Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Atoomstroom stopt ermee

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Energieleverancier Atoomstroom, het enige energiemerk ter wereld dat 100% met kerncentrales opgewekte elektriciteit levert, houdt vandaag op te bestaan. De resterende klanten worden vanaf nu bediend onder Budget Energie, het andere merk van moederbedrijf Nuts Groep.  

Lans breken voor kernenergie 

Een lans breken voor kernenergie was wat oprichter Sjef Peeraer voor ogen stond: “Als het CO2probleem zó groot is, dan mág kernenergie als onderdeel van de oplossing niet ontbreken”, zo vond de in Delft opgeleide energie-ingenieur. Om deze boodschap uit te dragen startte hij in 2008 Atoomstroom.

Kernenergie omstreden

Dat kernenergie omstreden is, werd juist als kracht gebruikt. Atoomstroom wist vaak op prikkelende en ludieke wijze discussie over kernenergie los te maken en mengde zich daarmee actief in het publieke debat. Zo noemde Atoomstroom kernenergie bijvoorbeeld schone, CO2-vrije en subsidievrije energie, waar milieubewegingen als Greenpeace zich enorm aan stoorden. 

Kernramp

In de eerste drie jaar groeide Atoomstroom langzaam maar gestaag. Na de kernramp in Fukushima in 2011 stopte de aanwas van nieuwe klanten echter volledig. Deze ramp deed het imago van kernenergie wereldwijd teniet. In Duitsland sloten zeven kerncentrales, in Nederland werd het product steeds lastiger te verkopen. Peeraer: “Direct na die ramp lag het product Atoomstroom natuurlijk heel gevoelig. Als we iemand belden om Atoomstroom te verkopen vroegen mensen zich af of het geen grap was.” 

Prijsvechter

In reactie op deze gebeurtenis is het bedrijf omgevormd tot prijsvechter. Eind 2011 zag ‘Budget Energie’ het licht, dat groene stroom en gas ging verkopen tegen lage prijzen. Deze prijsvechtersformule heeft het bedrijf fundamenteel veranderd.

Over Nuts Groep

Nuts Groep is een onafhankelijke groep bedrijven die actief is op de Nederlandse en Belgische energiemarkt. Dochter Budget Energie levert met zo’n 125 medewerkers gas en 100% groene stroom aan zo’n 250.000 huishoudens. In België levert dochter Elegant groene stroom en gas aan bijna 100.000 huishoudens. In de tweede helft van dit jaar gaat Budget Energie zich ook actiever richten op de zakelijke markt.  

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 4 augustus 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.