De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energierekening mogelijk paar tientjes omlaag

De energierekening van huishoudens gaat met enkele tientallen euro’s per jaar omlaag. Dit komt omdat netbeheerders minder moeten gaan rekenen voor het transport van elektriciteit en gas. Dat maakt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag bekend.

Besparing
De tariefverlaging voor 2014 tot en met 2016 moet volgens ontwerpbesluiten van de toezichthouder een totale besparing opleveren van tenminste 500 miljoen euro.

‘Met dit voorstel hebben we een goede balans gevonden tussen betaalbaarheid voor de consument, en de mogelijkheid voor netbeheerders noodzakelijke investeringen te doen met het oog op leveringszekerheid'', aldus de toezichthouder.

Reageren op ontwerpbesluiten
De besparing voor de huishoudens is volgens de ACM onder meer mogelijk door de huidige lage rentestand, waardoor netbeheerders goedkoop kunnen lenen. De komende zes weken krijgen landelijke en  regionale netbeheerders de mogelijkheid om te reageren op de ontwerpbesluiten. In het najaar worden de besluiten definitief, waarna de ACM de tarieven zal vaststellen.

Problemen
Uit navraag door Gaslicht.com blijkt dat brancheorganisatie Netbeheer Nederland op termijn problemen verwacht. 'Het lijkt gunstig voor de consument, maar doordat de toegestane inkomsten van de netbeheerders verlaagd worden, zal er minder ruimte zijn om te investeren. Dit kan op langere termijn voor problemen zorgen.' Netbeheer Nederland benadrukt hierbij dat dit niets zal afdoen aan de betrouwbaarheid van het elektriciteits- en gasnet.

Zie ook: 'Energie wordt tientjes goedkoper' (RTL Nieuws)

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 1 mei 2013

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie