De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energie fors duurder

De tarieven voor energie gaan met ingang van 1 juli flink omhoog. Grote boosdoener is de gasprijs, die ongeveer tien procent stijgt. Dat schrijft Rik Elfrink vandaag in BN De Stem.

Elektriciteit blijft bij de meeste energiebedrijven in prijs gelijk of wordt licht goedkoper. Door de tariefsveranderingen is een gemiddeld gezin op jaarbasis vijftig tot honderd euro meer aan energie kwijt. De totale jaarrekening van een doorsnee-huishouden komt daarmee boven de achttienhonderd euro uit.

Onder meer het Eindhovense concern E.ON en Nuon hebben gisteren aangegeven dat de prijsstijging van gas onvermijdelijk is. Dat heeft te maken met de ontwikkeling van de olieprijs, die de afgelopen twaalf maanden is gestegen van veertig naar zeventig per vat. De daling van de euro zorgt ervoor dat dit prijsverschil in Europa versterkt doorwerkt.

De prijsstijging van energie geldt voor mensen die hun energierekening niet hebben vastgezet. Energiespecialist Ben Woldring, eigenaar van prijsvergelijker Gaslicht.com, meldt dat op dit moment zo'n zeventig procent van de Nederlanders nog een variabel tarief heeft. De rest heeft contracten (tot en met vijf jaar vast) afgesloten.

Woldring: "Momenteel zijn vooral vaste energiecontracten met een looptijd van twaalf maanden interessant. Energiebedrijven bieden hierop forse kortingen aan, deze bedragen zijn zo hoog dat ze eventuele overstapboetes overstijgen."
 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 19 mei 2010
Geactualiseerd: maandag 21 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie