota van Electabel.
  • Kan iemand mij zeggen hoeveel de totale netwerkkosten bij Energie Direkt bedragen? Krijg trouwens na het lezen van deze rececensie wel m`n twijfels om de overstap uberhaupt te maken. zijn er ook nog positieve geluiden????
Karel 15-12-2009 - 16:05

  • Ik wilde overstappen maar er stond een foutje in de bevestiging (wellicht met opzet gedaan ?) Dus "even" bellen, hebben ze me in de wacht gezet (`s-morgens om 9.00 uur al, dus kan nog niet druk zijn lijkt me). Kostte me dus ruim 7 euro. Vlug opgezegd, stelletje OPLICHTERS.
ibis 10-12-2009 - 02:07

  • Mensen let op. de tarieven van energieDirect lijkt goedkoop, maar let op de vastrechtkosten, lees de kleine letters op de achterkant van de contract, je betaalt de korting die je krijgt, weer terug met de vastrechtkosten!!!!! normaal betaal je voor vastrecht 25 euro per jaar per product. kijk hoeveel je bij andere leveranciers betaalt 😉
Banou 8-12-2009 - 23:05

  • Wij zitten nu bij eneco en heb echt het idee dat we veel te veel betalen plus we kregen pas geleden nog even een eind afrekening van 600 euro van 3 jaar geleden.
  • Belachelijk en een uiterst onvriendelijke klantenservice!
  • Dus willen wij overstappen.
  • En ik kom bij energy-direct uit.
  • Maar lees heel veel slechte recencies maar welk bedrijf ik ook google ze hebben allemaal slechte recencies.
  • Dus ik word er ook moe van!
  • En weet het niet meer..
  • We zijn pas geleden overgestapt van Het Net naar een andere provider en dat koste me ook 2 maanden energy en moeite.
  • Dus heb geen zin als ik nu weer overstap, maar dan van energy maatschappij om weer dubbele rekeningen te moeten betalen.
  • Wie kan me helpen!!!???
gabby otten 8-12-2009 - 18:20

  • pfff wat wordt ik er toch moe van.wij zijn ook van plan om over te stappen,we zitten nu bij energie direct,heb er eigenlijk niet echt problemen mee maar wil graag bezuinigen.betaal nu op jaar basis 3516 euro voor gas en energie.wat zie ik als ik ga vergelijken! dat ik als nieuwe klant bij ED bijna 1400 euro goedkoper uit ben,nu snap ik wel dat het lokkertjes zijn maar is dit nu het presentje wat je krijgt als je al sinds 2005 vaste klant bent. zoals ik al zei ben ik verder niet ontevreden maar vraag ik me wel af hoe ik aan zo`n hoge jaar kosten kom,mijn gezin is erg bezig met opletten,geen extra lampen aan niet onnodig de verwarming aan en noem maar op.als ik overstap krijg ik een boete,maar dat is niet erg als ik zie dat ik ergens anders 1200 euro goedkoper uit ben.maar als ik al jullie reactie lees wordt ik wel een beetje bang,ik wil graag over stappen naar eon of oxxio.wat moet ik nu doen? help.
boris poeth 24-11-2009 - 18:04

  • Bij Energie Direct heb ik per 1 augustus 2009 een contract afgesloten met een vast tarief voor 3 jaar. Dit zou ingaan op 1 mei 2010. Ze hebben gevraagd om het contract open te breken en dan blijkt opeens dat alle gegevens met de daarbij behorende tarieven weg te zijn. Nu heb ik weliswaar de (onderstaande)tarieven op de vaste schijf maar het probleem is echter dat er niet bij staat vermeld of dit vast of variabel is. Hetgeen betekent dat ik het moet kunnen aantonen dat dit vast is geweest per 1 augustus 2009 Stroom)
  • LEVERINGSTARIEVEN
  • Verbruikstarieven
  • Levering per kWh € 0,05534
  • Overheidstarieven
  • Energiebelasting per kWh € 0,12912
  • Heffingskorting per dag € -1,04
  • Vaste tarieven
  • Vastrecht per dag € 0,19
  • NETWERKTARIEVEN
  • Vaste tarieven
  • Vastrecht per dag € 0,54
  • Meterhuur per dag € 0,08
  • en Gas:
  • LEVERINGSTARIEVEN
  • Verbruikstarieven
  • Levering per m3 € 0,28679
  • Regioopslag (regio 5) per m3 € 0,01666
  • Overheidstarieven
  • Energiebelasting per m3 € 0,18802
  • Vaste tarieven
  • Vastrecht per dag € 0,19
  • NETWERKTARIEVEN
  • Vaste tarieven
  • Vastrecht per dag € 0,34
  • Meterhuur per dag € 0,05
  • Wie weet hoe ik kan aantonen of de bovenstaande tarieven destijds vaste tarieven waren. Bij Energie Direct moet zogenaamd een andere afdeling dit uitzoeken zodat je het antwoord wel kunt raden!
cees 23-11-2009 - 20:49

  • Heb de energiesite vergeleken, gezien de vele negatieve reaktie, s op de goedkoopste leveranciers heb ik besloten om naar de nuon te gaan. Had daar al stroom en nu dus ook gas is niet de allergoedkoopste maar geen problemen.
  • Vanmiddag werd ik gebeld door (naar men zegt) iemand van de vergelijkingssite maar ze was alleen maar E.D. aan het promoten.Ze mocht van mij een offerte sturen gegevens genoteerd maar toen ik mijn bank nr. weigerde te geven kon ze me geen offerte sturen.Heb haar verteld mocht ik klant bij hen worden dat ze mijn bank nr.kon krijgen. Maar zo werkte dat ben hen niet.Dat geeft je toch te denken
  • Dus pas op voor energie direct
Mike 21-11-2009 - 16:20

  • Zijn laaienlichters van Energie:Direct. Komen met een ***verhaal dat je huidige leverancier overgenomen is en dat je veel meer gaat betalen. Door het tekenen van een contract (veeeeeeeeel goedkoper, blablabla) krijg je een rekening van ED en zit je vervolgens vast aan een contract bij ED. Wordt echt onder valse voorwendselen een contract van ED aangesmeerd. Niet doen, want ze zijn niet normaal bereikbaar, rekeningen kloppen niet en je bent uren bezig om contact te krijgen a 70 Eurocent p/m. Echt schandalig hoe ze hun klanten proberen te werven en dat er niks aan gedaan wordt. Bij mij in de buurt zijn een hele rits onwetende oudjes zo`n contract aangesmeerd.
jaap korbijn 18-11-2009 - 09:34

  • Sorry voor de typefout hieronder. Ik ben dus Jaap en GEEN Jap. Ik stap ieder jaar over i.v.m. de korting, die aanzienlijk is. Ik doe dit al jaren. 1 keer problemen gehad met OXXIO, maar 3 weken en 36 mails verder was dat ook weer klaar en was ik weer van OXXIO af!

Navigatie