De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Eneco het goedkoopst; Essent het duurst

door Jeanet Woldring

Eneco is per 1 januari het goedkoopst van de grote drie energiebedrijven. Essent het duurst en Nuon zit er tussenin qua prijs voor de levering van stroom en gas. Nu de nieuwe variabele energieprijzen van de grote drie bekend zijn, kunnen we de balans opmaken.

Lagere stroom en/of gastarieven
Vergelijken we de grote 3 met elkaar, dan was een gemiddeld huishouden eind vorig jaar het voordeligst uit bij Essent. Enecoklanten betaalden een paar tientjes meer op jaarbasis, terwijl inwoners in het Nuongebied circa 60 euro duurder uit waren. 

Essent en Eneco: stuivertje wisselen
Per 1 januari ziet de ranglijst er opeens heel anders uit: Eneco is het goedkoopst. Huishoudens met een energieverbruik van 3500 kWh stroom en 1800 m3 gas betalen bij het Rotterdamse bedrijf een kleine 1750 euro op jaarbasis. Nuon vraagt ruim 10 euro meer en Essentklanten moeten straks circa 1774 euro neertellen voor de totale energierekening. Dus: 1. Eneco 2. Nuon 3. Essent.

  2009 2010
1.  Essent  €1762,27   Eneco  €1748,55
2.  Eneco   €1781,04  Nuon    €1760,05
3.  Nuon    €1822,90  Essent €1773,59
De bedragen betreffen de totale jaarkosten: leveringskosten+netwerkkosten+energiebelasting voor 3500 kWh stroom enkele meter en 1800 m3 gas (incl regiotoeslag)
 
Hoge kortingen via prijsvergelijkers
Eneco en Nuon voeren vooral actie buiten hun traditionele werkgebied. Via vergelijkingssites als Gaslicht.com en Energiewereld.nl biedt Eneco kortingen aan die oplopen tot 200 euro. Het Internetvoordeel Ecostroom en gas heeft een speciaal actietarief en een exclusieve korting van 100 euro. Ook bestaande Enecoklanten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen hiervan profiteren!  Het internetvoordeel geldt ook voor Nuon met het Actiepakket stroom en gas.       

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 29 december 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie