De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gas tegen dagprijs en stroom tegen uurprijs

door Jeanet Woldring

Geen vaste prijs voor de levering van gas of stroom, maar tarieven die per dag of uur veranderen en waar huishoudens het gebruik op kunnen afstemmen. De Vereniging Eigen Huis, netbeheerder Liander en energieleverancier Qurrent beginnen daarmee volgend jaar een proef onder 300 huishoudens.

Via een 'slimme' app kunnen consumenten de stroom- en gasprijs volgen. Wie daar handig op inspeelt met bijvoorbeeld het gebruik van de wasmachine of droger of het opladen van de auto, kan geld besparen, zeggen de partijen. Voor een gemiddeld huishouden kan de besparing een paar tientjes per jaar zijn.

Op de energiemarkten schommelen de prijzen de hele dag onder invloed van aanbod en vraag. Als in de toekomst meer energie uit zon en wind komt, worden de dagelijkse prijsverschillen groter. Bovendien
zullen apparaten steeds slimmer worden en zelf inschakelen wanneer de energieprijs het gunstigst is.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie