De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Energieprijzen stijgen door warme en droge zomer

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Nuon-stijging-energieprijzen-door-warme-droge-zomer.jpgDoor de verwachte warmte en droogte deze zomer kunnen de energieprijzen stijgen. Dat voorspelt energiemarktanalist Tobias Frankema van Nuon. In een korte video vertelt hij welke factoren van invloed zijn op de energieprijzen.

Prijzen electriciteit en gas stijgen

In tegenstelling tot de olieprijs kunnen de prijzen voor stroom en gas deze zomer wel toenemen. Dit zou komen doordat meteorologen hebben voorspeld dat het wel eens een droge en warme zomer kan worden. Wat heeft dat met de stroom- en gasprijzen te maken?

Grote behoefte aan verkoeling door warmteNuon energieprijzen-juni-2017.jpg

Volgens de energiemarktanalist kan de warmte ervoor zorgen dat de vraag naar stroom toeneemt als gevolg van een grote behoefte aan verkoeling. 

Droogte

De droogte kan ervoor zorgen dat het waterpeil in Europa laag blijft. Zodoende kan er minder elektriciteit worden opgewekt met behulp van waterkrachtinstallaties. Ook kan daardoor de toevoer van kolen via de binnenwateren in Europa worden verstoord. 'Terwijl juist deze kolen nodig zijn om aan de grote vraag naar elektriciteit te voldoen', aldus Nuon. Volgens de energieleverancier kunnen al deze factoren ervoor zorgen dat de prijzen van stroom en gas stijgen.

Geen last van stijging energieprijzen?

Wilt u geen last hebben van stijgende energieprijzen? Stap dan over op een energiecontract met vaste tarieven. Via onze Energievergelijker stapt u in drie stappen over over van energieleverancier. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u dit jaarlijks doet.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 9 juni 2017


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie