De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

DTe publiceert klachten over energiebedrijven

door Marlies Hazenberg 2 reacties

De Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) publiceert vanaf 6 april 2004 op haar website schriftelijke kritische vragen en klachten over energiebedrijven.

Deze klachten hebben betrekking op het switchen (de overstap naar een andere leverancier), de wijze waarop energiebedrijven nieuwe klanten werven en factureringsproblemen (zoals onjuiste of dubbele facturen). Het doel van deze overzichten is om consumenten inzicht te geven in de prestaties van de energiebedrijven waardoor men bij de opening van de energiemarkt per 1 juli 2004, een weloverwogen keuze kan maken voor een energieleverancier.

DTe publiceert niet de inhoud van de vragen en klachten. Doordat de rapportages ieder kwartaal verschijnen, kunnen consumenten nagaan of de vragen en klachten over de energiebedrijven die in de rapportages voorkomen zijn toe- of afgenomen. Een helder overzicht van de prestaties van de Nederlandse energiebedrijven in de aanloop naar een vrije energiemarkt voor consumenten acht DTe van groot belang voor het verder tot stand komen van marktwerking en concurrentie op deze markt.

DTe benadrukt dat het aantal vragen of klachten per bedrijf op zichzelf geen waardeoordeel geeft over het functioneren van dit bedrijf. Grotere bedrijven behandelen meer switchverzoeken en factureren en kunnen daardoor meer vragen en klachten oproepen dan een kleiner bedrijf. De genoemde aantallen vragen en klachten zeggen niets over de rechtmatigheid ervan en of de klachten gegrond of ongegrond zijn. In beginsel neemt DTe alle kritische schriftelijke vragen en klachten mee die vallen in één van de genoemde categorieën. DTe moet de vragen of klachten wel aan één of meer specifieke bedrijven kunnen toerekenen.

De kwartaalrapportage over de periode oktober 2003 tot en met december 2003 is te vinden op de website van DTe: www.dte.nl onder de rubriek ‘publicaties’.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Reacties (2)

Geplaatst door: tH JL LAP ()

oXXIO EN DE JAARAFREKENINGEN DEZE LATEN VEEL TE LANG OP ZICH WACHTEN EN KLOPPEN NIET, GAS BIJC EINDAFR 2012 VOLGENS OXXIO MIJN METER STOND OP 1337 VESCHIL 700M IN MIJN NADEEL GEBELD KOMT NIEUWE AFREKENING BINNE 10 WEKEN. mIJN GELD JE STAAT MACHTELOOS. aFREKENING EL. NOG STEEDS NIET ONTVANGEN NA 2 MAANDEN. wIE DOET ER WAR AAN.

Geplaatst door: JGA Fransen ()

Op mijn Oxxio eindafrekening stond dat het teveel betaalde binnen 10 dagen op mijn rekening zou staan. Na 14 dagen stond het geld (eigen geld!) er nog niet op. Ik belde met Oxxio en daar zei men dat het binnen 3é 4 weken (!) wordt overgemaakt. Ik vind dit onbehoorlijk. Dit heb ik ook geuit in een klacht bij hen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie