Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Innova Energie neemt klanten failliet EnergieFlex over

46 reacties Leestijd: 2 minuten

Innova Energie neemt de klanten van het failliet verklaarde EnergieFlex over. Het is niet de eerste keer dat Innova klanten opkoopt. In 2013 kochten ze de kleinverbruikersklanten van de failliete energieleverancier Orro Energy. 

Directeur Thai Nguyen van Innova zegt in het persbericht: “Wij begrijpen dat het faillissement voor de klanten van EnergieFlex een vervelende ervaring is. Daarom staan wij graag klaar voor de gedupeerde klanten en nemen wij direct de levering over zodat zij onder geen beding zonder stroom en gas komen te zitten.” Door de overname wil Innova groeien binnen de consumentenmarkt.  

Zowel de directeur van EnergieFlex als de curator wil niet ingaan op vragen of klanten hun tegoed nog terugkrijgen. Volgens de Volkskrant koppelde de Consumentenbond met energieveilingen 20 duizend leden aan EnergieFlex. De bond vreest dat hun leden, die als korting jaarlijks geld terugkregen, dit bedrag over het lopende jaar niet meer zullen ontvangen.

Voorstel

Begin november ontvangen klanten van Innova Energie een voorstel voor een nieuw energiecontract. De curator van EnergieFlex kijkt aankomende tijd of alle schulden betaald kunnen worden. Voor vragen omtrent de afwikkeling van het faillissement kan nog contact worden opgenomen met EnergieFlex.

Vanaf 1 november kunnen klanten die niet bij Innova willen blijven, overstappen naar een andere energieleverancier. Bent u klant bij EnergieFlex? U mag uw nieuwe aanbod (met postcode-huisnummer en verbruiksgegevens) van Innova Energie doorsturen naar Gaslicht.com. Wij kijken graag na welk contract het voordeligste is in uw geval. 

Lees meer over Innova Energie

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 26 oktober 2018

Reacties (46)

Geplaatst door: HTalsma ()

Wat een oplichters bij Innova, vast recht is vele malen hoger dan normaal én de verbruiksprijzen zijn ook absurd hoger dan bij voorgaande leveranciers, blij dat ik niet bij Innova klant blijf. Had ik het al gezegd dat het oplichters zijn ?-

Geplaatst door: Ron Bogerd ()

"Helaas was dit ook niet bij ons bekend"
Hier zit de gevangenis vol van
Jullie zouden eens actie moeten ondernemen en de gemaakte (dubbele) winst ,want er zijn weer genoeg mensen via jullie overgestapt,uit moeten keren aan de gedupeerden

Geplaatst door: Muzekkir ()

Heel erg onprofessioneel gedragen en geen enkel initiatief genomen bij faissement van door jullie geprezen EnergieFlex.

Zelf was ik nooit gekozen op deze keuze.!!! EnergieFlex.

Onder recensies geven jullie altijd aan dat jullie hulp willen aanbieden waar nodig maar nergens wordt verteld dat jullie bijvoorbeeld 100 euro betalen voor de gedupeerde flex klanten. Hoe anders willen jullie deze mensen tegemoet komen?

Jullie zijn de beslissende factor geweest voor het maken van deze keuze.

Opmerking van de redactie op 19-11-2018
Helaas was dit ook niet bij ons bekend. Zolang EnergieFlex op onze website stond, hadden zij hun vergunning in orde. De ACM houdt toezicht op de energieleveranciers en daarom hebben zij dus ook de vergunning van EnergieFlex ingetrokken. Zodra dit werd ingetrokken, is EnergieFlex offline gehaald.

Wij helpen de klanten waar we kunnen! Als u nog een tegoed heeft van EnergieFlex, raden wij aan om dit bij de curator aan te geven.
Geplaatst door: Bert ()

Ook hier is de informatie mbt overstapmoment onjuist !
Per 2 november heeft de netwerkbeheerder de blokkades op de aansluitingen opgeheven.
Iedere ex energieflex klant is dus per 2 november vrij om een nieuwe energieleverancier te zoeken.
Je kunt op eigen verzoek afzien van bedenktijd bij het aangaan van een nieuw contract .
Voor mij hield dat in dat ik per 2 november een andere energieleverancier had.
Vandaag kreeg ik van Innova een heldere,duidelijke eindafrekening voor een dag : 1 november.
Prima voor elkaar bij Innova.

De redactie hier moet nog wat huiswerk doen.
Het is vervelend als mensen handelen , of juist niet handelen, op basis van onjuiste info

Geplaatst door: ad vrieling ()

Schandalige zaak dat Innova alle klanten met veel hogere tarieven zomaar kan overnemen en dan ook nog via automatische incasso geld van je rekening kan laten afschrijven zonder dat je hen daarvoor toestemming hebt gegeven!!!!???
Ik heb inmiddels een nieuwe energieleverancier die mij per 6 november energie levert .
Uit bovenstaande reakties is mij 1 ding heel duidelijk geworden : Stel je maandelijkse incassobedrag zo laag mogelijk vast zodat je bij de eindafrekening altijd moet bijbetalen . Dit voorkomt een boel ergenis bij een eventueel faillissement .

Geplaatst door: debel ()

Waarom vinden jullie het constant vervelend maar nemen jullie geen enkele verantwoordelijkheid voor de rotzooi die jullie hebben aangeprezen ?

Opmerking van de redactie op 08-11-2018
Uiteraard vinden wij het vervelend en dat willen wij ook laten weten. Alleen wij kunnen geen verantwoording nemen over de financiële zaken van een energieleverancier. Het was bij ons niet bekend dat het niet goed ging met EnergieFlex. Dat een energieleverancier failliet gaat, is ook een uitzonderlijke situatie.

De verantwoording hierin ligt bij EnergieFlex. Als u nog een tegoed heeft van EnergieFlex, raden wij aan om contact met de curator op te nemen. En uiteraard helpen we waar we kunnen!
Geplaatst door: R.J. J Eilander ()

Ook overgestapt via gaslicht.com. Eindrekening al in huis. 250 euro + bonus 180 euro. Zou 15 oktober gestort worden! Helaas surseance van betalen en nu dus failliet.

Kom maar op met die bonus gaslicht.com!

Opmerking van de redactie op 08-11-2018
Wij begrijpen dat dit erg vervelend is. U geeft aan dat u nog een tegoed heeft bij EnergieFlex. Wij raden aan om dit bij de curator van EnergieFlex aan te geven.

Mochten er vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Geplaatst door: JAP ()

Inmiddels over naar nieuwe energieleverancier per 7 november Greenchoice. Gaat Innova per 7 november ook nog voor een volledige maand automatisch incasseren terwijl ze maar 6 dagen energie hebben geleverd. Dit heb ik maar teruggedraaid want dan betaal ik weer veel teveel. Laatste automatische incasso van EnergieFlex gelukkig ook gestorneerd. Per saldo schiet ik er nog steeds bij in.

Curator aangeschreven op 31 oktober maar geen reactie of bevestiging ontvangen. Wat een puinhoop.

Geplaatst door: Ruud Krabbenborg ()

Inderdaad vandaag gewoon het oude bedrag geïncasseerd. Wat zal de ACM hiervan vinden, ze hebben niet eens een incassomachtiging dus nmm is dat frauderen. Uiteraard gelijk gestorneerd zo ook het laatste bedrag van Innova. Vorige week al een stevige claim ingediend bij de curator. Zal vast niets worden maar niet geschoten is zeker mis. Ondertussen per 3-11 al een nieuwe leverancier voor gas (stroom had ik al elders).
Waarom is er niet een soort depositogarantie stelsel zoals bij banken maar dan voor energie leveranciers....

Geplaatst door: Ingrid ()

Let op Innova schrijft maandpremie zonder toestemming af ook als je geen klant meer bij ze bent.

Geplaatst door: Theo ()

Wat een giller die aanbieding van Innova. Aangezien ik al in juni een overeenkomst voor 3 jaar heb afgesloten met een andere leverancier heb ik vanmorgen contact opgenomen met zowel de nieuwe leverancier alsook Innova met het verzoek per omgaande te switchen aangezien dat een hoop administratieve rompslomp voorkomt. Tot mijn spijt willen/kunnen beide partijen hieraan niet meewerken. Helaas dus een halve maand hoge variabele tarieven.
Wat mij tevens opvalt is dat de Consumentenbond (Contract met Energieflex) en Gaslicht.com( nieuw contract met B.E.) niet thuis geven in deze situatie.

Opmerking van de redactie op 05-11-2018
Bedankt voor uw reactie. Uiteraard kunt u voor vragen of hulp altijd contact met ons opnemen. Uiteraard helpen wij u graag in deze situatie.
Geplaatst door: Harold ()

Ha, ha, na het storneren van de laatste (voorschot)nota (onze bank ging maar tot 56 dagen terug) kreeg ik gelijk een betalingsherinnering/aanmaning van EnergieFlex. Nou ik heb nog een vordering op hen, van al die maanden waarin ik te veel heb betaald, en waar ik waarschijnlijk naar kan fluiten. Net zoals die welkomspremie die ik waarschijnlijk op mijn buik kan schrijven. Dit bedrag heb ik in ieder geval nog terug weten te halen. Bedankt voor de tip om ook gelijk de automatische incasso van EnergieFlex in te trekken/blokkeren. Inmiddels ook al een andere energieleverancier gevonden (met dank aan Ben Woldering). Innova is echt niet goedkoop, stap daarom ook zo snel mogelijk over!

Geplaatst door: Bert ()

Even een reactie op een eerdere veronderstelling van de veel kennis delende Bas .
De ivm " kopen of afstand " gehanteerde bedenktijd van 14 dagen bij aangaan nieuw energiecontract is geen verplichting.
Bij het telefonisch aangaan van kun je heel gemakkelijk je gesprekspartner melden dat je afziet van dat recht. Wanneer je je online hebt aangemeld kun je via een emailtje of telefoontje aan je nieuwe leverancier laten weten dat je afziet van dat recht.
Het grote voordeel daarvan : je nieuwe leveringscontract kan onmiddelijk ingaan.
Mijn nieuwe leverancier liet mij weten dat de netbeheerder tot vandaag , 2 november, een blokkade had.
Die is nu opgeheven.
Tijd voor aktie.
Succes allemaal !

Geplaatst door: Bas ()

Thanx meiss!

Geplaatst door: meiss ()

Ik heb even een printscreen voor je gemaakt en geupload.

*Zie de volgende link voor de 1jarige deal: https://www.mupload.nl/img/3nvns2r.jpg *Zie de volgende link voor het 3jarig contract: https://www.mupload.nl/img/gdqa8x1d0.jpg

Thanks voor de tips m.b.t. de foto's maken!

Geplaatst door: Bas ()

Bedankt voor de reacties op de zogenaamde "superdeal". Ik heb daar dus ook de hele dag op gewacht en heb zelfs tot nu toe nog helemaal niks binnen gekregen. Maar door jullie reacties weet ik genoeg. Ik stap morgen gelijk over naar Greenchoice, die in mijn geval maar liefst 38% (!!) goedkoper is. Erg jammer dat ik hierdoor twee dagen onnodig bij een dure energieleverancier heb gezeten.

Wellicht nog een tip voor anderen: Maak foto's van je meterstanden als bewijs. Ik heb hier zelf een handige app voor gevonden, TimestampCamera, die in de foto gelijk de datum en tijd vastlegd. App is gratis.

Geplaatst door: meiss ()

pfff de super deal is binnen. NOT!
eerder, in de kennismakingsmail stonden de variabele kosten genoteerd. Op 31 oktober daarom met de klantenservice gebeld, en gezegd dat ik helemaal geen innova energie wil. "Mevrouw, dat zijn de variabele kosten, wacht de superdeal die je morgen krijgt maar af".


Ik de hele dag wachten, en ja hoor, iets voor middennacht kreeg ik de super deal binnen, en wat blijkt: de tarieven van het 3jarige contract liggen nog hoger dan de variabele tarieven in het voorstelmailtje. Ik voel mij ontzettend voor de gek gehouden.


éérst ben ik ruim 400 euro kwijt omdat je energieleverancier failliet is, en daarna word je gelijk al voor de gek gehouden bij een niet zelf uit te kiezen energieleverancier. Maar wel al 30 dagen aan ze vast zitten. (en nóg een dag rekken, door de tarieven net iets voor middernacht te sturen!)

Geplaatst door: Jan ()

ik nog steeds geen nieuw aanbod gehad. Heden avond overstap gedaan naar United Consumers. Geen hoge cashback maar wel lage tarieven voor stroom en gas. Zal toch voor een ieder weer anders zijn wat uiteindelijk het meest interessant is.

Geplaatst door: Wouter ()

Zojuist het aanbod van Innova ontvangen.

Het is een lachertje. Gas 3cent per M3 duurder dan elders, stroom ongeveer hetzelfde. Cashback slechts €100. Vastrecht scheelt€3 per product per maand, €36X2=€72. Cashback is dus eigenlijk €172.

Ik heb vandaag het aanbod van Vandebron geaccrediteerd, met tarieven zoals zojuist genoemd met Cashback van €220. Die zou €320 zijn geweest als ik mij een ongeluk zou stoken.

Hier kunnen de grote namen makkelijk onder denk ik.

(Gas tarief Flevoland)

Geplaatst door: Bas ()

Ok bedankt Theo. Succes met de overstap!

Geplaatst door: Theo ()

Hallo Bas,
Ik heb evenals vrienden van ons nog geen aanbod gehad van Innova Energie. Aangezien mijn nieuwe contract bij Budget Energie al per 15 november ingaat ga ik morgen contact opnemen met zowel Innova en B.E. of zij willen meewerken aan een snelle switch. Hoe eerder van Innova af hoe beter. Hun aanbieding zal ongetwijfeld veel minder interessant zijn dan mijn nieuwe contract gezien hun variabele prijzen.

Geplaatst door: Bas ()

Beste GloriouS,

In een antwoordmail van Innova kreeg ik het volgende door van de klantenservice:

Mocht u zelf een energieleverancier willen kiezen, dient u rekening te houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit betekent dat u vanaf 1 december 2018 een andere energieleverancier kan laten switchen. Indien u met uw nieuwe energieleverancier heeft afgesproken dat zij eerder de levering kunnen starten, kan de desbetreffende energieleverancier een switch indienen. Innova Energie rekent het aantal geleverde dagen met u af. De overstap zal geen opzegvergoeding met zich meebrengen.

Hieruit blijkt dat je dus wel eerder kunt overstappen, mits de nieuwe energieleverancier eerder kan starten met de levering. Ik ben dat ook van plan als het voorstel (waarop ik nog steeds wacht) van Innova voor een vast contract minder interessant is dan het aanbod van Greenchoice dat voor mij het meest interessant is als ik nu zou willen overstappen.

Geplaatst door: GloriouS ()

Kunnen we nu wel vanaf vandaag overstappen naar elk energieleverancier of zijn we geboden aan een maand veel te hoge bedragen te betalen voor energie aan Innovata waar we nooit mee akkoord zijn gegaan?

Het kan toch niet zo zijn dat zonder ons toestemming én medeweten we geboden zijn aan een leverancier en zijn veel te hoge energieprijzen? Geldt de wettelijke 14 dagen termijn hier ook? Kan ik "vanaf 1 nov" gewoon overstappen nu?

Opmerking van de redactie op 05-11-2018
Vanaf 1 november kunt u inderdaad een nieuwe overstap aanmelden. Innova Energie mag nog 30 dagen opzegtermijn vragen. Wij raden aan dat als u een aanmelding heeft gedaan, even de volgende dag te bellen met de nieuwe leverancier. Zij kunnen u laten weten hoe snel zij kunnen starten met leveren.
Geplaatst door: Ingrid ()

Op een aantal site's las ik het advies om een aantal maanden het voorschot van energieflex te stoneren bij de bank. Dit heb ik voor 1 maand gedaan maar vanmiddag kreeg ik een aanmaning mail van energieflex. Moet ik nu alsnog betalen ?

Opmerking van de redactie op 05-11-2018
Voor vragen over de betalingen raden wij aan om contact op te nemen met de curator van EnergieFlex. Zij kunnen u laten weten of dit wel of niet betaalt moet worden.
Geplaatst door: Bas ()

Beste Theo,

Ik heb gisteren contact gehad met Greenchoice ivm een eventuele overstap. Zij gaven aan dat ik per 14 november zou kunnen overstappen van Innova Energie naar Greeenchoice. Dit ivm de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.
Volgens hun zou ik zelfs per direct kunnen overstappen wanneer ik afzie van de wettelijke bedenktijd.

Heeft iemand trouwens al een nieuw aanbod van Innova ontvangen? Dit zou vandaag per mail verstuurd worden, maar ik heb tot op heden nog niks ontvangen.....

Groet, Bas

Geplaatst door: Theo ()

L.s.,
In juni van dit jaar heb ik via de site gaslicht.com voor 3 jaar een contract afgesloten bij Budget Energie. Ingangsdatum van dit nieuwe contract is 15 november as. Door het faillissement van mijn huidige leverancier Energie Flex zit ik nu per 1 november vast aan Innova Energy zonder enige vorm van inspraak.
Hierover 3 vragen:
- mag in het kader van de privacy regels mijn gegevens zomaar doorgegeven worden aan een andere leverancier zonder enige vorm van toestemming.
- betekent het dat ik niet meer per 15 november kan overstappen naar mijn nieuwe leverancier(zie boven) aangezien Innova Energy schermt met een opzegtermijn van 30 dagen.
- ben ik verplicht de variabele tarieven te accepteren die belachelijk veel hoger zijn dan mijn contract tarieven van Energie Flex tot 15 november as.

Opmerking van de redactie op 05-11-2018
Bedankt voor uw reactie. Wij begrijpen dat dit veel vragen oproept. Als er al een overstap was aangemeld, moet deze zonder problemen doorgaan. Dit komt omdat de nieuwe leverancier alles al in werking heeft gezet voor uw overstap.

Om te voorkomen dat klanten niet zonder energieleverancier komt te zitten, bent u overgenomen door Innova Energie. Tot dat u wordt overgenomen door uw nieuwe energieleverancier, betaalt u deze tarieven bij Innova Energie.
Geplaatst door: Bas ()

Innova Energie heeft mij, in een reactie op mijn e-mail, aangegeven een opzegtermijn van 30 dagen voor het variabele "contract" met Innova Energie dat blijkbaar per 01 november 2018 ingaat te hanteren. Ik heb echter nooit een contract met Innova Energie getekend of daarvoor akkoord gegeven en dat ben ik ook niet van plan als het de tarieven betreft die Worden gehanteerd in de leveringsovereenkomst tegen variabele tarieven die ik op 30 oktober jl. via de e-mail heb ontvangen. Deze tarieven liggen in mijn geval namelijk 24% hoger dan de tarieven die ik bij EnergieFlex betaalde.

Vanuit bedrijfsoogpunt is het begrijpelijk dat Innova Energie de contracten van EnergieFlex wenst over te nemen. Het is immer een uitgesproken kans voor Innova Energie om, zonder kosten te maken voor werving, in een klap 50.000 klanten erbij te krijgen. Maar aangezien de energielevering tegen nieuwe, hogere tarieven zal plaatsvinden, zouden consumenten de mogelijkheid moeten kunnen krijgen om wel of niet akkoord te gaan met het nieuw aangeboden contract van Innova Energie en per direct kosteloos moeten kunnen afzien van het door Innova Energie aangeboden contract. Dit is echter blijkbaar niet het geval aangezien Innovatie Energie een verplichte opzegtermijn van 30 dagen hanteert en dus een verplichte afname van energieproducten tegen hogere tarieven voor de periode van 30 dagen. Mijns inzien is alleen het hanteren van dezelfde voorwaarden en tarieven zoals overeengekomen met EnergieFlex de enige wettelijke(en moreel juiste) mogelijkheid om consumenten te verplichten tot een opzegtermijn van 30 dagen bij afname van dezelfde producten. Wij als consumenten zijn namelijk alleen een contract met EnergieFlex overeengekomen tegen de toenmalige algemene voorwaarden en tarieven van EnergieFlex en niet met Innova Energie.

Ten slotte wil ik kwijt dat ik het zeer onfatsoenlijk vind dat Innova Energie op deze wijze een grote groep consumenten die toch al gedupeerd is door het faillissement van EnergieFlex een verplichte opzegtermijn oplegt voor een energiecontract met veel hogere tarieven waarvoor zij nooit getekend hebben. Zoals de situatie omtrent het faillissement van EnergieFlex er nu uitziet, kunnen klanten van EnergieFlex fluiten naar hun welkomstbonus en teveel betaald termijnbedragen. Innova Energie doet hier nog eens een schep bovenop door diezelfde consumenten te verplichten tot afname van energieproducten tegen hogere tarieven.

Ik heb dit hele verhaal ook naar Radar en naar de Consumentenbond gecommuniceerd en hoop daar een reactie van te horen, want dit klopt niet.

Geplaatst door: Fred ()

Heeft niemand er problemen mee dat onze klantgegevens doodleuk zijn doorverkocht aan Innova Energie? Aan mij is niet gevraagd of mijn persoonsgegevens overgedragen mochten worden aan een andere energieleverancier. Ik heb hiervan dus melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens, want dit mag niet zomaar. Ik heb hier geen toestemming voor gegeven, en bovendien: dit was ook helemaal niet nodig.

Innova Energie speelt namelijk mooi weer door te stellen dat wij als arme klant natuurlijk niet zonder stroom en gas mogen komen te zitten. Beste Innova: de netwerkbeheerder neemt dat automatisch over. In Nederland komt niemand zonder stroom en gas te zitten, behalve als je een wanbetaler bent. Klanten van EnergieFlex hadden dus nog maanden de tijd gehad om zelf een nieuwe energieleverancier uit te zoeken. Nu wordt je minstens 1 maand opgescheept met Innova Energie. Althans, dat willen ze je doen geloven. Ze hebben het zelfs over 1 maand opzegtermijn, terwijl je helemaal geen contract met Innova Energie hebt.

Dit deugt dus op geen enkele manier, en het vervelende is: de ACM is er ook met open ogen ingetrapt. Ik heb bij Innova Energie in elk geval aangegeven dat ze per direct al mijn gegevens uit hun systemen moeten verwijderen. Wettelijk moeten ze dat doen, aangezien er geen contractuele grond is om mijn gegevens überhaupt te hebben. Inmiddels heb ik al aan een andere leverancier gevraagd om de energielevering per 1 november voort te zetten.

Geplaatst door: Yvonne ()

Hallo, wij hebben nog Euro 187,51 + Euro 125,= dubbele incasso welke niet op het overzicht vermeld stondtegoed w
(Euro 180,= de welkomstbonus)
Kan ik de maandpremie van Euro 125,= storneren? Is dit juridisch toelaatbaar? Ik heb een positieve eindnota gehad welke eind september en begin oktober betaald zou worden. Heel vreemd dat er op 29 september een afrekening komt terwijl ze vooraf al konden weten dat dit nooit uitbetaalt zou worden.
Energieflex zegde toe dat alle klanten op 31 oktober worden geïnformeerd door de curator....gezien de eerdere reacties zie ik dat niet gebeuren.
Mijn vraag is: is niet alleen teveel betaalde termijnen je goed recht maar hoe zit het met de bonus, die zouden ze per aparte creditering storten (gaat niet gebeuren natuurlijk)

Wie weet raad?

Geplaatst door: Wouter ()

Zojuist de Slapers tarieven van Innova (vannacht ontvangen) bekeken. Het tarief voor Gas ligt ruim 5 cent per M3 hoger dan elders. Stroom is blijkbaar altijd dubbel tarief, maar reëel als je mee rekent dat je geen cashback krijgt in die ene maand.

Ik hoop voor Innova dat dit niet hun aanbod is haha.

Geplaatst door: Jan ()

Heb inmiddels ook de laatste afschrijving gestorneerd. Daarnaast de bank verzoek gedaan nog een aantal maanden te storneren. Heb liever dat ik straks nog weer wat moet betalen dan dat ik (veel) te weinig terugkrijg.

Geplaatst door: Carolyn Melief-Taconis ()

Ook ik stap jaarlijks over via gaslicht.com Heb zojuist de betaling aan Energieflex van september gestorneerd. En incasso van energiefles geblokkeerd. Vanaf april 240 euro per maand betaalt, terwijl werkelijke verbruik door de mooie zomer minder dan de helft heeft bedragen. En ook de welkomstpremie wordt nu door de neus geboord.Formeel verzoek aan curator gedaan om eindafrekening op basis van werkelijke verbruik. Vrees dat me dit dus een hoop geld gaat kosten. Ik blijf graag op de hoogte van wat er hiermee gebeurt en zal inderdaad morgen mijn aanbad van Innova naar gaslicht mailen en hoop dat hier dan iets beters uit voortkomt.

Geplaatst door: Wouter ()

Toch blijf ik het artikel over SNS anders interpreteren.

SNS heeft gestorneerd in het "voordeel" van Failliet. Het ging niet om klanten die storneerd. Of wij dit mogen verrekenen met de eindafrekening? Ik weet het niet. Zoals ook Bodaert advocaat aangeeft moet je het gestorneerde geld wel bewaren. Het hangt er denk ik helemaal vanaf hoeveel er totaal bijbetaald moet worden. De Curator zit daar in de eerste plaats voor de staat en pas op de 1 na laatste plaats voor de klanten. Op de laatste plaats staat de directie van Energieflex.

En het UWV zal ook een flinke vordering indienen omdat zij de salarissen voor oktober en november uitbetalen.

Geplaatst door: Louis den Hartog ()

Die aanmaningen als gevolg van de storneringen zijn een streek geweest, om nog wat geld terug te halen. Een bangmakerij. Het heeft geen juridische basis. Bovendien om er onpasselijk van te worden, omdat de overheid als eerste in de rij staat als schuldeiser. Wij, de consument zullen daarom nooit meer iets terugzien.

Zolang EnergieFlex nog bij je in het krijt staat, je nog een vordering te goed hebt, sta jij volledig in je recht. Dat storneren biedt nu eenmaal een mogelijkheid om nog iets van je geld terug te zien. Jaren geleden is daar zelfs jurisprudentie over geweest inzake de SNS bank om het storneren te verbieden vanuit een failliete boedel. Tot aan de hoge raad. Omdat de liquiditeit van een bedrijf hiermee alsmaar verder doet oplopen. Sindsdien gruwelen de curatoren dan ook van dat storneren. En nu maken ze je dus bang met aanmaningen als gevolg van een stornering als instrument.

Maar, en dat schrijft de jurist ook, zorg er wel voor dat je een buffer aanhoudt als je storneert. Dat zoveel wilt zeggen, zorg ervoor na de stornering er altijd nog een bedrag overblijft, zodat EnergieFlex altijd bij jouw in het krijt blijft staan.

Geplaatst door: Louis den Hartog ()

Het volgende las ik op LinkedIn inzake EnergieFlex mbt het storneren van een jurist;

https://www.linkedin.com/pulse/energieflex-failliet-storneren-van-automatische-incasso-boddaert
Dit lijkt veilig, mocht je nog een vordering open hebt staan bij EnergieFlex. Als er meer is betaald, dan dat er is geleverd. En met een eventuele te goed op de welkomstbonus als het jaarcontract al is verstreken en in dat jaar aan alle (betalings)verplichtingen is voldaan. De eindafrekening die je tzt zult krijgen van de curator minus je gestorneerde bedragen moet dan wel een plus zijn om je geen zorgen te hoeven maken. Ze staan dan immers bij jouw in het krijt en niet andersom.

Geplaatst door: Wouter ()

Nee, helaas. De curator zei dat alle klanten beantwoorden per e-mail teveel tijd kost.

Geplaatst door: Peter ()

Wouter,

Je geeft aan dat je met de curator hebt gesproken. Heb je deze informatie ook per mail ontvangen ?
Het is wel erg belangrijke informatie die nergens anders nog bekend is, met name het uitblijven van nieuwe aanmaningen.

Geplaatst door: Wouter ()

Zojuist heb ik de Curator gesproken.

We krijgen geen nieuwe aanmalingen meer, de eindafrekening duurt enkele maanden.

Op de eindafrekening komt te staan of wij mogen verrekenen. Tot die tijd doe je er verstandig aan het gestorneerde bedrag op je spaarrekening te zetten.

Het is dus nog even afwachten.

Geplaatst door: Marcel ()

Houdt dit nu in dat ik niet op 1 november met een leverancier naar keuze in zee kan gaan? Ik was van plan om niet akkoord te gaan met Innova (mede door de vele negatieve reviews) en per 1 november naar een partij van keuze over te stappen.

Opmerking van de redactie op 28-10-2018
Volgens ConsuWijzer geldt er een opzegtermijn van 30 dagen. Uiteraard kunt u de overstap al wel in gang zetten op 1 november.
Geplaatst door: Wouter ()

Innova, lekker dan. Op internet staat het bol van de klachten van MKB'ers die dachten een particulier contract af te sluiten met concurrerende tarieven.

Echter bleek dit een zakelijk contract dat zeer duur was. Ik houd mijn hard vast met deze partij.

Ze nemen natuurlijk niet voor niks alleen de klanten over en niet de contracten. Ik adviseer iedereen om ongeacht het aanbod donderdag direct een aanvraag te doen voor overstap. Want wat Consuwijzer ook niet verteld is dat je oude contract pas na de bedenktermijn wordt opgezegd en daarna pas de 30 dagen opzegtermijn. Dus je zit minimaal 6 weken en 2 dagen vast aan dit dubieuze bedrijf.

Geplaatst door: Remko de Graaf ()

Het zou inderdaad netjes zijn wanneer de doorverwijs bonus zou worden uitgekeerd aan de gedupeerden, maar er kan helaas niet eens een reactie vanaf.... triest en ongepast van een zichzelf respecterend bedrijf als gaslicht.com

Opmerking van de redactie op 29-10-2018
Helaas hebben wij geen invloed op deze situatie en kwam dit voor ons ook als een verrassing. Als u een tegoed heeft van EnergieFlex, raden wij aan om contact op te nemen met hun curator. Voor meer informatie verwijzen wij u ook door naar Consuwijzer.nl.

Mochten er vragen zijn dan mag u uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.
Geplaatst door: Jordy ()

Zou netjes zijn als jullie de doorverwijs bonus naar de gedupeerden storten.

Geplaatst door: Mathijs Groothuis ()

Ik hoop dat deze websites er ook lering uit trekken en dat de consument anno 2018 meer verwacht dan passief de referral linkjes sorteren op goedkoopste voor de consument. Wil GasLicht relevant blijven dan mogen jullie ook de bedrijven meer doorlichten met publiekelijk bekende gegevens. Voortaan niet zonder meer de goedkoopste. Virtuele verhandeling van energie blijft nog steeds iets waar je verlies mee kan draaien. Volgende keer maar een aanbieder die wat minder strooit met sponsorgeld.

Geplaatst door: E.Coers ()

Het blijkt nu dus dat je zeker niet voor de goedkoopste moet gaan, aangezien er geen kredietcheck is. Een contract is geen garantie. Je kan er feitelijk alles in zetten. Ik stop dus ook met dit soort sites en zogenaamde acties, die nu levensgevaarlijk blijken te zijn. Als er niet een soort garantiefonds in het leven wordt geroepen betekent het einde van dit soort sites. Het stukje hierboven klopt dus ook van geen kant en staat erg onprofessioneel onder dit nieuws item. Juist omdat veel klanten nu de dupe zijn is het ongepast, ja zelfs kwalijk ! Ja, overstappen is makkelijk, maar besparen moet je uiteindelijk nog maar zien of alles uitgevoerd wordt zoals afgesproken. Weg bonus, weg voorschot als je terug krijgt. Smerig zaken doen.

Geplaatst door: Jordy ()

Ik voel me ook in zekere zin misleid. In juni kan Energieflex nog sponsorcontracten afsluiten met diverse sportclubs (NEC, NAC, IJshockeyclub Nijmegen) en nu is het failliet. Ik heb nog een vordering van ca €1.400,- (!!) tegoed, waaronder de welkomstpremie van €180 die via gaslicht.com is toegezegd. ik heb aan alle voorwaarden voldaan, het contract meer dan een jaar uitgezeten, maar je raadt het al.. geen eindafrekening gezien. Dit jaar niet via gaslicht.com overgestapt, voelt veel beter en uiteindelijk ook voordeliger. Gaslicht.com biedt in mijn ogen geen objectiviteit meer en is ook niet de goedkoopste. Ik raad het overstappers ook af aangezien er geen kredietwaardigheid check ten grond slag licht, geen objectiviteit in mijn ogen maar puur eigen gewin vandaar ook advertenties. Consumenten zijn uiteindelijk de dupe! Zeer ontevreden.

Opmerking van de redactie op 29-10-2018
Wij begrijpen dat dit een erg vervelende situatie is. Helaas wisten wij dit ook niet van te voren en kwam dit voor ons ook als een verrassing. Het ACM houdt toezicht op de energieleveranciers en heeft daarom dus ook de vergunning ingetrokken.

Uiteraard bieden wij onze hulp aan waar het kan!
Geplaatst door: Remko de Graaf ()

Beste gaslicht.com,

Jaarlijks stap ik via uw site over op een nieuwe energieleverancier, zo ook afgelopen jaar.. en wel naar de door u aangeprezen EnergieFlex. Op 1 oktober J.l. via uw site overgestapt op greenchoice, op 9 oktober mijn eindafrekening van EnergieFlex gekregen en er zou een bedrag van 460 euro! terug gestort worden omstreeks 23 oktober. Nu raad u al dat dit niet gebeurd is en ook niet meer gaat gebeuren, u valt op zich niets aan te rekenen maar heeft wel deze energieleverancier als goede keus naar voren gebracht in het vergelijk van energiebedrijven. Dit geeft toch wel een hele nare nasmaak na jarenlang trouw via uw site over te stappen....

Opmerking van de redactie op 29-10-2018
Bedankt voor uw reactie. Helaas wisten wij niet dat EnergieFlex in deze situatie zat. Dit was voor ons ook een verrassing. Wij helpen iedereen uiteraard waar we kunnen.

Als u een tegoed heeft bij EnergieFlex, raden wij aan om contact op te nemen met de curator van EnergieFlex. U kunt bij hen een verzoek indienen.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.