Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Delta wijzigt naam netwerkbedrijf in Enduris

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Energieleverancier Delta doopt zijn netwerkbedrijf (DNWB) om tot Enduris. Met die naamswijziging voldoet Delta aan een eis van toezichthouder ACM. Het netwerkbedrijf krijgt naast een nieuwe naam ook een ander logo.

In 2011 moesten alle Europese energiebedrijven zijn opgesplitst in een netwerkbedrijf en een distributiebedrijf. Zo werd Essent omgedoopt in Enexis, Nuon in Liander en Eneco gaf de naam Stedin aan zijn netwerkbedrijf.  

Directeur Sjef Peeraer van Budget Energie diende een handhavingsverzoek in bij ACM om te eisen dat DNWB een andere naam krijgt. Om er zeker van te zijn dat de naam ook echt wordt gewijzigd, legde ACM het Zeeuws energiebedrijf op 30 juli een last onder dwangsom op. Delta krijgt een half jaar de tijd om de naamswijziging door te voeren. Daarna gaat een dwangsom lopen van 100.000 euro per week, met een maximum van 2 miljoen euro.

Consumenten, aldus ACM, moeten duidelijk onderscheid kunnen maken tussen de commerciële activiteiten van Delta, zoals de levering van energie, en de wettelijke taken als transport van elektriciteit en gas, die door het netwerkbedrijf worden uitgevoerd.

Volgens Delta ligt de naam Enduris allang klaar, maar werd die nog niet gebruikt in afwachting van definitieve wetgeving voor het netwerkbedrijf.

Energie vergelijken in Zeeland?

Bron: PZC

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 5 maart 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.