Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

De top 5 goedkoopste duurzame energiepakketten

2 reacties Leestijd: 3 minuten

Op Gaslicht.com kunt u kiezen voor groene stroom dat alleen uit Nederland mag komen. Onze energievergelijker toont een Top 5 met de goedkoopste duurzame energiepakketten. Waarom kunt u het beste kiezen voor Nederlandse wind- of zonne-energie, of voor groene stroom van een energiebedrijf dat veel investeert in groene energiebronnen?

top-5-duurzaam.png

Groene stroom uit Nederland

De elektriciteit uit uw stopcontact is altijd hetzelfde, of u nu groene of grijze stroom koopt. Het enige verschil tussen grijze en groene stroom is de bron die is gebruikt om de elektriciteit mee op te wekken. 'Groene stroom' komt gegarandeerd uit waterkracht, windenergie, zonne-energie of biomassa. Grijze stroom wordt gemaakt uit fossiele brandstoffen (gas en steenkool) en kernenergie. Groene stroom komt uit duurzame bronnen. Om te garanderen dat de groene stroom die u koopt opgewekt is uit duurzame bronnen, is er een Europees systeem voor erkende groene stroom: de GvO (Garantie van Oorsprong).

Vraag naar groene stroom

In Nederland is de vraag naar groene stroom veel groter dan de productie. Begin 2017 koos 69 procent van de huishoudens voor groene stroom (Energiemonitor). Tegelijkertijd zijn er in Europa nog maar weinig landen waar consumenten en bedrijven kiezen voor groene stroom, stelt MileuCentraal. "Daardoor is het aanbod van groengaranties (GvO's) veel groter dan de vraag ernaar en zijn de garanties erg goedkoop. Veel groene stroom op de Nederlandse markt heeft een goedkope buitenlandse GvO (Garantie van Oorsprong) - vooral van Scandinavische waterkrachtcentrales. Deze centrales bestonden allang; een keuze voor deze stroom zorgt niet voor nieuwe investeringen in duurzame energiebronnen".

Top 5 goedkoopste duurzame energiepakketten

U kunt daadwerkelijk bijdragen aan vergroening van de energieproductie door te kiezen voor groene stroom uit Nederlandse wind, zon of biomassa uit afvalstromen, of door groene stroom te kopen bij een bedrijf dat investeert in duurzame energieopwekking. Dat zegt MileuCentraal en daar zijn wij het mee eens. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij in onze energievergelijker een top 5 samengesteld met de goedkoopste duurzame energiepakketten. De groene stroom komt alleen uit Nederland en gas is CO2 gecompenseerd. 

Waarom de goedkoopste duurzame energiepakketten? 

Wij hebben gekozen voor een top 5 goedkoopste duurzame energiepakketten, omdat de prijs veruit de belangrijkste reden is om te switchen. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt blijkt dat 71 procent van de consumenten om die reden overstapt. Groene stroom en/of een duurzame energieleverancier is voor 17 procent een reden om over te stappen. Maar ook steeds meer Nederlanders willen een bijdrage leveren aan verduurzaming en kiezen bewust voor groene stroom uit Nederland. Daarom heeft Gaslicht.com besloten een aparte duurzame top 5 met alleen stroom uit Nederland te tonen. Wij zijn benieuwd waar u voor kiest!

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 27 juli 2022

Reacties (2)

Geplaatst door: Liesbeth ()

Wil graag op de hoogte worden gehouden omdat in oktober 2019 mijn abonnement zal beëindigen.

Opmerking van de redactie op 21-06-2019
Beste mevrouw Liesbeth,

Vanaf twee maanden voor de einddatum kunt u een overstap aanmelden. Alle energieleveranciers houden dan rekening met de einddatum.

Via onderstaande link kunt u de contractwekker invullen. Wij sturen dan een mail zodra het weer tijd is om te gaan vergelijken!
https://www.gaslicht.com/overstappen/contractwekker
Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: W Wijma ()

Ik blijf graag op de hoogte!

Opmerking van de redactie op 21-06-2019
Beste meneer/mevrouw Wijma,

Goed dat u op de hoogte wilt blijven. Onderaan onze website kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Dan blijft u altijd op de hoogte!

Via onderstaande link kunt u ook de contractwekker aan vragen, dan krijgt u van ons een herinnering zodra u weer kunt overstappen:
https://www.gaslicht.com/overstappen/contractwekker
Met vriendelijke groet,
Marlies
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie