De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gaslicht in het nieuws

door Jeanet Woldring 2 reacties

Waarom profiteren consumenten niet van de dalende stroomprijzen? En wat moet u doen om wél driehonderd euro te besparen op uw energierekening? Dat heeft collega Sanne Bins van Gaslicht.com onlangs uitgelegd op Business Nieuws Radio (BNR).

Energiebelasting

Het item ging over het feit dat alleen grote afnemers profiteren van het over-aanbod aan elektriciteit en de sterk dalende prijzen op de stroombeurs APX. Bij de halfjaarlijkse aanpassingen van de variabele energietarieven per 1 juli gingen de stroomprijzen voor consumenten nauwelijks omlaag. Dat heeft voor een groot deel te maken met belastingen.

Regelmatig overstappen

Sanne Bins: 'De daling van 1 juli was voor consumenten ongeveer 1,5 procent.  Voor gas was deze groter; ongeveer 8 procent. Dit zijn variabele tarieven, dus consumenten kunnen meer besparen. Wat wij aanraden is elk jaar over te stappen. De tarieven die leveranciers bieden voor nieuwe klanten zijn vaak een stuk lager dan de variabele tarieven. Op dit moment kunnen consumenten hierdoor zo'n 300 euro besparen.'

Beluister het fragment hier en hoor hoe energie shoppen consumenten honderden euro's oplevert.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Harry Sauer ()

Ook wordt in de vergelijking Budgetenergie niet meegenomen.Ook dit tarief is voordeliger?
Voor een eerlijke vergelijking zouden alle leveranciers mee genomen moeten worden!

Opmerking van de redactie op 23-09-2015
Als u in de energievergelijker opgeeft dat NLE uw huidige energieleverancier is dan krijgt u alleen de pakketten te zien die voor u als bestaande klant afneembaar zijn. Die pakketten ziet u niet direct in beeld omdat de goedkoopste ongeveer 300 euro duurder is dan het goedkoopste pakket. Het klopt dat NLE momenteel aantrekkelijke tarieven heeft voor nieuwe klanten. Echter bieden ze momenteel in verhouding een lagere welkomstpremie en duurdere vaste leveringskosten. Het is afhankelijk van uw verbruik welk energiepakket voor u het voordeligste is. Het kan dus heel goed zijn dat NLE in uw situatie niet het voordeligste is ondanks de lage energietarieven. Wij raden u daarom aan goed te vergelijken op basis van uw ingeschatte verbruik. Wij helpen u daar graag bij mocht dat nodig zijn. Budget Energie biedt momenteel geen actiepakketten via Gaslicht.com aan, dat is een keuze van Budget Energie.
Geplaatst door: Harry Sauer ()

In uw vergelijking van de energietarieven mis ik die van de Nederlandse Energie Maatschappij, hoe komt dat?
Ik heb wel de nieuwe tarieven van hun en deze zijn gunstiger dan die van uw goedkoopste aanbieder!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie