Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Gas tegen dagprijs en stroom tegen uurprijs

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Geen vaste prijs voor de levering van gas of stroom, maar tarieven die per dag of uur veranderen en waar huishoudens het gebruik op kunnen afstemmen. De Vereniging Eigen Huis, netbeheerder Liander en energieleverancier Qurrent beginnen daarmee volgend jaar een proef onder 300 huishoudens.

Via een 'slimme' app kunnen consumenten de stroom- en gasprijs volgen. Wie daar handig op inspeelt met bijvoorbeeld het gebruik van de wasmachine of droger of het opladen van de auto, kan geld besparen, zeggen de partijen. Voor een gemiddeld huishouden kan de besparing een paar tientjes per jaar zijn.

Op de energiemarkten schommelen de prijzen de hele dag onder invloed van aanbod en vraag. Als in de toekomst meer energie uit zon en wind komt, worden de dagelijkse prijsverschillen groter. Bovendien
zullen apparaten steeds slimmer worden en zelf inschakelen wanneer de energieprijs het gunstigst is.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.