Genomineerd voor 2023!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
  • Playstation 5 (t.w.v. 550 euro)
  • 2x Philips XL airfyer (t.w.v. 300 euro)
  • Ninja Creami ijsmaker (t.w.v. 250 euro)
  • Skydive (t.w.v. 200 euro)
  • 5x Air up starterspakket
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

ACM: meer vaste contracten aangeboden, ook met looptijd van meer dan een jaar

door Ӕde de Jong Leestijd: 2 minuten

Er is weer volop keuze voor de consument. Sinds begin deze maand worden er méér vaste contracten aangeboden. Daarnaast zijn er weer enkele vaste contracten met een looptijd van 2 of 3 jaar beschikbaar. Dat komt door de nieuwe regels voor de opzegvergoeding, die op 1 juni zijn ingegaan. Dat meldt Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Monitor Consumentenmarkt Energie.

Weer energiecontracten voor 2 en 3 jaar

Het aantal vaste contracten van een jaar of langer is met de helft gestegen. Door de nieuwe opzegregels is dit voor leveranciers namelijk aantrekkelijker geworden. Op dit moment worden er op Gaslicht.com 21 vaste contracten aangeboden, waaronder 12 jaarcontracten. Er zijn zelfs 6 vaste contracten van 2 of 3 jaar beschikbaar. Daarnaast zijn de tarieven van nieuwe variabele contracten vorige maand met ruim 5% gedaald. 

Opzegvergoeding: nieuwe regels

Als consumenten hun vaste contract vóór het einde van de looptijd opzeggen, moeten ze een opzegvergoeding  betalen. Die is gelijk aan het verlies dat de energieleverancier in dit geval lijdt. Een vast contract is nu dus echt een vast contract.

Pas op voor telefonische verkoop

De ACM waarschuwt: "Consumenten die een nieuw contract willen afsluiten moeten het beschikbare aanbod zelf ook altijd goed vergelijken en nooit zomaar akkoord gaan met een ongevraagde aanbieding, bijvoorbeeld via de telefoon." Het schijnt dat mensen nog steeds ongevraagd gebeld worden door bedrijven die zogenaamd een aantrekkelijk aanbod hebben. Wellicht ten overvloede: wij doen niet aan telefonische verkoop, wel aan goede service.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie