De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Essent
82% van de klanten raadt Essent aan.
16% zegt Essent misschien aan te raden.

Essent ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Essent geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Essent ervaringen en beoordelingen. Is Essent uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Essent plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Essent met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Essent
Het voordeligste actiepakket van Essent!
Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
Jaarprijs
€ 2029,06
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen

Archief 2020

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Essent zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
7
Prijsstelling: 9
Klantenservice: 4
Duurzaamheid: 8
Online dienstverlening: 5
Overstapproces: 7
Facturering: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
van doorn 23-12-2020 - 15:21

ze maken onderscheid tussen nieuwe clienten en bestaande clienten.
als bestaande client mag je geen gebruik maken van voorstellen die op de website staan voor nieuwe clienten.
dit is discriminatie naar mijn mening.
je moet dus overstappen naar andere leverancier om niet dief van je eigen portemonnee te zijn

  • iedereen gelijk behandelen

Reacties

Essent Webcare 24-12-2020 - 10:58
Beste heer, mevrouw van Doorn,

Het klopt dat sommige acties éénmalig als welkom voor nieuwe klanten zijn. Desondanks zijn er voor bestaande klanten ook mooie aanbiedingen beschikbaar! Mocht je het nog eens willen bespreken dan hoor ik dat graag via: webcare@essent.nl.

Fijne feestdagen gewenst!

Groetjes, webcare Essent
Beoordeling
7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 8
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: 7
Prijsstelling: 7
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Harry en Ina Kooi-Huizinga 16-12-2020 - 20:23
Overgestapt via Gaslicht.com

Probleemloos overgestapt naar Essent

Reacties

Essent Webcare 17-12-2020 - 08:57
Fijn dat overstap probleemloos is verlopen.
Van harte welkom bij Essent. 🙂

Groetjes,
Nabila
Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
10
Overstapproces: 10
Klantenservice: 10
Duurzaamheid: 10
Klachtenafhandeling: 10
Facturering: 10
Online dienstverlening: 10
Prijsstelling: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
F.A Snellers 13-12-2020 - 10:48

immiddels 10 jaar klant bij hun ik peins er niet over om over te stappen . telefonisch goed berijkbaar goede klantenservice eind afrekeningen geen problemen mee alleen maar positieve ervaringen

  • zeer goed energie bedrijf waar prijs vechters nog iets van kunnen leren

Reacties

Essent Webcare 14-12-2020 - 10:32
Goedemorgen,

Wat ontzettend fijn om te lezen dat u zo tevreden bent over ons en onze service! Daar doen we het allemaal voor :D

Als we toch nog iets kunnen betekenen dan hoor ik het graag.

Groetjes,

Laura
webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Duurzaamheid: 9
Prijsstelling: 10
Klachtenafhandeling: 7
Online dienstverlening: 10
Klantenservice: 9
Facturering: 10
Overstapproces: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Hans 12-12-2020 - 18:51

Als leverancier van Gas en Electra een uitstekend bedrijf, inmiddels 4 jaar klant en nooit problemen ondervonden. Keurig een maandelijks overzicht van de verbruikte energie, geen moeilijke dingen .

  • Wordt goed op de hoogte gehouden via mail of de app voor Android of IOS. Als het gaat om Energie, dan zit je bij Essent gewoon goed.
  • De CV-ketel service, via De Energie Wachtgroep waar ik lid van was, tot ik een nieuwe CV-ketel nodig had en zij weigerden een offerte uit te brengen omdat ik eerst moest aantonen dat het CV-kanaal geschikt zou zijn voor een HR-ketel. Het CV afvoerkanaal stond inderdaad in de planning om aangepast te worden voor gebruik van een HR-ketel. Maar dat was niet voldoende, eerst het kanaal klaar en dan met een certificaat komen en vooraf geen enkele prijsopgaaf of offerte. Dat ik daardoor een paar weken zonder CV-ketel zou komen te zitten interesseerde de Energiewachtgroep niet, hun regels waren belangrijker. Blijkbaar raken ze liever hun klanten kwijt, dus lopend onderhoudscontract opgezegd en via Warmgarant wel direct alles kunnen regelen voor een nieuwe ketel, precies op de dag dat het afvoerkanaal geschikt was gemaakt voor HR-ketels. Ook daar het onderhoud geregeld. Met de Energiewachtgroep had ik al eerder problemen wegens het niet komen opdagen van een onderhoudsmonteur, ondanks de gemaakte afspraak en het gesprek daarover met een bijzonder vervelende arrogante en betweterige telefoniste.

Reacties

Essent Webcare 14-12-2020 - 10:30
Beste Hans,

Hartelijk dank voor deze review. Erg fijn om te horen dat je over ons tevreden bent!

Daarnaast vind ik het uiteraard jammer om te horen hoe het gelopen is met Energiewacht. Als wij hierin nog iets kunnen betekenen laat het me dan weten via webcare@essent.nl.

Groetjes,

Laura
webcare Essent
Beoordeling
6
Overstapproces: 4
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 6
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: 7
Online dienstverlening: 7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
jan wibbens 7-12-2020 - 13:25
Overgestapt via Gaslicht.com

Het duurt wat lang voordat de welkomspremie betaald wordt

  • Vlot overstappen
  • Premie sneller betalen

Reacties

Essent Webcare 10-12-2020 - 16:07
Goedemiddag Jan,

Bedankt voor de aanbeveling! Ik kan me voorstellen dat je de welkomstpremie snel wilt ontvangen. Maar nu is het wel een mooi cadeautje voor in de toekomst. Niet verkeerd toch? Mocht je nog een vraag hebben, neem dan contact met ons op via: webcare@essent.nl. We kijken graag met je mee.

Groetjes Maithe
Beoordeling
7
Online dienstverlening: 8
Facturering: 6
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 9
Prijsstelling: 6
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
M de korte 6-12-2020 - 21:08
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstap verliep prima.

Reacties

Essent Webcare 7-12-2020 - 11:12
Bedankt voor jouw mooie review!

Leuk dat je klant bij ons bent geworden :D

Groetjes, Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Klachtenafhandeling: 2
Overstapproces: n.v.t.
Prijsstelling: 3
Online dienstverlening: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: 8
Klantenservice: 2
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
R van Dijk 2-12-2020 - 00:55

Al geruime tijd klant ( +15 jaar)
T.o.v. huidig aanbod kreeg ik een nieuw voorstel, aangegeven of er voor een trouwe klant nog voordeel mogelijk was aangezien aanbod teleurstellend was.

N.B. vanuit 3-jarig vast contract werd er een aanbod gedaan o.b.v. 3 jaar vast.
Kosten per maand ruim 20,- hoger terwijl de tarieven gedaald zijn?!?

Vanuit klantenservice mail gekregen om contact op te nemen voor een passende aanbieding.

Contact opgenomen, erg chagrijnige medewerker van de klantenservice die geenszins bereid was om naar de mogelijkheden te kijken en het waarschijnlijk belangrijker vond om 18:00 uur in de auto naar huis te zitten dan een aanbieding te doen , er zijn immers 50 aanbieders in Nederland en dan moest ik daar maar gaan kijken.

Bij deze geregeld.

Daaag Essent.....

Reacties

Essent Webcare 7-12-2020 - 11:11
Jeetje, ik schrik nog al van je bericht! Dit had absoluut niet mogen gebeuren. Mijn oprechte excuses voor het ongemak 🙁

Ik had je graag even telefonisch gesproken. Omdat ik niet beschik over je gegevens is dit helaas niet mogelijk voor mij. Graag kom ik samen tot een oplossing en zou je daarom willen vragen om even met ons telefonisch contact op te nemen. Dit kan via 0900-1550.

Groetjes, Webcare Essent
Beoordeling
8
Klantenservice: 8
Prijsstelling: 8
Duurzaamheid: 8
Overstapproces: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 8
Facturering: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Druijf, E. 1-12-2020 - 20:11
Overgestapt via Gaslicht.com

Een eerlijk verhaal.

  • Doen wat ze beloven.
  • N.V.T.

Reacties

Essent Webcare 7-12-2020 - 11:09
Bedankt voor jouw mooie review! Dit waarderen wij enorm :D Groetjes, Webcare Essent
Beoordeling
8
Klantenservice: n.v.t.
Overstapproces: 9
Facturering: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 9
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Fred Kuijpers 1-12-2020 - 16:52
Overgestapt via Gaslicht.com

Reacties

Essent Webcare 7-12-2020 - 11:08
Mooie review Fred, bedankt hiervoor! Groetjes, Webcare Essent
Beoordeling
10
Overstapproces: 10
Duurzaamheid: 9
Prijsstelling: 9
Online dienstverlening: 10
Facturering: 9
Klantenservice: 10
Klachtenafhandeling: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Halife Yolcu 1-12-2020 - 11:46
Overgestapt via Gaslicht.com

Online in kunnen zien wat mijn dagelijkse verbruik is, is geweldig!

Ik kan het termijn bedrag ook aanpassen naar wens dus als ik een keer op vakantie ga kan ik dat aanpassen. Super!

  • Online in kunnen zien wat mijn dagelijkse verbruik is, is geweldig!
  • Ik kan het termijn bedrag ook aanpassen naar wens dus als ik een keer op vakantie ga kan ik dat aanpassen. Super!

Reacties

Essent Webcare 7-12-2020 - 11:08
Wauw, wat een mooie positieve review Halife! Fijn om te zien dat je zo tevreden bent :D

Groetjes, Webcare Essent

Navigatie