De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu met 6 maanden gratis NLZIET Energie vergelijken
Essent
79% van de klanten raadt Essent aan.
19% zegt Essent misschien aan te raden.

Essent ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Essent geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Essent ervaringen en beoordelingen. Is Essent uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Essent plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Essent met andere consumenten delen.

Het voordeligste actiepakket van Essent!
Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
Jaarprijs
€ 2029,06
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen

Archief 2021

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Essent zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Prijsstelling: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: 1
Online dienstverlening: 1
Klachtenafhandeling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Sanders 23-2-2021 - 21:14

Essent verhoogt, bij aanvang contract, de tarieven zonder mij te informeren. Dan liegt de klantenafdeling dat ze me geïnformeerd hadden en vervolgens negeren ze mijn klacht. Het zijn oplichters.

  • Zou het niet weten
  • Nieuw bestuur/ raad van commissarissen? De klantenafdeling opdoeken? Misschien oprechtheid, integer worden, competent?

Reacties

Essent Webcare 24-2-2021 - 13:30
Goedemiddag,

Bedankt voor je review! Goed dat je dit aangeeft.

Het is inderdaad niet de bedoeling dat er tarieven zomaar gewijzigd worden. Om hier in te kunnen duiken heb ik uiteraard je gegevens nodig. Ik adviseer je om contact op te nemen met onze klantenservice via 0900-1550 of antwoordconsument@essent.nl.

Ik hoor graag van je.

Groeten,
Juri
Webcare Essent
sanders 25-2-2021 - 21:55
beste Juri van Webcare essent,
Het probleem met jullie klantenservice is dat jullie, na aanvankelijk liegen, niet meer reageren op mijn verzoek om informatie. Stuur me anders even het emailadres van jullie CEO, Patrick Lammers. Dan zal ik hem de oren wassen.
Essent Webcare 26-2-2021 - 11:21
Helaas kan ik je niet direct het e-mail adres van Patrick geven. Je kan ons wel even een e-mail sturen met jouw postcode, huisnummer en geboortedatum naar webcare@essent.nl. Dan nemen we contact met je op.

Groetjes,
Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
3
Prijsstelling: 2
Overstapproces: 2
Facturering: 2
Klantenservice: 4
Duurzaamheid: 5
Klachtenafhandeling: 4
Online dienstverlening: 5
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Pince vd aa 21-2-2021 - 11:21

ik ben overgestapt naar andere leverancier

ik krijg mijn eindafrekening van okt tot 17 januari van 211 euro
en 17 januari werd er weer een bedrag afgeschreven van 114 euro
terwijl die andere de 18 januari een bedrag afschreef , in dec heb ik de overstap gemaakt
ik heb het bedrag van 114 euro teruggestort
nu alsmaar mail dat ik niet heb betaald met 20 euro boete eroverheen
ze hebben 11 februari 211 euro afgeschreven
en nu willen ze die 134 euro van mij gestort krijgen voor 1 maart

sorry ik wil ook nog kunnen eten 211 en 134 en dan nog die andere 118 euro dat in 1 mnd kan gewoon niet die laatste 114 € + 20 kwam na de eindafrekening en dat is volgens mij niet normaal als je al de eindafrekening heb gehad

  • ik voel me belazerd geen pluspunt als de een dit zegt en de andere dat
  • nou gooi die horken eruit die niet met mensen om kunnen gaan en totaal geen respect hebben voor iemands situatie

Reacties

Essent Webcare 22-2-2021 - 08:52
Hoi Pince,

Balen om te horen dat je bent overgestapt.. 🙁
Het kan inderdaad kloppen dat we nog na of op de opzegdatum een termijnbedrag afschrijven.
Als je je eindrekening bekijkt, dan zie je op de 2e pagina onderaan staan "Uw termijnbedragen".
Je zal zien dat het termijnbedrag van januari op deze nota alvast was meegerekend (ondanks dat deze op dat moment nog niet voldaan was)

Hadden we dit niet gedaan, dan was de uitkomst onderaan de streep exact hetzelfde geweest, namelijk:
I.p.v. een bijbetaling van €211, was het een bijbetaling geweest van €211 + €114 = €325.

Is het met mijn toelichting duidelijker voor je?
Mocht je nog wat vragen hebben, neem dan óf telefonisch contact met ons op of via Twitter of Facebook.

Groetjes Tessa | Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: 1
Klantenservice: 1
Overstapproces: 1
Online dienstverlening: 1
Prijsstelling: 1
Duurzaamheid: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Tim H 1-2-2021 - 22:54

Essent is onbetrouwbaar en zeer klant onvriendelijk.

Zeer slechte ervaring.

NOOIT klant worden hier!

Reacties

Essent Webcare 2-2-2021 - 09:21
Oh Tim, jeetje wat is er gebeurd?

Wat vervelend om deze review te lezen, wel bedankt dat je zo eerlijk bent.
Als je hierover nog eens in gesprek wilt met ons stuur ons dan gerust een bericht via antwoordconsument@essent.nl. Wellicht kunnen we je nog verder helpen.

Groetjes,
Laura
Webcare Essent
Beoordeling
8
Prijsstelling: 8
Facturering: 8
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Jeroen van Eekeren 1-2-2021 - 10:31
Overgestapt via Gaslicht.com

Je wilt zo min mogelijk werk aan je overstap hebben. Dat is gelukt.

  • Weinig werk aan overstap gehad, goede communicatie.
  • Geen idee

Reacties

Essent Webcare 2-2-2021 - 09:17
Hoi Jeroen,

Wat fijn om te horen dat de overstap goed is verlopen, welkom bij Essent!

Mocht je nog een keer vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Groetjes,
Laura
Webcare Essent
Beoordeling
8
Overstapproces: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: 7
Facturering: 9
Online dienstverlening: 8
Prijsstelling: 8
Klantenservice: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Kees 1-2-2021 - 10:15
Overgestapt via Gaslicht.com

Via Gaslicht.com een zeer aantrekkelijk aanbod ontvangen. Scheelt 10% op mijn totale energierekening per jaar.

  • Heldere overstap informatie. Klantenservice goed bereikbaar en ik kreeg een helder antwoord op mijn vraag.
  • Tot nu toe geen.

Reacties

Essent Webcare 2-2-2021 - 09:16
Wat een mooie review Kees! Ontzettend bedankt hiervoor 🙂

Als je nog eens vragen hebt neem dan gerust contact met ons op.

Groetjes,
Laura
Webcare Essent
Beoordeling
8
Online dienstverlening: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 8
Prijsstelling: 8
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: 8
Overstapproces: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Strobel 29-1-2021 - 10:17
Overgestapt via Gaslicht.com

De overstap verliep vlekkeloos.

Reacties

Essent Webcare 29-1-2021 - 14:54
Yesss! Goed om te lezen.
Bedankt voor de positieve mooie review. 🙂

Alvast een fijn weekend.

Groetjes,
Maaike
Webcare Essent
Beoordeling
10
Facturering: 10
Online dienstverlening: 10
Overstapproces: 10
Klantenservice: 10
Duurzaamheid: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Theo Jansen 25-1-2021 - 11:33
Overgestapt via Gaslicht.com

Prijs/kwaliteitsverhouding en door ervaringen van vrienden!!

  • De overstap verliep uitstekend, goede informatie, geen dubbele bodem, juiste mailing ontvangen en zonder onderbreking een perfect proces van overschakeling!!
  • Chapeau!
  • Geen

Reacties

Essent Webcare 25-1-2021 - 13:22
Wat een mooie cijfers Theo, ontzettend bedankt voor dit mooie compliment!

Mocht je ooit eens vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Groetjes,
Laura
Webcare Essent
Beoordeling
7
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: 1
Overstapproces: 8
Online dienstverlening: 8
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Steven 24-1-2021 - 21:01
Overgestapt via Gaslicht.com

Essent is niet de allergoedkoopste, maar wel betrouwbaar en alles goed voor elkaar. Prima partij.

  • Alles is prima geregeld
  • Ik zou graag kernenergie willen

Reacties

Essent Webcare 25-1-2021 - 13:20
Hoi Steven,

Hartelijk dank voor deze mooie aanbeveling, heel fijn om te horen!

Als we je nog ergens mee kunnen helpen neem dan gerust contact met ons op.

Groetjes,
Laura
Webcare Essent
Beoordeling
8
Prijsstelling: 8
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Overstapproces: 9
Facturering: 8
Online dienstverlening: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
A Luppes 20-1-2021 - 22:52
Overgestapt via Gaslicht.com

Gaat allemaal vanzelf

  • Belangrijke speler
  • Geen idee

Reacties

Essent Webcare 21-1-2021 - 13:22
Bedankt voor je review!
Beoordeling
9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Online dienstverlening: 10
Overstapproces: 10
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
BSB van Draanen 19-1-2021 - 13:15
Overgestapt via Gaslicht.com

Voor alle energieleveranciers geldt dat de overstap soepel moet gaan. Tot op heden geen klachten gehad en leek het goed te zijn gegaan. Hoe het verder verloopt met Essent is pas te zeggen als we een aantal maanden verder zijn aangezien net het contract 3 dagen geleden is ingegaan.

  • n.v.t.
  • n.v.t.

Reacties

Essent Webcare 20-1-2021 - 09:33
Hi BSB. Een overstap hoort inderdaad soepel te verlopen! Weet in ieder geval dat mocht je ooit onze hulp bij iets kunnen gebruiken, je ons altijd mag bellen of berichten via Facebook of Twitter ;-)

Groetjes Tessa | Welkom Essent

Eerdere jaren

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie