De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Essent
82% van de klanten raadt Essent aan.
16% zegt Essent misschien aan te raden.

Essent ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Essent geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Essent ervaringen en beoordelingen. Is Essent uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Essent plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Essent met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Essent
Het voordeligste actiepakket van Essent!
Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
Jaarprijs
€ 2029,06
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen

Archief 2017

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Essent zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling
8
Online dienstverlening: 8
Overstapproces: 9
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: 8
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
J. van de Kamp 30-12-2017 - 11:12
Overgestapt via Gaslicht.com

Eenvoudige, duidelijk overstap. Alle informatie wordt goed doorgegeven.

  • Vlotte overstap.

Reacties

Essent Webcare 15-1-2018 - 13:02
Beste J,

Bedankt voor je review. Fijn dat de overstap duidelijk en eenvoudig was verlopen.

Met vriendelijke groet,

Webcare Essent
Beoordeling
9
Online dienstverlening: 9
Duurzaamheid: 9
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 9
Overstapproces: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
G.J. Schouten 28-12-2017 - 18:45
Overgestapt via Gaslicht.com

Een overstap om zo weer over te doen. Na het maken van de keuze is alles netjes geregeld en was met behulp van oa mail het verloop goed te volgen. Nette prijs voor een jaar. Volgend jaar opnieuw kijken.

  • Eenvoudig
  • Goed te volgen
  • prijsgustig

Reacties

Essent Webcare 15-1-2018 - 12:50
Beste G.J,

Wat leuk dat je klant bent geworden. Welkom! Ik vertrouw erop dat als je mag verlengen, er leuke verleng mogelijkheden zijn.

Met vriendelijk groet,

Webcare Essent.
Beoordeling
8
Overstapproces: 10
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
E. Penners 27-12-2017 - 14:07
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstap zeer goed verlopen nergens last van gehad

Beoordeling
10
Facturering: 10
Prijsstelling: 10
Klachtenafhandeling: 10
Overstapproces: 10
Duurzaamheid: 10
Online dienstverlening: 10
Klantenservice: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Frans Zwaan 18-12-2017 - 21:18
Overgestapt via Gaslicht.com

is veel met alternatieve energie bezig

  • nachtstroom
Beoordeling
8
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 8
Online dienstverlening: 8
Facturering: 8
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
B M J de Wilde 18-12-2017 - 17:05
Overgestapt via Gaslicht.com

Goede en correcte afhandeling.

Beoordeling
8
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 8
Klantenservice: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: 7
Facturering: n.v.t.
Overstapproces: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
B. Valkenburg 18-12-2017 - 12:52
Overgestapt via Gaslicht.com

Ondanks dat het een "grote" naam is, heeft Esssent concurerende prijzen en is overstappen eenvoudig.

  • Leuke welkomstbonus, naast een prima tarief
Beoordeling
9
Klantenservice: 9
Overstapproces: 9
Facturering: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 9
Duurzaamheid: 8
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Ger Visser 18-12-2017 - 09:31
Overgestapt via Gaslicht.com

Goede prijsstelling. Leek mij een betrouwbare leverancier

  • Probleemloos overgestapt. Telefonisch welkomgesprek Goed gevoel bij telefonisch contact, voel me als klant serieus genomen
  • geen

Reacties

Essent Webcare 28-12-2017 - 14:56
Beste G. Visser,

Bedankt voor het goede cijfer! Wij gaan goed voor je zorgen!

Met vriendelijke groet,
Essent webcare
Beoordeling
8
Klantenservice: 8
Overstapproces: 8
Duurzaamheid: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 8
Online dienstverlening: 8
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
R.C. Dolinski 14-12-2017 - 15:14
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstap zonder problemen geeffectueerd.

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
5
Overstapproces: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 3
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: 10
Klachtenafhandeling: 3
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
de Jong 14-12-2017 - 14:24

Was klant met 5 jaar contract, bood geen enkel voordeel. Behalve voor Essent 85 euro per maand meer inkomsten.
Ik ben overgestapt naar GreenChoice (na 3 jaar) en kreeg een overstapboete van 50 euro per dienst, dus 100 euro in totaal. Dom natuurlijk om zo'n lang contract af te sluiten, maar had de boete er dus binnen 2 maanden al uit.
Er kwam wel een briefje met de vraag waarom ik weg ging, met de klacht is niets gedaan.

  • Het is een solide bedrijf.
  • Belachelijke contractsvormen afschaffen en bestaande klanten belonen!

Reacties

Essent Webcare 28-12-2017 - 14:39
Beste dhr/mevr de Jong,

Het is helaas niet mogelijk om in de toekomst te kijken. De ene keer heb je enorm veel baat bij het vastzetten van je tarieven, ook voor langere periode, en soms is het minder voordelig. De tarieven van 2018 gaan bijvoorbeeld een stuk omhoog t.o.v. de tarieven van vorig jaar. Het is jammer dat je bent overgestapt maar wij nemen iedere klacht in behandeling. Bedankt voor je feedback.

Met vriendelijke groet,
Essent webcare
Beoordeling
10
Overstapproces: 10
Duurzaamheid: 10
Facturering: 10
Online dienstverlening: 10
Prijsstelling: 10
Klantenservice: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Aaltsje 14-12-2017 - 13:00
Overgestapt via Gaslicht.com

Via gaslicht.com kwam Essent als beste uit de test in prijs-kwaliteit. Tot dusverre erg tevreden!

Reacties

Essent Webcare 28-12-2017 - 14:42
Beste Aalstje,

Wat fijn dat u erg tevreden bent. Dit gaan wij samen natuurlijk volhouden! :D

Met vriendelijke groet,
Essent webcare

Navigatie