Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Consument in control over eigen energiedata

door Maartje Sebek 1 reactie

Dafbeeldingidingaslicht-1.pnge consument zelf laten beslissen over eigen energiedata. Jarenlang liep berichten- en gegevensuitwisseling van energiedata via netbeheerders, enkel toegankelijk voor energieleveranciers. Op onze website draait nu het vervolg van een succesvolle pilot, in samenwerking met de netbeheerders, waarbij u zélf in control bent over uw energiegegevens. Energie vergelijken wordt nog eenvoudiger dan het al is.

Hoe werkt het?

Met behulp van iDIN, een beveiligde identificatie via de eigen bank, kunt u heel eenvoudig uw jaarverbruik van de woning en de einddatum van het huidige energiecontract opvragen. Deze gegevens zijn belangrijk om een goede energievergelijking te kunnen maken en een nieuw energiecontract af te sluiten. U kunt uw gegevens via iDIN opvragen door uw postcode en huisnummer in te vullen en vervolgens op 'Ik wil mijn verbruik zelf invullen' te klikken. Daar krijgt u dan de mogelijkheid om via de beveiligde identificatie toestemming te geven om uw energieverbruik eenmalig te delenDe eerste pilot op Gaslicht.com met iDIN vond eerder dit jaar plaats. Duizenden consumenten hebben daar succesvol gebruik van gemaakt.

Energie vergelijken nog eenvoudiger

Ruim 1,7 miljoen huishoudens switchten vorig jaar van energieleverancier. Steeds meer consumenten ervaren jaarlijks het gemak van energie vergelijken en overstappen. De pilot maakt dit nog eenvoudiger. “We zijn ontzettend blij dat de eerste stap is gezet om de controle over verbruiksgegevens daar te krijgen waar deze hoort. Bij de consument." zegt Ben Wo​ldring, oprichter van Gaslicht.com. "De consument kan nu volledig geïnformeerd voor het meest passende energiecontract kiezen”.

Deel dit artikel op:

Maartje Sebek

Medewerker Marketing & Communicatie
Maartje Sebek
Ik ben Maartje, sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Mijn werk is ontzettend veelzijdig waardoor elke dag anders is. Van het bedenken en uitvoeren van mediacampagnes en social media marketing tot contact met commerciële partners. Een echte uitdaging. De energiewereld is voortdurend in beweging en besparen op uw energierekening is zo eenvoudig, dat ik mijn enthousiasme hierover graag met u wil delen.

Reacties (1)

Geplaatst door: simpele gebruiker ()

En hoe is "Consument in control over eigen energiedata"? Er wordt alleen een mogelijkheid beschreven om netbeheerder gegevens op te vragen voor gaslicht.com. Nergens voor nodig. Hoe kan je compleet blokkeren dat de "slimme meter" ooit nog communiceert?

Opmerking van de redactie op 31-08-2020
Beste meneer/mevrouw,

Bedankt voor uw reactie. Sind begin dit jaar kunnen energieleveranciers niet meer inzien wat de einddatum is van het huidige contract. Ook kunnen veel partijen niet inzien wat het verbruik is per adres. Door in te loggen met iDIN is het mogelijk om uw gegevens op te vragen en te delen. U heeft dit dus zelf in de hand.

Als u wilt dat uw slimme meter niet meer uitgelezen kan worden, moet u contact opnemen met uw netbeheerder. Zij kunnen dan de functie uitlezen uitzetten.

Met vriendelijke groet,
Marlies

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie