Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Is er wel altijd stroom?

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten

Hoe betrouwbaar is de stroomlevering in Nederland? Als we in Europa rondkijken heeft Nederland het laagste uitvalpercentage. Dat is deels te danken aan de goede kwaliteit van het kabelnet, maar ook aan voldoende opwekcapaciteit. Alle lampjes moeten branden en alle motoren moeten altijd kunnen draaien, zelfs als alles tegelijk aan staat. Maar het is in Nederland soms wel balanceren langs de afgrond, want overal moet deze betrouwbaarheid inleveren ten gunste van kostenbesparing. 

Als voorbeeld het Verenigd Koninkrijk. Engeland  vreest stroomtekorten in de winter. De Engelse producenten hadden reeds besloten een aantal oude energiecentrales in ere te herstellen, maar dit is niet genoeg.  

De Britse netbeheerder National Grid overweegt het voltage te reduceren indien er in het komende seizoen momenten van schaarste zijn. Ook wordt overwogen afschakelbare contracten af te sluiten met grote klanten (bedrijven). Dit betekent, dat een bedrijf zijn afname vermindert in ruil voor een geldbedrag. Verder overweegt National Grid voor de maanden december tot en met februari meer elektriciteit in te kopen in het buitenland.

Het percentage reserve-vermogen in Engeland bedraagt ca. 17% t.o.v. de winterpiek. Dit is het laagste peil in ongeveer 12 jaar. Een winterpiek is een bekend fenomeen in alle landen, maar in Nederland is daarvoor voldoende opwekcapaciteit aanwezig. 

Opvallend is, dat in Engeland de schaarste optreedt in de winter, terwijl in Nederland overwegend de zomer soms problemen oplevert. Het verschil zit in de aard van de centrales. De beperkende factor in Nederland ontstaat door het warme oppervlakte water, waardoor de koeling onvoldoende is. Milieuvoorschriften beperken in dat geval het inzetbare vermogen in Nederland.

Men mag aannemen, dat de overheden er wel voor zullen zorgen, dat grote problemen voor consumenten en kleine bedrijven nooit zullen voorkomen, al is het alleen maar om de kiezers tevreden te stellen.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 4 mei 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.