De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Powerpeers
100% van de klanten raadt Powerpeers aan.
0% zegt Powerpeers misschien aan te raden.

Powerpeers ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Powerpeers geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Powerpeers ervaringen en beoordelingen. Is Powerpeers uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Powerpeers plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Powerpeers met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Powerpeers
Het voordeligste actiepakket van Powerpeers!
SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
Welkomstpremie
€ 50
Jaarprijs
€ 1914,20

Archief 2019

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Powerpeers zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling
2
Duurzaamheid: 1
Online dienstverlening: 1
Prijsstelling: 1
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: 1
Klantenservice: 1
Overstapproces: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Tim 15-12-2019 - 18:28
Overgestapt via Gaslicht.com

Deze leverancier lijkt op het eerste oog voordelig voor de mensen die zelf stroom opwekken. Helaas zijn er wat kosten die niet duidelijk eerst benoemd zijn zoals platform kosten. Als het platform goed zou hebben gewerkt zou ik het ervoor over hebben. Helaas werkt de app zeer traag en laat nooit de juiste standen zien.
Ook het aanmelden als stroomleverancier mislukte keer op keer.

  • Geen
  • Trage app of zelfs niet werkend. Uren lang laadschermen.
  • Meterstanden / verbruik kloppen niet in de app
  • Klantenservice reageert zeer traag, indien ze reageren komen ze in spam mail terecht.
  • Kortom ze hebben de zaken niet op orde.

Reacties

Marlies - van Powerpeers 18-12-2019 - 11:54
Hallo Tim,

Bedankt voor de moeite die je hebt genomen om deze review te schrijven. Maar wat jammer dat je helemaal niet blij met ons bent!

Ik begrijp dat het flink irritant is om een trage app te moeten gebruiken, waarvan dan ook het verbruik nog eens niet juist is. Heb je hierover al eens contact met ons gehad? Een kleine afwijking in het verbruik kan, maar bij grote verschillen gaat er misschien iets mis met het uitlezen van je slimme meters.

Het updaten van je app en legen van je cache en cookies zou kunnen bijdragen aan de snelheid hiervan. Anders is wellicht het energiedashboard op onze website prettiger voor jou om te gebruiken. Heb je daar al eens op ingelogd?

We rekenen geen platformkosten. Ik vermoed dat je daarmee de vaste leveringskosten bedoelt. Die rekent echter iedere energieleverancier en die kosten worden ook direct meegenomen in de vergelijking bij Gaslicht.com. Een deel van deze kosten is inderdaad bestemd voor het onderhoud en dergelijke van het dashboard, maar dit zijn geen extra kosten.

We proberen onze e-mails binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Helaas duurt dit bij de drukte soms wel langer, maar daar informeren we je dan over via een ontvangstbevestiging van je e-mail. Uiteraard mag je ons ook altijd bellen, dan kunnen we je direct helpen!

Als je ons e-mailadres service@powerpeers.nl markeert als 'geen spam' zou je dat probleem zelf kunnen verhelpen.

Wil je contact met ons opnemen als er nog zaken spelen waar we je bij kunnen helpen, zoals het aanmelden van je bron? Je kunt ons bellen op 020 220 2300 of mailen op service@powerpeers.nl. We zijn momenteel bij met de e-mail dus je zou snel een reactie moeten ontvangen.

Groeten,

Marlies
van Powerpeers
Beoordeling
9
Online dienstverlening: 8
Overstapproces: 10
Duurzaamheid: 9
Klachtenafhandeling: 9
Facturering: 9
Klantenservice: 10
Prijsstelling: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Jan 9-12-2019 - 21:27
Overgestapt via Gaslicht.com

Ben na 1 jaar opnieuw bij powerpeers gebleven ! Dat zegt toch genoeg he ..
Kreeg voor de verandering eens een goed verlengings aanbod met 100 euro extra korting om te blijven !
Verder is er een voordeel voor mensen met zonnepanelen wat eigenlijk vreemdgenoeg lastig is terug te vinden. Het is immers korting op de maand/jaar prijs van je contract. Bij Powerpeers heb je zogenaamde andere powerpeers afnemers van jouw terug geleverde energie die zij dan gebruiken. Hiervoor krijg je boven op de 11 cent per kW nog eens 4,8 cent voor de eerst 3000kWh. Dit kan dus oplopen tot 144 euro per jaar. Nu wordt niet 1 op 1, alle terug geleverde energie aan je afnemers door gegeven maar 50-60% is zeker haalbaar. Zelf heb ik werkelijk 5500 kWh via slimme meter terug geleverd en kwam ik dit jaar uit op 2950 kWh aan mijn afnemers gegeven (>50%) wat bijna 140euro extra korting opleverde. Deze meevaller zie je niet op de site van Gaslicht, het is immers niet een vast gegeven wat je terug leverd per jaar en wat aan je door berekend wordt. !!
Ter info: Iedereen levert terug, ook mensen die evenveel zonnepanelen op het dak hebben liggen als wat ze gebruiken. Overdag heb je vaak teveel energie en in de nacht moet je altijd van het net terug vragen omdat er geen zon is. Via de saldering kom je dan misschien op 0 uit, maar je hebt ongeveer 25% zonneenergie die je gelijk gebruikt. Maar 75% gaat tijdelijk terug het net in wat je op een ander tijdstip weer moet terug halen uit het net.

  • 11 cent per kWh wat je meer opwekt als dat je gebruikt en voor de eerste 3000kWh die je terug leverd nog eens 4,8 cent extra per kWh.
  • Als je deze info meeneemt kan powerpeers wel eens als goedkoopste uit de bus komen.
  • Heb deze informatie ook met powerpeers gedeeld dat ze eens wat beter aan de marketing moeten werken. Hier hebben wij immers plezier van 🙂
  • De helpdesk is prima te bereiken en er zitten enthousiaste mensen die je prima helpen.
  • De app van je gebruikt heeft niet echt veel zin, het geeft de werkelijkheid heel slecht weer.
  • Je verbruik klopt aardig 95-100% maar terug geleverde energie is wel 25% te weinig in de app.
  • De eind afrekening klopt daar in tegen perfect omdat de data van de slimme meter wel precies goed bij hen bekend is, alleen de vertaling naar de app toe is nou niet echt top..... De slimme meter data kun je gewoon gedurende het jaar bij hen inzien op de site.
Beoordeling
8
Online dienstverlening: 7
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: 7
Facturering: 7
Overstapproces: 8
Duurzaamheid: 9
Klantenservice: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Fred Slim 14-11-2019 - 10:21
Overgestapt via Gaslicht.com

Groene stroom is vanzelfsprekend voor ons. Juist in deze omslagtijd ben je nog bewuster met de energie bezig.

  • Het gevoel dat je het samen met andere klanten doet.
  • Het werkt beter doordat je o.a. met een naam en een foto de deelname nog persoonlijker maakt.
  • Maak potentiele klanten duidelijk welke keuze-argumenten er zijn.
Beoordeling
10
Overstapproces: 10
Klantenservice: 10
Duurzaamheid: 10
Facturering: 10
Prijsstelling: 10
Klachtenafhandeling: 10
Online dienstverlening: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Albert-Jan 18-10-2019 - 14:17
Overgestapt via Gaslicht.com

Goedkoop en snelle service

Beoordeling
8
Facturering: 8
Online dienstverlening: 8
Klachtenafhandeling: 8
Duurzaamheid: 8
Overstapproces: 9
Klantenservice: 8
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Andre Teunissen 18-10-2019 - 10:11
Overgestapt via Gaslicht.com

Makkelijke overstap, financieel aantrekkelijk, behulpzame klantenservice. Je merkt eigenlijk niet dat je bent overgestapt.

  • Dagelijkse/wekelijkse energieverbruik bij kunnen houden
Beoordeling
8
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 8
Duurzaamheid: 9
Overstapproces: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Daan 17-10-2019 - 21:28
Overgestapt via Gaslicht.com

Ik heb alleen maar wat aangeklikt op een overstap website. Verder heb ik nog helemaal geen contact gehad met mijn leverancier. Alles gaat tegenwoordig zo vanzelf. Het is niet echt een persoonlijke ervaring

Beoordeling
7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 6
Klantenservice: 7
Overstapproces: 7
Facturering: 7
Duurzaamheid: 7
Prijsstelling: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
GSi 13-10-2019 - 13:30
Overgestapt via Gaslicht.com

Nog te kort ervaring met PP. Wacht eerst tot eerste eindafrekening voor ik mijn mening compleet heb.

  • Groen bezig
  • Advies over maandbedrag. Regelmatige check hiervan (4x per jaar)
Beoordeling
10
Klantenservice: 10
Overstapproces: 10
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 10
Prijsstelling: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
hb Ketelarij 12-10-2019 - 13:53
Overgestapt via Gaslicht.com

Bijv. overzichtelijke informatie over de opgewekte/terug geleverde stroom, prijs energie contract , prijs terug levering
direct overzichtelijke toegang na inlogging van stroom en gas, zeer exacte informatie over de prijs stelling bij afsluiten contract

Beoordeling
5
Duurzaamheid: 9
Prijsstelling: 7
Facturering: 7
Klantenservice: 3
Klachtenafhandeling: 2
Overstapproces: 2
Online dienstverlening: 2
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Jan van den Hoeven 19-9-2019 - 22:27
Overgestapt via Gaslicht.com

