De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Essent
82% van de klanten raadt Essent aan.
16% zegt Essent misschien aan te raden.

Essent ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Essent geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Essent ervaringen en beoordelingen. Is Essent uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Essent plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Essent met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Essent
Het voordeligste actiepakket van Essent!
Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
Jaarprijs
€ 2029,06
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen

Archief 2010

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Essent zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Prijsstelling: 6
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: 3
Online dienstverlening: 1
Facturering: 5
Klantenservice: 6
Overstapproces: 3
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
seyyed 28-12-2010 - 19:13

  • Het overstapen ging niet soepel. Je kan de ingangsdatum niet bepalen en ze kijken naar je contract met je vorige leverancier. Ik moest keer op keer contact opnemen om de te regelen.
  • - Online service is helemaal niet goed. Ik krijg vaak geen toegang. De laatste tijd dat ik kon, lukte het mij niet om mijn voorschot aan te passen. Daarom moest ik telefoonisch contact opnemen.
  • - Je krijgt geen antwoord op je emails.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
OLA 5-12-2010 - 15:56

  • Op 2 september heb ik eeen aanbieding bij gas licht .com aangemeld bij Essent ,en kreeg een bevestigin du s ik dach dat het goed zou komen net als bij de vorige overstap Later bleek dat ze het nog niet overgenomen had en dat de oude levarsier gewoon door moet geven van gas,licht,Heb gebeld naar Essent bleek ik niet in het bestand staan en ze wouden mijn gevens hebben om te herstellen dat heb ik gedaan onder voorbehoud dat ik die aanbieding van het internet.Het stond niet mer op internet dus ben ik naar een ander gegaan Wat bleek later kreeg ik een brief dat ik aangemeld ben wat ik nooit heb toegegeven heb en het maand bedrag klopt niet ,dus heb ik een aangetekende brief geven met bewijsmatriaal en tot nu toe heb ik niks over gehoor.Dus heb ik bij de nieuwe levarsier gemeld en die zou het regelen om weer naar hun toe tegaan Heb een bevestingbrief gekregen.(Nuon) Mensen ga niet naar Essent zeer slechte servies
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Joke 3-12-2010 - 11:55

  • Ook meegedaan aan de overstapregeling, maart/april dit jaar. De welkomstbonus nog steeds niet ontvangen. Paar keer contact over gehad: staat in het systeem mevrouw, komt vanzelf, wanneer weet ik niet...
  • Als je als klant zo lang wacht met betalen... nou dan weet ik het wel.
  • Essent wilde mij nog wel op een andere manier tegemoetkomen: met en subsidie op isolatie. Voor een woning van 10 jaar oud....
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
2
Klantenservice: 1
Online dienstverlening: 1
Overstapproces: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: n.v.t.
Prijsstelling: 6
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
RS 28-10-2010 - 17:37

  • Onder voorbehoud:
  • Welkomstgeschenk 255 EUR,
  • want moet nog worden uitbetaald.
  • Enorme achterstand in aanvraagverwerking.
  • Doordat aanvraag te laat werd verwerkt zou contract ingaan eind 2011 en niet in 2010.
  • Contract kon wel ingaan als ik een contract van 3 of 5 jaar zou afsluiten (schande natuurlijk).
  • Ik heb gekozen om mijn contract per direct in te laten gaan (+2 weken) en een boete te betalen bij de oude leverancier (overigens nog steeds de huidige).
  • Alles zou goed komen, niet dus.
  • Afspraken worden niet nagekomen. En voortdurend kan alles geregeld worden als je maar een contract van 3 of 5 jaarvafsluit.
  • Het is Essent nog steeds niet gelukt om een bevestiging van het contract te sturen, anders dan een bevestiging met wat regels in een email.
  • Kwaliteit antwoorden per email slecht. Lost niets op als er al antwoord komt.
  • Medewerkers liegen over de status van de overzetting bij de netbeheerder.
  • het zql duidelijk zijn, ik heb absoluut geen vertrouwen in Essent. Ben blij dat Essent op dit adres niet verantwoordelijk is voor de physieke levering van gas, want dan zou ik deze reaktie waarschijnlijk in een diepe krater typen.
  • Leugenaars, oplichters en prutsers zijn het!
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Harrie 26-10-2010 - 01:48

  • In april 2010 een vast contract afgesloten met een welkomstbonus van 235 euro. Contract ging "zo snel mogelijk in", maar dat werd pas eind juni. Nou ja, geen probleem. In augustus nog geen bonus ontvangen. Daarom contact opgenomen met Essent. Het zou voor elkaar komen. We zijn inmiddels meer dan twee maanden verder. Ik heb inmiddels meer dan tien keer contact opgenomen met Essent, maar de bonus is nog steeds niet uitbetaald. Essent is een bedrijf dat zijn verplichtingen niet kan nakomen en van dienstverlening geen vestand heeft. De klantenservice is ver onder de maat.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klantenservice: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Overstapproces: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Maaike 23-10-2010 - 16:30

  • Ik heb mij begin augustus via deze website aangemeld voor een overstap naar Essent. Inmiddels zijn ruim 2 maanden verstreken en is het Essent nog niet gelukt om mijn oude contract bij de vorige leverancier op te zeggen zoals afgesproken. Ik heb de indruk dat ik nu dus een dubbel contract heb. De welkomstbonus van Essent heb ik wel vlot ontvangen, maar ik geloof dat ik die geheel moet spenderen aan dubbele facturen.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Prijsstelling: 5
Facturering: n.v.t.
Klachtenafhandeling: 1
Online dienstverlening: 1
Overstapproces: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
lh 22-10-2010 - 23:06

  • heel negatief. overstap na ca drie maanden nog niet geregeld. 4x gebeld met klacht hierover - medewerkers doen beloftes om het in orde te maken die ze niet nakomen.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Marijke 19-8-2010 - 00:18

  • Ik heb op 11 augustus 2010 een offerte gekregen met als welkomstgeschenk een 4 persoons badtextiel pakket ter waarde van 69,00 euro en dan zou ik het nog 3 jaar vast moeten zetten.
  • Ik wil ook wel die geldbonus en waarom is dat mijdit via het allcentre niet vermeld?
  • Ga morgen gelijk bellen naar Essent.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
7
Facturering: 8
Klantenservice: 8
Duurzaamheid: 6
Overstapproces: 6
Online dienstverlening: 9
Prijsstelling: 6
Klachtenafhandeling: 6
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Johan 2-8-2010 - 16:15

  • 3 maanden verstreken en nog steeds geen aktie bonus ontvangen van Essent 🙁
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
2
Overstapproces: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Prijsstelling: 2
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
wr 7-7-2010 - 21:58

  • Ik ben al 30jaar klant bij essent. als er dan een actie is worden alleen nieuwe klanten daarin betrokken ....zegt men. Nu blijkt dat ook klanten die reageren op de acties, een bonus krijgen. Weer is de vaste klant de dupe. Ik heb het gehad met essent.

Navigatie