Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

ACM: voor consumenten die door einde prijsplafond meer betalen loont overstappen

door Ӕde de Jong Leestijd: 2 minuten

Op 1 januari 2024 stegen de vaste kosten voor energie. De netbeheerkosten zijn met gemiddeld €7 per maand gestegen. Daarnaast is de gasbelasting verhoogd. Het prijsplafond is echter gestopt. Consumenten die nu meer gaan betalen voor energie kunnen het beste overstappen. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de maandelijkse Monitor Consumentenmarkt Energie. 

Einde prijsplafond 

Op de netbeheerkosten en gasbelasting heeft u geen invloed. De leveringstarieven van gas en stroom verschillen wel per energieleverancier. In december waren er zo’n 450.000 huishoudens met tarieven boven het prijsplafond. Deze consumenten werden toen nog beschermd door het prijsplafond, maar betalen nu weer de tarieven die in hun contract staan. Voor deze groep kan het lonen om over te stappen naar een energiecontract met tarieven onder het prijsplafond. Vergelijk daarom nu energiecontracten op Gaslicht.com en stap over! 

Vaste contracten 

Er zijn op dit moment op Gaslicht.com weer volop vaste contracten beschikbaar, met tarieven onder het prijsplafond. U heeft de keuze uit contracten van 1, 2 en 3 jaar. Op dit moment bieden 13 energieleveranciers vaste contracten aan op Gaslicht.com. Als u nu een vast contract met tarieven onder het prijsplafond afsluit, kunt u in elk geval het komende jaar alsnog profiteren van lagere tarieven.  

Vaste contracten voor zonnepanelenbezitters 

Energieleveranciers zijn niet verplicht om vaste contracten aan te bieden. Ook mogen zij onderscheid maken tussen klanten met en zonder zonnepanelen. Niet alle leveranciers bieden meerjarencontracten aan zonnepanelenbezitters. Op dit moment zijn er op Gaslicht.com 3 energieleveranciers die meerjarige contracten aanbieden aan klanten met zonnepanelen.  

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: zaterdag 13 januari 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.