De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Essent
82% van de klanten raadt Essent aan.
16% zegt Essent misschien aan te raden.

Essent ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Essent geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Essent ervaringen en beoordelingen. Is Essent uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Essent plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Essent met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Essent
Het voordeligste actiepakket van Essent!
Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
Jaarprijs
€ 2029,06
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen

Archief 2011

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Essent zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: 1
Prijsstelling: n.v.t.
Online dienstverlening: 3
Overstapproces: 2
Klachtenafhandeling: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
W.Benders 30-12-2011 - 14:23

  • Let op Hanteren verschillende perioden van jaarafsluitingen waardoor voorschobedragen exeptioneel hoger uitvallen dan op basi van jaarverbruik te verwachten is. Klantmisleiding
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
5
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 6
Facturering: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: 4
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Patrick 28-12-2011 - 22:59

  • Snele reactie, echter verkeerde tarieven.
  • Heb een contract afgesproken met de volgende bedragen, schermafdruk van deze site gemaakt:
  • H EUR 0,1820 p kwh;
  • L EUR 0,1586 p kwh;
  • G EUR 0,6282 p m3
  • Krijg nu een bevestiging met:
  • H EUR 0,1843 p kwh;
  • L EUR 0,1609 p kwh;
  • G EUR 0,6316 p m3
  • Zo heeft Essent weer de eerste EUR 10,- op mij buit gemaakt. Zal morgen eens bellen en anders direct via de 7 dagen bedenktermijn beeindigen.
Opmerking van Gaslicht.com 9-1-2012 - 12:13
Zeer waarschijnlijk heeft u in de bevestiging van Essent reeds de energiebelastingtarieven staan van 2012. Per 1 januari zijn deze namelijk verhoogd. Stroom is van é 0,1334 naar é 0,1357 gegaan, een verschil van é 0,0023: precies het verschil dat u uitlicht. Ditzelfde geldt voor gas: van é 0,1950 naar é 0,1984. Ook dit is het verschil van é 0,0034 wat u in bovenstaande reactie aangeeft. De tarieven komen dus overeen, maar de energiebelasting is per 1 januari verhoogt door de overheid.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
2
Facturering: n.v.t.
Overstapproces: 2
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
W.G. van de Hulst 17-12-2011 - 16:42

  • Op 4 december hier 1 jaar Essent Actietarief
  • Zekerheidsgarantie (gewone stroom en gas) aangevraagd, daarna brief van Essent ontvangen, gedateerd op 6 december ("aanmeldbevestiging"). De brief is volledig in overeenstemming met mijn aanvraag.
  • Op 15 december kreeg ik van Essent een email ("aanmelding")waarin het gastarief was verhoogd (in een bijlage) en de looptijd van gas was verlengd van 1 tot 3 jaar.
  • Dit is vergelijkbaar met wat meneer Molenaar is overkomen.
  • Ik heb Gaslicht gevraagd hier achter aan te gaan.
  • Vooralsnog kan ik Essent niet aanbevelen en begin spijt te krijgen van mijn allereerste poging om over te stappen.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
2
Duurzaamheid: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Klachtenafhandeling: 2
Online dienstverlening: 2
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: 2
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Kiewiet 14-12-2011 - 16:33

  • Ik heb mij vandaag aangebeld bij een andere aanbieder
  • niet meedenkende telefoonmeisjes/herintredende huismoeders.
  • praten hun fouten steeds goed.
  • Ik heb mij vandaag aangemeld bij een andere aanbieder, na 17 jaar Essent heb ik mijn buik vol, dan maar duurder uit maar deze honden gun ik het niet meer.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
3
Prijsstelling: 7
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: 2
Klachtenafhandeling: 2
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 3
Online dienstverlening: 2
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Gert Molenaar 28-11-2011 - 22:29

  • Ik heb op 18 oktober een contract afgesloten via Gaslicht.com. Op 21 oktober ontving ik keurig een aanmeldbecestiging met de juiste tarieven. Tot mijn verbazing ontving ik 10 november een brief met als onderwerp "aanmelding", waarin hogere tarieven waren vermeld. Hierop gebeld, maar de eerste aanmeldbevestiging was niet bekend bij Essent! Ik zou hierover worden teruggebeld, maar dit gebeurde natuurlijk niet. Daarom maar een e-mail gestuurd. Na enkele dagen werd ik gebeld met wederom de melding dat de eerste brief niet bekend was binnen Essent en dat ze daarom niets voor mij konden doen. Ik moet de aanmeldbevestiging naar Essent sturen om in aanmerking te komen voor de juiste tarieven!!! Amateurisme ten top. Wat een k*tbedrijf!
Opmerking van Gaslicht.com 30-11-2011 - 09:57
Als het goed is, heeft u van ons een bevestigingsemail ontvangen. Zou u daarop wellicht kunnen antwoorden met de opmerking dat u foutieve tarieven heeft ontvangen? Dan kunnen we dit voor u nagaan bij de leverancier. Ook kunt u ons bellen op 0342-411 350 bij vragen. Het is uiteraard niet correct dat de leverancier de aanmelding niet zou hebben verwerkt, dus dan gaan we dat verifiéren.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Overstapproces: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Prijsstelling: 2
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: 7
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
spit 16-11-2011 - 20:05

  • klantvriendelijk
  • Ik had me aanvankelijk aangemeld via Gaslicht.com voor gas/stroom via Essent (Zekereidsgarantie) maar toen ik deze thuis ontving zag ik dat ik een fout had gemaakt (variabel tarief ipv vast) dus ik belde om het contract te ontbinden. Binnen 10 min. zag ik op Gaslicht.com dat het toch mogelijk was om een vast tarief met korting te krijgen, namelijk de Zekerheidsgarantie Actie Stroom en Gas 1 jaar. Dus gebeld met het verzoek dit te wijzigen. Was geen probleem volgens de medewerker van Essent. Maar vervolgens klopte mijn per mail gezonde overeenkomst niet met de aanbieding van gaslicht.com:
  • -Gaslicht verbruik stroom enkeltariefstroom inclusief energiebelasting 4,14 ct per kWh en Essent hanteert 8,56 ct.
  • - geen welkomspremie
  • - geen actiekorting op gas levering.
  • Dus vandaag wederom gebeld met een andere medewerker en deze vertelde dat Essent dat niet kan bieden tegen het actietarief want ik had dat niet via Gaslicht.com gewijzigd. Dus nu kan ik me weer opnieuw aanmelden via Gaslicht.com en het huidige (inmiddels 2e contract) annuleren!! Denk je de kortste weg te bewandelen, ben je uiteindelijk 3 telefoontjes en een uur verder...Het vertrouwen is inmiddels niet zo groot meer maar vanwege de klantvriendelijkheid en prettige manier van communiceren van de medewerkers wil ik toch nog een laatste poging wagen. Ik ben benieuwd of nu wél kan wat beloofd wordt.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
3
Overstapproces: 1
Prijsstelling: 5
Online dienstverlening: 1
Duurzaamheid: 5
Klantenservice: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 6
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Jutte 1-11-2011 - 10:06

  • Na gedwongen overstap van Westland naar Essent de jaarafrekening. Blijkt dat ik nog een fiks bedrag TEGOED had. Nu bijna een maand later en twee telefoontjes is er nog niets uitbetaald. Men beloofd en doet het niet. Staat volgens essent in de voorwaarden, maar deze heb ik niet gewild.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Overstapproces: 5
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: 3
Prijsstelling: 6
Online dienstverlening: 5
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
A.F 29-10-2011 - 17:05

  • Maandelijkse betaling in orde.
  • Afspraken worden niet nagekomen,klacht per mail kan 3 weken duren voor beantwoord.
  • Telefonisch steeds andere personen die van niets weten en niet terugbellen.Mijn Essent werkt niet of geeft verkeerde gegevens.Beloofe premie wordt niet uitbetaald.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Lavie 29-10-2011 - 14:10

  • Wij kregen onze jaarafrekening van Essent. Helemaal goed, want we kregen 1200,- terug! We hadden inderdaad ook erg zuinig geleefd. Dit bedrag zou binnen 2 weken op onze rekening worden gestort. Niks van waar! Dus gebeld, mevrouw zei, dat er een blokkade opstond en zij heeft deze er af gehaald. Beloofd dat het geld er na een paar dagen op stond. Maar weer niks. Weer gebeld, ze hebben het niet overgemaakt! Ze gaan eerst alles na kijken en we horen er snel wat van. Als het andersom was geweest, moeten we gelijk betalen. Zeggen ze ook niet van, nou mevrouw, wacht maar een jaar met betalen, we kijken het eerst na!
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
5
Online dienstverlening: 8
Overstapproces: n.v.t.
Prijsstelling: 1
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: 7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: 6
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Jan van der Kooi 19-10-2011 - 13:08

Navigatie