Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Dit zijn de winnaars van de Gaslicht.com Award 2024

door Arnoud Timmerman 8 reacties Leestijd: 3 minuten

Nadat vorig jaar het Prijsplafond de energiemarkt dicteerde, zijn inmiddels de energieprijzen flink gedaald. In een uitdagend energielandschap met tientallen aanbieders wil natuurlijk iedereen bij de beste horen. Gaslicht.com reikt jaarlijks de Gaslicht.com Award uit aan de 3 beste energieleveranciers. Wie zijn dit jaar de winnaars?

Het brons gaat naar...

Pure Energie! Met een score van 8,6 eindigt zij op de derde plek. Vorig jaar eindigde de leverancier uit Enschede ook op positie drie, toen met een 7,9. Ze ontvangen alweer hun zesde Award op rij, een knappe prestatie.

3-pure-energie-2024.png

“Het afgelopen jaar was de gemiddelde wachttijd 40 seconden. Dat vinden we belangrijk. We hebben ons team flink uitgebreid om alle telefoontjes snel en persoonlijk te kunnen beantwoorden. Deze waardering is voor ons een geluksmomentje.” - Reactie van Pure Energie

Heeft u interesse in een jaarcontract van Pure Energie met 100% groene stroom uit Nederland en CO2-gecompenseerd gas? Kijk dan hier

Het zilver gaat naar...

ENGIE! Met een score van 8,7 eindigt zij op de tweede plek. ENGIE is gevestigd in Zwolle en maakt onderdeel uit van ENGIE S.A. Een Franse multinational die geldt als het grootste nutsbedrijf ter wereld. Vorig jaar greep ENGIE ook al het zilver, de jaren daarvoor behaalden ze geen plek in de top 3.

2-engie-2024-award.png

"Supertrots dat we voor de tweede keer op rij in de top 2 staan van Beste Energieleverancier! Wij willen klanten meer regie geven over hun energie. Of het nu gaat om het voorspellen van het energieverbruik of checken of ze nog goed zitten met hun maandbedrag. Dat is het gemak van ENGIE en daar werken onze collega’s elke dag hard aan. Fantastisch dat dit zo mooi gewaardeerd wordt door onze klanten!" - Reactie van ENGIE

Heeft u interesse in een jaarcontract van ENGIE met Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas? Kijk dan hier

Het goud gaat naar...

Greenchoice! Met een score van 8,8 eindigt zij voor de elfde(!) keer bovenaan. Het scheelde dit jaar weinig, want Engie en Pure Energie zaten de Rotterdammers op de hielen. Knap hoe ze de titel jaar naar jaar prolongeren. Wij feliciteren Greenchoice met deze memorabele mijlpaal.

1-greenchoice-2024.png

“We zijn er trots op dat we ook in 2024 weer door Gaslicht.com zijn verkozen tot beste energieleverancier! Hoewel we deze prijs nu al ruim 10 keer hebben gewonnen blijft het heel bijzonder om deze onderscheiding te mogen ontvangen! Met alle Greenchoice collega’s hebben we ons ingezet om in een jaar met soms slechts een heel beperkt aanbod de best mogelijke dienstverlening neer te zetten. We zijn superblij dat onze klanten dit ook opgemerkt hebben!” - Reactie van Greenchoice

Klant worden bij Greenchoice?  Op dit moment biedt Greenchoice op Gaslicht.com onder andere een contract aan voor 1 jaar vast, met Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas. Bekijk het aanbod.

Hoe komt de Gaslicht.com Award tot stand?

Het bepalen van de winnaars gaat niet over één nacht ijs. Het onderzoek van de Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van √geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijkers. Daarnaast van ons jaarlijks √klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Ook hebben we eigen √Gaslicht.com criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. Tot slot wordt gekeken naar het aspect √duurzaamheid.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 13 maart 2024

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman Marketing Manager

Arnoud is voor Gaslicht.com verantwoordelijk voor alle campagnes op radio, tv en in out-of-home. Daarnaast is Arnoud als tekstschrijver en beeldmaker actief betrokken bij websitecontent, nieuws, persberichten, onderzoeken en social media. Door middel van tekst, beeld en geluid zet hij zich dagelijks in om complexe zaken over de energiemarkt begrijpelijk te maken.

Reacties (8)

Geplaatst door: Bas ()

Greenchoice is niet langer de groene keuze sinds vorige week donderdag, misschien goed om daar als gaslicht ook aandacht aan te besteden. Er is werkelijk een wirwar aan gegoochel met getallen gaande, doordat de overheid geen duidelijkheid biedt. Greenchoice heeft vorige week de keuze gemaakt om de terugleverkosten aanzienlijk te verhogen, ook over de te salderen stroom. Net een mail gehad, dit is om de tarieven te kunnen verlagen van stroom en gas. Het komt er dus op neer dat veel zonnepaneelhouders naar greenchoice zijn gegaan en nu de rekening gepresenteerd krijgen, ook over te salderen stroom, voor een lager tarief voor mensen die niet vergroenen. Ondanks lagere tarieven betaal je nu ruim 30 euro meer per maand, doordat de te salderen stroom ook wordt "belast" door Greenchoice. Ze bouwen dus de salderingsregeling af door eerst terugleverkosten in rekening te brengen, waardoor er niet meer 1 op 1 wordt gesaldeerd, maar je nu nog maar de helft terugkrijgt van wat je moet betalen voor een kWh.

Is het mogelijk voor de vergelijkingssites om hier meer inzicht in te geven? Nu wordt bijvoorbeeld ook de welkomstbonus, die je pas aan het einde van het jaar krijgt, van het maandbedrag afgehaald. Voor de minima is dit wel even schrikken als er 25-45 euro meer per maand moet worden betaald. Er zijn namelijk al cashbacks van 500-600 euro, dat maakt dit een erg ondoorzichtige wereld. Terugleverkosten wordt op veel verschillende manieren doorberekend, erg onduidelijk.

Opmerking van de redactie op 28-06-2024
Bedankt voor uw reactie.

Om een zo eerlijk mogelijk overzicht te krijgen van de leveranciers die onderaan de streep voor u het voordeligst zijn, is onze energievergelijker gebaseerd op de totale kosten van het pakket op basis van het opgegeven verbruik, dus inclusief korting, verbruikskosten, toeslagen, netbeheerkosten, overige belastingen en 21% BTW.

Een leverancier met hoge terugleverkosten kan op andere vlakken juist weer heel voordelig zijn, waardoor ze in totaliteit bijvoorbeeld de voordeligste zijn. En andersom kan een leverancier zonder terugleverkosten alsnog de duurste zijn. Daarom rekenen we dit mee in de vergelijker en tonen we wie in totaliteit het voordeligst is voor de consument.

Naast de totale kosten, tonen we bij het pakket ook een indicatie van het termijnbedrag, d.w.z. zonder de korting. Sommige leveranciers bepalen zelf het termijnbedrag op basis van het historische verbruik op uw adres. Ook dit wordt dan bij het pakket vermeld. U heeft ook zelf de mogelijkheid om het termijnbedrag aan te passen bij de leverancier. U kunt dan als richtlijn de kosten aanhouden zoals wij die op de website tonen. Dit zijn immers de kosten die u onderaan de streep kwijt zult zijn bij die leverancier als u hetzelfde verbruik zou hebben.

Heeft u hier nog verdere vragen over? Dan mag u altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,
Tijmen, namens Team Gaslicht.com
Geplaatst door: Goel ()

Belachelijk dat hier geen Dynamische Energielveranciers tussen zitten. ENORM lagere tarieven en de verwachting is zelfs dat in de toekomst vaste en variabele contracten zullen verdwijnen.

Bij andere energievergelijkers kan je WEL Dynamische Energieleveranciers kiezen/vergelijken!

Opmerking van de redactie op 29-03-2024
Bedankt voor uw reactie.

Voorlopig is er geen sprake van dat gewone vaste en variabele contracten zullen verdwijnen. Een groot deel van de Nederlandse huishoudens heeft namelijk wel behoefte aan vaste tarieven met een vaste looptijd. Daarnaast is een dynamisch contract lang niet voor iedereen geschikt en/of voordelig.
Het is door een gebrek aan stabiliteit erg lastig om dynamische contracten te vergelijken met bijvoorbeeld vaste contracten. De kosten kunnen bij een dynamisch contract namelijk elke dag of elke uur weer anders zijn. Desondanks zijn we druk bezig om dit op een transparante en eerlijke manier te verwerken in onze energievergelijker.

Voor verdere vragen mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen graag!

Met vriendelijke groet,

Tijmen, namens Team Gaslicht.com
Geplaatst door: Rochus Weemhoff ()

prima

Geplaatst door: Marlies ()

Sta volledig achter reactie van H van Duin.
Salderingsregeling Greenchoice wettelijk onjuist. Zie inderdaad aflevering RADAR.
Een medewerker van gas licht zat hier ook aan tafel.
Geen goede voorlichting als men bij u advies vraagt

Opmerking van de redactie op 20-03-2024
Bedankt voor uw reactie.

Voor ons antwoord wil ik u graag verwijzen naar onze reactie op het bericht van dhr. Van der Duin. Als u daar nog vragen over heeft, mag u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. We helpen namelijk graag!

Met vriendelijke groet,

Tijmen, namens Team Gaslicht.com
Geplaatst door: Marcel Bingley ()

Van salderingsregels aan de laars lappen lijkt me wat overdreven. Ze hanteren een saldering op basis van periodes met zelfde tarief, die conform de wet werkt. Maar meerdere interpretaties van die wet zijn mogelijk.

Voor zover ik kan zien geen verschil als je voor vast contract kiest.

Zie:

https://www.greenchoice.nl/nieuws/artikelen/onze-wijze-van-salderen-onderwerp-in-uitzending-radar/

Geplaatst door: Kees Strien ()

Beste, "vroeger" toen echt niet alles beter was hoor, hadden we de mijnen, de kolenboer en de PUEM.
Nu zie ik ZEVENTIEN ! energieleveranciers met allemaal hun eigen verhaal.
Wat doen die bedrijven nu werkelijk? ze hebben natuurlijk ook hun verdienmodel ;-) ook zo'n schattig woord.
Dan hebben we nog een grote groep "adviseurs" om je voor de gek te houden naar welke leverancier je MOET.
Mensen, we komen zoveel mensen tekort in de zorg en het onderwijs !!! Ga iets zinnigs doen

Geplaatst door: M. van Bommel ()

Goh, ik ben al een poosje klant bij Greenchoice en ik heb nog niet kunnen merken dat G. mijn saldering niet correct uitvoert.
Kunt u iets duidelijker zijn Henk van Duin? En nee, ik heb geen TV en ga ook niet op het WWW zoeken naar wat radar zei.

Geplaatst door: Henk van der Duin ()

Ik wil graag even reageren op de de keuze van jullie dat Greenchoice op nummer 1 staat.
Hoe is dat in godsnaam mogelijk een bedrijf dat de salderings regels aan hun laars lapt.
Ga de uitzending van Radar maar even terugkijken waar jullie zelf nog commentaat in gaven.


Opmerking van de redactie op 20-03-2024
Bedankt voor uw reactie.

In het artikel kunt u lezen op basis van welke factoren een leverancier getoetst wordt bij onze Gaslicht.com Award. De ervaringen van en voor klanten wegen hierbij het zwaarst.
Daarnaast is het denk ik goed om te benadrukken dat het - in de uitzending waar u naar refereert - uitsluitend over variabele contracten gaat, waarbij tarieven dus gedurende het jaar meermaals gewijzigd kunnen worden. De wetgeving is helaas (nog) niet eenduidig over hoe om te gaan met de combinatie van variabele tarieven en de salderingsregeling. Het fenomeen van een meer dan halfjaarlijkse wijziging in variabele contracten is ook nog maar vrij nieuw, waardoor de wetgeving tot dusver nauwelijks tot verwarring heeft geleid.
Vanuit Gaslicht.com roepen we daarom vooral de overheid op om voor helderheid te zorgen als het om de energierekening van zonnepaneelbezitters gaat. Dat geldt zowel voor het salderen met meerdere tariefperioden in het jaar als voor de extra (teruglever)kosten die leveranciers in rekening brengen.

Heeft u hier nog verdere vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet

Tijmen, namens Team Gaslicht.com

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.