Na 6 maanden geeft het dashboard nog steeds een geschat verbruik weer. Wanneer je belt kunnen ze in een ander systeem wel de juiste standen uitlezen. Hoe moeilijk kan dit zijn? Dit is basis functionaliteit en belangrijke data waar je m.i. mag verwachten als consument dat dit correct wordt weergegeven. Lukt het op één of andere manier niet geef dan heel duidelijk op de site aan dat het geschat verbruik betreft.
Daarnaast zijn de beginstanden van de bewoning niet aangepast.
Aannemer had 1,5 maand na onze aanvraag elektra en gas verbruikt wat netjes op het opleveringsrapport staat. PowerPeers brengt vanaf 0 stand in rekening -althans dat zeggen ze maar ik kan niets controleren vanwege de geschatte standen- en stuurt ons weer terug naar de aannemer. Lijkt ons een standaard situatie bij nieuwbouw, je moet tijdig de aansluitingen aanvragen anders kom je bij oplevering in problemen. M.a.w. de servicedesk maakt zich niet echt druk om de situatie en zal zelf niet het initiatief opnemen op met de energieleverancier van de aannemer contact op te nemen. Zijn ze wellicht niet verplicht maar noem je zelf dan geen "service" afdeling.

Opmerking van Gaslicht.com 23-9-2019 - 08:57
Geachte meneer Van den Hoeven,

Wat jammer dat het niet goed is gegaan. Ik zie dat u destijds ook contact met ons heeft gehad en dat wij geholpen hebben. Mocht het nog steeds niet goed zijn, stuur dan even een mail naar info@gaslicht.com. Wij helpen u wederom weer!

Met vriendelijke groet,
Marlies

Reacties

Emmy - van Powerpeers 24-9-2019 - 13:20
Goedemiddag meneer van den Hoeven,

In onze administratie zie ik dat er eerder al contact is geweest over de beginstanden van het energiecontract. De uitleg die toen is gegeven, is helaas niet gewijzigd. Hadden wij de mogelijkheid gehad om de beginstanden aan te passen, dan hadden wij dat voor je gedaan. Echter valt al het verbruik (vanaf de nul-meterstanden) in de periode dat Powerpeers de energieleverancier was op jouw adres. Dat betekent dat Powerpeers het verbruik in rekening brengt bij de contractant, het kan daarom ook niet verrekend worden met een andere energieleverancier. Je gaf aan dat er afspraken waren met de aannemer over de energiekosten tijdens de bouw. We helpen je graag door te berekenen welke kosten er zijn gemaakt vóór de oplevering, zodat je deze kosten onderling kunt verrekenen. Was de aannemer bijvoorbeeld zelf klant bij ons geweest, dan was het verbruik direct bij hen terecht gekomen, maar dat is niet het geval. Vandaar deze alternatieve oplossing.

Wat betreft de gegevens in het energiedashboard: Een deel van de gegevens is daar inderdaad geschat bij gebrek aan de juiste data van de slimme meter. Ik vind het vervelend dat we je daardoor geen goed overzicht kunnen geven van het verbruik. Dit kan helaas ook niet met terugwerkende kracht worden aangepast, ook al beschikken we op basis van de meterstanden wel over de juiste gegevens van je totale stroom- en gasverbruik en je geleverde stroom. Op basis daarvan zullen we in elk geval altijd onze afrekeningen maken, zodat deze van de juiste gegevens uitgaan.

Mocht je nog vragen hebben, mail dan gerust naar service@powerpeers.com. We helpen je dan bijvoorbeeld graag met een berekening van de kosten van de bouw, zodat je deze kunt verrekenen.

Met vriendelijke groet,

Emmy
van Powerpeers
Jan van den Hoeven 27-9-2019 - 00:42
Vandaag het bericht van de aannemer ontvangen dat zij een fout hebben gemaakt. Kwam voor mij totaal onverwacht maar vind het wel zo sportief om te melden dat de fout daarmee niet bij PowerPeer ligt.
Het niet correct weergegeven energie verbruik vind ik nog steeds een zeer zwak punt. Zeker wanneer een medewerker van Powerpeers met een ander systeem wel het juiste verbruik kan ophalen. Het lijkt erop dat Powerpeers te vroeg de markt opgegaan zonder intern de zaken op orde te hebben. Nogmaals wanneer ik de site of app open dan dient mijn totaal verbruik gelijk zijn aan de meterstanden maar dat wijkt fors af. En vind ik het zeer kwalijk dat je op de site of app hier niet op wordt geattendeerd.
Beste Emmy van Powerpeers, over het ontbreken van deze waarschuwing ga je niet in, enkel dat de afrekening wel goed zal zijn. Het lijkt mij voor de hand liggend dat de consument correct moet worden ingelicht en een goed werkend site/app mag worden verwacht van een energieleverancier.

Met vriendelijk groet, Jan
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
8
Klantenservice: 8
Prijsstelling: 7
Facturering: 7
Duurzaamheid: 9
Online dienstverlening: 8
Overstapproces: 9
Klachtenafhandeling: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Martin Valstar 17-9-2019 - 20:06

Gas technisch scherpe prijs

  • Kan extra geld vangen voor mijn teruggeleverde stroom welke ik deel met andere peers
  • Site werkt niet helemaal naar behoren

Navigatie