De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Delta wijzigt naam netwerkbedrijf in Enduris

door Jeanet Woldring

Energieleverancier Delta doopt zijn netwerkbedrijf (DNWB) om tot Enduris. Met die naamswijziging voldoet Delta aan een eis van toezichthouder ACM. Het netwerkbedrijf krijgt naast een nieuwe naam ook een ander logo.

In 2011 moesten alle Europese energiebedrijven zijn opgesplitst in een netwerkbedrijf en een distributiebedrijf. Zo werd Essent omgedoopt in Enexis, Nuon in Liander en Eneco gaf de naam Stedin aan zijn netwerkbedrijf.  

Directeur Sjef Peeraer van Budget Energie diende een handhavingsverzoek in bij ACM om te eisen dat DNWB een andere naam krijgt. Om er zeker van te zijn dat de naam ook echt wordt gewijzigd, legde ACM het Zeeuws energiebedrijf op 30 juli een last onder dwangsom op. Delta krijgt een half jaar de tijd om de naamswijziging door te voeren. Daarna gaat een dwangsom lopen van 100.000 euro per week, met een maximum van 2 miljoen euro.

Consumenten, aldus ACM, moeten duidelijk onderscheid kunnen maken tussen de commerciële activiteiten van Delta, zoals de levering van energie, en de wettelijke taken als transport van elektriciteit en gas, die door het netwerkbedrijf worden uitgevoerd.

Volgens Delta ligt de naam Enduris allang klaar, maar werd die nog niet gebruikt in afwachting van definitieve wetgeving voor het netwerkbedrijf.

Energie vergelijken in Zeeland?

Bron: PZC

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie