De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energiespreekuur 2019

door Sanne de Jong - Bins 2 reacties

energiespreekuur-2019.pngOok zo geschrokken van uw laatste energierekening? In januari was energie maar liefst 17,4 procent duurder dan een jaar eerder blijkt vandaag uit cijfers van het CBS. Gaslicht.com heeft in december al gewaarschuwd dat de energiekosten fors zouden stijgen wat resulteerde in een recordaantal overstappers. Diverse media waaronder het AD en de Telegraaf pikten het nieuws op.

Gratis energiespreekuur

Vanwege de vele vragen over dit onderwerp houden De Telegraaf en DFT Geld weer een gratis energiespreekuur op dinsdag 19 februari aanstaande. Gaslicht.com doet hier voor het 8e jaar aan mee. U kunt uiteenlopende vragen over energie per e-mail voorleggen aan de experts van Vereniging Eigen Huis en Gaslicht.com.

Vragen mailen naar energiespreekuur

Het spreekuur staat open voor consumenten die meer willen weten over de energierekening, het wisselen van energieleverancier, zonnepanelen en energie besparen. Vragen insturen kan tot uiterlijk dinsdag 19 februari 12:00 uur naar het volgende e-mailadres: energiespreekuur@gmail.com. Het streven is om alle vragen op dinsdag 19 februari per e-mail te beantwoorden. Mocht de vraag erg ingewikkeld zijn, dan kan het zijn dat deze in de loop van de week wordt beantwoord.

Vragen over overstappen aan Gaslicht.com

energiespreekuur-telegraaf.PNGDe deelnemende organisaties hebben de onderwerpen verdeeld. Vragen omtrent het overstappen van energieleverancier en wat u daarvoor moet doen, worden beantwoord door de experts van Gaslicht.com. Wie meer wil weten over bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen en warmtepompen, krijgt antwoord van Vereniging Eigen Huis. 

TIP: Vermeld bij uw vraag ook uw jaarlijkse stroom- en gasverbruik en uw postcode.

Deel dit artikel op:

Sanne de Jong - Bins

Business Unit Manager
Sanne de Jong - Bins
Ik ben Sanne, sinds 2011 werkzaam voor Gaslicht.com. In Voorthuizen, waar Gaslicht.com gevestigd is, verzorg ik de communicatie en stuur ik het klantenserviceteam aan. Samen met alle medewerkers probeer ik te laten zien hoe gemakkelijk overstappen is. Veel mensen realiseren zich niet dat er zoveel te besparen valt op de energierekening. De enthousiaste reacties en reviews van overstappers, daar doen we het voor!

Reacties (2)

Geplaatst door: W.C. van der Zwan ()

Gaarne maak ik gebruik van de gelegenheid U advies te vragen voor het volgende:
Mijn Remeha ketel is 13 jaar oud en loopt dus tegen het einde van de theoretische levensduur.
Ik woon in een appartement en mijn gasverbruik is ca. 1250 m3 per jaar.
Omdat ik gelezen heb dat nieuwe ketels minder gas gebruiken, overweeg ik dus de aan schaf van een nieuwe.
Over de toekomst (warmtepompen etc.) behoef ik mij geen zorgen te maken, want ik ben 85 jaar.
Is de besparing zo evident dat aanschaf nu verantwoord is, of kan ik beter nog b.v. 2 jaar wachten ?
Bij voorbaat dank voor Uw antwoord.

Met vriendelijke groeten,

W.C. van der Zwan.

Opmerking van de redactie op 19-02-2019
Bedankt voor uw bericht. Nieuwe ketels zijn zuiniger. Door een nieuwe ketel aan te schaffen, zal u besparen op het gasverbruik. Wij raden aan om te kijken of het wel rendabel is qua terugverdientijd en uw persoonlijke situatie.
Geplaatst door: Theo Peters ()

Ik ga per 18 februari een nieuw appartement betrekken. All electric!! Dus geen aansluiting. Koken en verwarmen geheel elektrisch. Betreft appartement 3e verdieping; totaal 4 verdiepingen. Grootte 90 m2. Postcode 6833LX ARNHEM. Betreft huishouden voor 1 persoon. Hoe bepaal ik nu mijn voorschot verwacht energieverbruik. En hoe ga ik dan vergelijken??
Graag reactie. Gr. Theo Peter

Opmerking van de redactie op 20-02-2019
Het is uiteraard erg lastig om van te voren in te schatten wat u gaat verbruiken. Wat dan het handigst is om te doen, is om te kiezen voor een energieleverancier die een voordelig stroomtarief heeft en waarbij u maandelijks kunt opzeggen. Wij raden dan de energieleverancier Greenchoice aan. Bij hen heeft u vaste tarieven maar u kunt bij het consumenten pakket maandelijks boetevrij opzeggen.

U kunt ongeveer de eerste 3 maanden bijhouden hoeveel u aan stroom verbruikt. Vervolgens kunt u aan de energieleverancier vragen wat op basis van dat verbruik het geschatte jaarverbruik is. Als u dit krijgt van de energieleverancier, kunt u met dat verbruik gaan vergelijken en kijken of een andere energieleverancier voordeliger is.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie